ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Zaman zaman Malatyaspor’un kampına giderdik.

Genelde Kızılcahamam’da hazırlanırlardı, sonra Bolu’ya geçtiler.

Yıllar geçti, Yeni Malatyaspor’un Bolu kampına gidelim dedik. Bolu’da bir sahaya adı verilen Nurettin Soykan’a gösterilen vefayı yerinde görelim istedik.

Bolu’da Koru otel hem konakladığımız daha doğrusu misafir olduğumuz bizim değişmez mekânımızdı. Otelin sahibi Yaşar Öncan her gittiğimizde bizi karşılar, olmadığında da Otel yöneticilerine talimat verirdi, misafirlerim geliyor ağırlayın diye. Yaşar Abi, Oteli diğer bir hemşerimiz Prof.Dr. Hasan Biri’ye devretmişti. Devir alan hemşerimizde Oteli elden geçirdikten sonra, Otelin hemen yanında bulunan bir nolu sahaya Nurettin Soykan adının verilmesini istemişti. Koru Otele gittiğimizde 4 takım kamp yapıyordu, sahada dönüşümlü çalışma vardı, aşağıdaki sahada da hazırlık maçları oynanıyordu.

Nurettin Soykan sahasında Eyüpspor hazırlanıyordu, Yeni Malatyaspor’dan ayrılan Umut Bulut burada koşturuyordu. Sahaya giren futbolcular önce Soykan’ın öz geçmişini okuyarak Malatyaspor’u namağlup süper lige çıkaran Başkanı tanımaya çalışıyordu. Bolu’da Nurettin Soykan kimdir onu öğreniyorlardı. Bunu düşünen ve hayata geçirenlere teşekkür ediyoruz.

Yeni Malatyaspor Otele 5 dakika mesafede bir başka otelde kamp yapıyordu. Kampa girişler öyle kolay olmuyor, kimsin, nereden geldin, nereye gideceksin gibisinden sorgulandıktan sonra, Kulüp yetkilisi izin verirse kampa girmeniz mümkün oluyor. Yeni Malatyaspor Basın Sözcüsün Hakkı Çelikel’i aradık kampa geldiğimizi söyledik, verilen talimatla Yeni Malatya Gazetesi ekibi olarak kampa giriş yaptık.

Köy Kahvesi adı verilen mekana gittiğimizde yeni Sportif Direktör İzzet Erdoğan tarafından karşılandık. Oturduk sohbete koyulduk. Biz karşımızda bir siyasetçi beklerken karşımızda bir hayli deneyimli ve futbol konusunda bilgili Erdoğan ile karşılaştık. Kamp bölgesinde bulunan diğer spor adamları büyük bir saygı gösteriyor. Tuzlaspor’u çalıştıran Uğur Tütüneker kamptan ayrılıyordu, yanımıza gelerek vedalaştı; “biz gidiyoruz ama yeniden geleceğiz, çünkü sahamız yok burada hazırlanacağız” dedi.

Bir İstanbul takımı olan Tuzlaspor’un çalışacağı saha yokmuş bu nedenle ara verdikleri kamp için Bolu’ya yeniden geleceğini birlikte öğrenirken şaşırıyoruz. Tuzla’da saha yokmuş, buyurun buradan yakın…

Yeni Malatyaspor bence aradığı Sportif Direktörü bulduğu gibi hedefi de tam on ikiden tutturmuştu.

Sportif Direktör İzzet Erdoğan’ı tecrübesiyle, birikimiyle, futbol çevresiyle Yeni Malatyaspor’a çok yararlı olacağı izlenimini edindik. Yeni yapılan transferlerle görüşmeleri yapıyor sözleşmelere hatta o imza attırıyordu.

Yeni Malatyaspor’u nasıl bulduğunu sordum:

-Yeni Malatyaspor’un çok iyi bir scout ekibi var. Her sezon yetenekli futbolcuları buluyor ve bunları satıyor. Malatya’da bunu gördüm, Başkanla ilk görüşmemiz 7 saat sürdü ve beni gelmeye ikna etti. Yeni Malatyaspor’a katkı vermeye geldim, çok iyi bir ortam gördüm. Memnunum.

Sözlüklere baktım:

'Scout'un en bilinen tanımı yetenek avcılığı. Yani dünyanın dört bir yanından genç yetenekleri keşfedip takımlarına kazandırmak. Böylece kulübün ekonomisine büyük katkı sağlamak.

Yeni Malatyaspor’un Sportif Direktörü çok iyi bir izleme, yani scout ekibi olduğunu söylüyor. Ama bizim Malatya’da bu yetenek avcılığında zirve yapan Yeni Malatyaspor’un başarısından hiç kimse bahsetmiyor.

Kendini spora adamış ve amcam dediği Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yeğeni İzzet Erdoğan’ı Yeni Malatyaspor’da göreve getirmeyi kim düşünmüş, kim vesile olmuş bilmem ama Yeni Malatyaspor isabetli bir iş yaptığını söyleyebilirim.

Spor çevrelerinde sevilen ve sayılan bu yönüyle tanınan, Eskişehir, Başakşehir, Ankaragücü gibi takımlarda görev yapan İzzet Erdoğan ile birkaç sohbet gerçekleştirdik. Her birinde de önemli bilgiler öğrendik. Anadolu takımlarının ligde kalmasını ve şampiyon olmalarını istiyor.

Sportif kıyafetiyle takımın içerisinde. Öyle havalara giren bir tarafı yok. Son derece sempatik. Karşısındakini dinliyor ve görüşünü belirtiyor.O da genç yeteneklere önem veriyor, futbola kendini adamış.

Yeni Sportif Direktör İzzet Erdoğan’a hoş geldin diyor başarılar diliyoruz.

Malatya onu tanıdığında çok sevecek ve sayacak.

Önce onunla tanışın, dinleyin ve birçok konuda bilgilenin.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.