ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

1985 Yılından itibaren Malatya’da Gazeteciler Cemiyetini kurmak için çalışmalara başladık.

Yeni Malatya Gazetesi ve çalışanları Gazeteciler Cemiyetinin kurulması için ana merkez oldu. Gazete sahibi Hüseyin Güntürk’tü, resmi ilan almak için mücadele etti

Haydar Karaduman, Mehmet Gülseren, Remzi Hayta, Şerafettin Özhan, Alişan Hayırlı, Ali Aladağ ve ben Cemiyetin kurulmasından yana olan ilk gazetecileriz.

Cemiyetin kurulmasına karşı olanlar da vardı, tercih onlarındı.

Kuruluş aşaması 4 yıl sürdü.

2 Kasım 1989 Yılında Malatya Gazeteciler Cemiyetini kurduk ve çalışmalara başladık.

Rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal destek verdi, Cemiyetin her etkinliğine bizzat katıldı. Hele Ankara’da düzenlediğimiz Yılın Adamları Ödül törenine katılmasıyla da bu Gazeteciler Cemiyeti nereden çıktı diyenlerin şaşkınlıklarını hala unutamayız.

Ankara Kavaklıdere’deki SSK Eğitim Tesislerinde yaptığımız ödül törenine, dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal katılınca Ankara’da yer yerinden oynamıştı. Siyasi kulisler hareketlenmişti. Televizyonlarda birinci haber olmuş, yaygın basının manşetlerinde Malatya Gazeteciler Cemiyetinin düzenlediği ödül töreni vardı.

Aradan yıllar geçti Malatya Gazeteciler Cemiyeti 33 yılı geride bıraktı.

Sayısız etkinliğe imza attı, Malatya’nın değerlerine, kültürüne sahip çıkmaya çalıştı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu kurulurken, Başkanımız Haydar Karaduman o dönemlerde öncülük etti. Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu kurulurken ilk önde yürüyendi. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu kurulurken yine en önde gidenler arasında o vardı.

Ne ekersen onu biçersin demişler. Bizler mesleğimiz için hep mücadele ettik, kurumsallaşmak için çaba sarf ettik ve çok yol aldık. 33 yıl sonra verdiğimiz mücadelenin ne kadar da anlamlı ve yerinde olduğunu bir kez daha gördük.

Geçtiğimiz hafta Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunun genel kuruluna katılmak için Ankara’ya gitmiştik. Duayen üstadımız ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin’i ziyaret ettik. Rahmetli Başkanımız Haydar Karaduman’ın vefatında olamadığını ve ilk fırsatta Malatya’ya geleceğini söyledi. Bizlere teşekkür etti, Malatya ile yol arkadaşlığının devam edeceğini söyledi.

Rahmetli Haydar Karaduman’ın oğlu Bektaş Karaduman, Remzi Hayta ve İskender Yılmaz ile birlikte Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olağan genel kuruluna katıldık. Hiçbir talebimiz olmadığı halde, Konfederasyon Yönetim Kurulu Aday Listesi okunduğunda Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ne tereddütsüz yer verilmişti.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı Nuri Kolaylı, “Yol arkadaşımız Haydar Karaduman’ı kaybettik. Şuanda oğlu aramızda, kaybettiğimiz tüm yol arkadaşlarımızı rahmetle anıyoruz” diyerek Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ninin, Konfederasyonun hep yanında olduğunu ifade etti.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu yönetiminde daha önce de Rahmetli Başkanımız Haydar Karaduman ve Ali Er arkadaşımızın görev almasıyla da bulunmuştur. Son genel kurulda da bu durum benim görev almam ile de devam etmiştir.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti, Basın İlan Kurumu Gazete Sahipleri Temsilci seçimlerinde olduğu gibi yıllardır Konfederasyonla birlikte hareket etmiştir. Ve yapılan tüm seçimleri Konfederasyon adayları kazanmıştır. Son seçimde de yine Konfederasyon adaylarımız rakipsiz kazanmayı başarmıştır.

Gazetelerin sorunların çözümü için Konfederasyon hep öncü olmuş ve sonuç almıştır. Diğer sorunların çözümü içinde Konfederasyon Yönetimi, pandemi sürecini geride bırakarak, internet haberciliği yasası başta olmak üzere birçok konuyu gündeme getirerek takip edecektir. 

Bu nedenle Konfederasyonla yol arkadaşlığımız her alanda devam edecektir.

Şunu da belirtmekte yarar vardır. Ayrışmanın, bölünmenin kimseye yararı yoktur. Birleşmenin ve dayanışmanın adresi de Malatya Gazeteciler Cemiyetidir. Burada gazeteci olan ve gazetecilik yapmak isteyen herkese yer ve görev vardır.

Diğerlerini söylemeye bile gerek yok.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti, “Sorunlarımız var ama Sorumluluğumuz da var” diyerek yola çıkanların, görev yaptığı kurum olarak yol yürümeye devam edecektir.

Nice 34 Yılları geride bırakmak üzere…

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.