ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Yıllardır Ankara’ya gideriz.

İlk uğrak yerimiz Meclis olur.

Kimi arayalım derken Bizim Hakan Karaduman hemen Öznur Çalık’ın makamını aramış, ziyaret için randevu istemiş, saat 18.00’e randevu bile almıştı.

Zaman vardı,  biz de 1946 Yılında Ankara’da kurulan Gazeteciler Cemiyetini ziyarete gittik. Başkanımız Nazmi Bilgin her zamanki samimi ve içten duygularla bizi karşıladı, kucaklaştık hasret giderdik. Endişeliyim dedi, ülkemiz hiç bu kadar kötü duruma düşmedi, dedi. İyi temennilerde bulundu ve her zamanki gibi bizlerin ders alacağı etkileyici konuşmasını dinledik. Yerel ve yaygın basının sıkıntılarını anlattı.

Sonra Meclise gittik. Makine Kimya Endüstrisi Kurumunun, Anonim Şirket olması için yasa teklifi görüşülüyordu. Tüm Meclis gurupları ful TBMM’deydi. Milletvekili Öznur Çalık’ın Komisyon toplantısı gecikmeli devam ederken Meclis bahçesinde oturan Malatya Milletvekilimiz Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı’yı bir arada bulurken ziyaret ettik, ara boşluktan yararlanıp Meclis bahçesinde birde akşam yemeğinde birlikte olduk, ardından Öznur Çalık ile uzun bir görüşme yaptık. Şu uçak seferlerine bir el atmasını istedik, Malatya’ya ayıp ediyorlar dedik.

Ardından Milletvekili Veli Ağbaba’yı ararken turnikelerde karşılaştık. Milletvekili Fendoğlu’nun bizi beklediğini söyleyince, “haydi sizinle birlikte Mehmet Fendoğlu’nun yanına birlikte gidelim” dedi ve düştü önümüze birlikte Meclis bahçesine gittik. CHP Gurubu Milletvekilleri orada kalkıp bizi karşıladılar ve Remzi Hayta- Veli Ağbaba diyaloğu üzerine bir sohbet dinledik. 

Milletvekilimiz Mehmet Fendoğlu geldi, güzel bir sohbetin ardından 15 Temmuz'da bombalanan TBMM'ni gezdik, bombalanan alan hakkında bilgiler aldık.

Geriye Gümrük ve Ticaret eski Bakanımız Milletvekilimiz Bülent Tüfenkci kalmıştı, aradık o ada geldi. 6 Vekilimiz ile bir saat içinde görüşme imkanı bulmuştuk.

Hepsini ziyaret ettik ve sohbet ettik, bizlere başarılar dilediler, bizlerde onlara karşılaştığımız sorunları anlatma fırsatı bulduk.

Vekillerimiz samimiler, kimseye kırgın değiller, memleket meselesi olunca, Malatya söz konusu olunca nasıl bir araya gelebileceklerini görme imkanı bulduk. Bu diyaloglardan son derece memnun olduğumuz söyleyebiliriz.

Ertesi gün Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunun olağan kongresine katılacaktık. Meclisten dönüş yaparken Avukat İbrahim Kalı aradı, bizleri bekliyordu, onunla da yıllar sonra bir araya gelerek, Nurettin Soykan anıları dinledik.

Sabah oldu, Basın İlan Kurumu Ankara Şube Müdürü Murat Yürekli Karabük’te gazete ziyaretlerinde idi, gece dönüş yapmış sabah bekliyordu. Gittik makamına, gururlandık, övündük. Yeni Malatya Gazetesinde Muhabirlik görevinde bulunmuştu, haber yazmış köşe yazarlığı yapmış, yıllar sonra Basın İlan Kurumu Ankara Şube Müdürü olmuş. Kim övünmez ki? Mevzuata hakim, kendini sürekli yenilemiş Murat Yürekli ile Malatya üzerine konuştuk ve ayrıldık.

Kongre günü gelmişti. Basın kuruluşlarının en üst örgütü olan 7 Federasyon ve 86 Gazeteciler Cemiyetinin bir araya gelerek kurduğu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonun olağan genel kurul toplantısına katıldık, sorunlar dile getirildi, tek liste ile gidilen seçimlerde Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak Yönetim Kurulu’na seçildik. Daha önceden TGK Yönetim Kuruluna seçilen rahmetli Başkanımız Haydar Karaduman’dan sonra, MGC Başkanı olarak Yönetim Kurulunda görev almak son derece bizleri de duygulandırdı. Başkanımızı ve diğer vefat eden Başkanlarımızı da rahmetle andık.

Resimler çekilip görev dağılımı yapıldıktan sonra, Ankara Malatyalılar Derneği Başkanı Battal Yıldız aradı. Dernek Müdürü Yusuf Gül, Dernek’te bekliyordu, hızlı bir şekilde ziyarete gittik, dertleştik, Yeni Malatyaspor’u konuştuk.

Sonra çıktık yola.

Battalgazi Belediyesi Eski Başkan Yardımcılarından Muzaffer Karakuş, Kayseri Tarım İl Müdürlüğüne uğramamızı istemişti. Remzi Hayta telefonla görüşüyor, Kayseri Tarım İl Müdürlüğünün konumunu alıyordu.

Vardık Kayseri’ye Hükümet Binalarını andıran bir binanın önünde durduk. Kayseri Tarım İl Müdürlüğü yazıyordu. Girdik içeriye vardık makama gözlerimizin aşina olduğu tanıdık, bir dost, bir Malatya hayranı, güleç yüzlü başarılı bir bürokrat.

Adı Mustafa Şahin, Eskimalatya’daki Malatya Ziraat Okulunu bitirmiş, Malatya’da Tarım İl Müdürlüğü, Kayısı Vakfında görev almış, Değerli dostumuz Fehmi Yılmaz’ın mesai arkadaşı, bir bilge adam, Tarım uzmanı. Kayseri Tarımını ondan dinledik. Kayseri sadece sanayisiyle değil tarım ürünleriyle de başarılı bir ilmiş. Türkiye’nin önemli miktarda elma ihtiyacını Kayseri karşılıyormuş.

Üreten Kayseri Tarım ürünleriyle de bir hayli yol almış.

Birçok konuda bilgilendik ve Muzaffer Karakuş’u arayarak bizleri böyle bir dostla tanıştırdığı için teşekkür ettik. Kayseri tarımına yön veren Mustafa Şahin ile bir başka gururlandık. Kayseri mutfağını en güzel örneklerinin sunulduğu bir akşam yemeğinin ardından geç saatlerde Malatya’ya döndük.

Bir günde tüm bu ziyaretleri nasıl yaptık, nasıl başardık inanın anlayamadık.

MGC Yönetimi Milletvekili Ahmet Çakır'ı Ziyaret ederken

MGC Yönetimi Milletvekili Hakan Kahtalı'yı Ziyaret ederken

MGC Yönetimi Milletvekili Öznur Çalık'ı Ziyaret ederken

MGC Yönetimi Milletvekili Veli Ağbaba'yı Ziyaret ederken

MGC Yönetimi Milletvekili  Mehmet Fendoğlu'u Ziyaret ederken

MGC Yönetimi Milletvekili Bülent Tüfenkci'yi Ziyaret ederken

Kayseri Tarım İl Müdürü Mustafa Şahin ile birlikteyiz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.