ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Yeni Malatyaspor sezon hazırlıklarını Bolu'da sürdürüyordu.

Kampın son günlerinde Bolu'ya gitmiştik, Yeni Malatyaspor'un Teknik Direktörü İrfan Buz, Sportif Direktör İzzet Erdoğan ile görüşüp, Karagümrük ile oynanan hazırlık maçını izlemiştik. Jospin'i ilk orada görmüştük, orta sahada güven veren bir hali vardı. Bir Hagi Osman vardı ki, Karagümrük'ün tüm defansını çalımlayarak geçmiş altı pasta topu dışarı atmıştı. Diğer genç futbolcular özellikle ikinci yarıda Karagümrük'e yenilmişlerdi ama rakiplerine çok zor anlar yaşattılar. Hagi Osman'ı kiralamak isteyenler dahi olmuştu. Teknik Direktör İrfan Buz eksiklikler olmasına rağmen çok iyi bir kadroya sahip olduklarını üzerine basa basa söylüyordu.

Sportif Direktör İzzet Erdoğan ise Yeni Malatyaspor'un çok başarılı bir scout  ekibinin olduğunu belirterek çok yetenekli ve gelecek vaat eden futbolculara sahip olduklarını söylüyordu.

Yardımcı Antrenörler,  Yeni Malatyaspor çalışanları da çok memnun olduklarını ifade ediyorlardı.

Her şey iyi olacaktı, fakat Trabzonspor karşısında ardı ardına yenen goller ve gelen farklı mağlubiyet taraftarları endişelendirse de, bizler gördüklerimize inanıyor ve biraz daha sabır edilmesi gerektiğini anlatmaya çalışıyorduk. Bu takımdan bir şey olmaz diyenlere laf anlatmak da çok zordu.

Trabzonspor yenilgisini fırsat bilen ve bunu Başkan Adil Gevrek'in gidişine nasıl çevirebiliriz diye geleceğe yatırım yaptıklarını sananlar ise Başkan Adil Gevrek'e saydırmaya başladılar. Alay eden başlıklar attılar, ille de transfer diyerek Başkanı istifaya davet edenler dahi oldu.

Yeni Malatyaspor'a 8 yılda yaşatmadığı başarı kalmayan Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, her zaman olduğu gibi sessiz kalarak beklemeyi tercih etti. Takımından emindi, transferlerine güveniyordu, takım ruhunun başarıyı getireceğini iyi biliyordu.

Trabzonspor yenilgisinin ardından Göztepe karşısında bırakın galibiyeti beraberliğe bile şans tanımayan güya futbol bilginlerimiz(!) olası bir yenilgi halinde neler yazacaklarını dahi hazırlamışlardı. Ancak bu hesaplar tutmadı.

Futbol sahada oynanır diyen Yeni Malatyaspor, Trabzonspor maçında sahaya sürdüğü on birde bir tek Rahman Buğra'nın yerine Jospin'i alarak başladı,  Göztepe'ye atak fırsatı dahi vermeden karşılaşmayı 1-0 kazandı. Tetteh attığı muhteşem golle Avrupa'ya Malatya'dan selam gönderdi. Mustafa Eskihallaç oyunuyla gönüllerde taht kurdu. Genç Jospin ise ilk maçında bırakın Yeni Malatyaspor'u tüm Türkiye'nin dikkatlerini üzerine topladı.

Yeni bir yıldız olacağının işaretlerini Bolu kampında vermişti ama İzmir'de bunu ilan etti. Hagi Osman'ı ise henüz izleyemedik. Onu izleyince sizlerde hak vereceksiniz ama bekleyin bunlar çok genç futbolcular ve Yeni Malatyaspor'da asgari ücret karşılığında oynuyorlar.

Yeni Malatyaspor Türk futboluna yeni yıldızlar kazandırmaya devam ediyor.

Göztepe'yi İzmir'de devirme başarısı gösteriyor. Karşılaşma da savunma, mücadele etme konusunda adeta ders veren Yeni Malatyaspor'un yapılacak takviyelerle daha da başarılı olacağı gerçek futbol otoritelerince değerlendiriliyor. Yeni Malatyaspor'un başarısını anlatıyor.

O nedenle kim ne derse desin. Adil Gevrek Malatya'da futbolun tarihini yazmaya devam ediyor.

2. Ligde olan Yeni Malatyaspor'u Süper Lige getiren, Avrupa Kupalarına kadar çıkaran, 5 yıldır Süper ligde tutan, Türk futboluna her yıl yeni yıldızlar kazandıran, hava atmayı bilmeyen, zaman zaman yaptığı başarıları dahi anlatmak yerine takdiri futbolseverlere bırakan Adil Gevrek bu sezonda Malatya'da tarih yazmaya devam edeceğini İzmir'den bir kez daha gösterdi.

Malatya'da sporun tarihini yazdıranlara Malatyalı her zaman sahip çıkar.

Mütevazi bir Anadolu takımı olan Yeni Malatyaspor'da Süper lig şampiyonluğu dışında, yaşamadığımız hangi başarı kaldı Allah aşkına.

Şampiyon olmasını mı bekliyorsunuz.

Süper ligde kal, ezilme, dik dur, mücadele et. Ve futbola yeni yetenekler kazandır bundan iyi başarı olur mu?

Maçın sonucuna göre tavır alma, renk değiştirme, eksiklikleri olduğu kadar doğruları da söyle.

Yeni Malatyaspor 8 yıllık onurlu mücadelesiyle çok başarılar yaşadı.Üzüldüğü dönemlerde oldu, yani küme düştü,  onu da şansının sayesinde başarıya dönüştürmesini bildi ve ligde kaldı. Evet düştü ama düşmedi arkadaş, buraya fazla takılma.

Yeni Malatyaspor Türk futboluna futbolcu kazandırdı, katkı verdi, destek oldu, güzel günler yaşattı.

Ama Yeni Malatyaspor Türk futboluna bir de spor adamı kazandırdı.

İşte o Spor Adamının adı:

Adil Gevrek'tir.

Adil Gevrek Yeni Malatyaspor'da görevde ise hiç endişelenmeyin bu takım zor günleri aşar ve hedefine ulaşır.

Teşekkürler Başkan...

Tarih yazmaya devam…

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.