ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Dünyanın en kaliteli suları arasında gösterilen Erkenek Suyunun nasıl Adıyaman’a götürüldüğü yazdık.

Biz dahil, okuyan kimse inanmak istemedi.

Nasıl olur da Erkenek suyu sessiz sedasız, Malatya gibi koca bir ilin onayı dahi alınmadan Adıyaman’a tahsis edilebilir ki?

Ama haberin ayrıntılarına girilince Adıyaman ilinin muhteşem zaferi görülüyordu.

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız’ın nün proje hakkında açıklaması her şeyi açıklıyordu:

DSİ Genel Müdürlüğü olarak hazırladığımız İçme suyu Eylem Planı ile illerimizin; 2040, 2050 ve hatta 2071 yıllarına kadar içme suyu ihtiyacı planladık. Bu kapsamda Adıyaman İlimizin Besni ve Gölbaşı İlçeleri, Harmanlı, Balkar, Belören ve Suvarlı beldeleri ile isale hattı güzergâhı üzerinde bulunan köylerin içme suyu ihtiyaçlarının Erkenek kaynağından karşılayacak Besni-Gölbaşı İçme suyu İsale Hattı İnşaatımızda da çalışmalarımız devam etmektedir. Proje ile Erkenek kaynağından alınacak su 134 km uzunluğundaki isale hattı vasıtasıyla Gölbaşı ve Besni ilçe merkezleri, 4 belde, 11 köy ve Gölbaşı OSB'ne yıllık 15,61 milyon m³ içme suyu verilecektir.”

Proje tam 150 milyon liraya mal olacak. Bu proje ile DSİ Genel Müdürlüğünün İçme suyu projesi yaptığını da öğrenmiş olduk. Oysa biz DSİ’ni Baraj yapan ve sulama suyu projeleriyle ilgilenir olarak bilirdik.

Erkenek projesinde DSİ. İçme suyu projeleri bile hazırlayabiliyormuş...

Dün yetkili makamlara sorduk nedir bu iş diye?

O eski bir proje ve tahsis dediler. Yeni olan bir şey değil dediler ve Erkenek suyunun Adıyaman’a gidişinden 2015 yılından beri haberdar olduklarını dahi ifade ettiler.

Yani Erkenek suyunun Adıyaman’a verildiğini kabul ettiler.

DSİ Malatya Şube Müdürü Arif Tüfekçi ise 2015 yılında DSİ tarafından Kahramanmaraş DSİ Şube Müdürlüğüne Erkenek suyunun tahsis edildiğini ve şimdi şebeke yenileme işinin ihale edildiğini, yapılan işlemin bundan ibaret olduğunu ifade etti.

Malatya’nın çok değerli bir su kaynağı Adıyaman’a 2015 Yılında tahsis ediliyor ve Malatya’dan tek ses çıkmıyor.

Hüseyin Cemal Akın’ın Başkanlığı döneminde Adıyaman/Sincik’de bulunan Aksu’nun Malatya’ya getirilmesi için birkaç ziyaret yapılmış, ardından Adıyaman ayağa kalkmıştı.

Erkenek Suyu 2015’de Adıyaman’a DSİ Kahramanmaraş Şubesi üzerinden tahsis edilirken kimseden ses çıkmıyor.

Yeni Malatya’da Erkenek suyunu manşete taşıyınca, o eskiden oldu demekle gerçeklerin üzerini örtemezsiniz.

Bu durum başta Milletvekili Ahmet Aydın olmak üzere Adıyamanlı siyasetçilerin muhteşem başarısıdır. Malatyalı siyasetçilerin ise çaresizliğinin sonucudur.

Sonuç itibariyle Adıyaman ve ilçeleri Gölbaşı ve Besni olmak üzere diğer beldeleri son derece kaliteli ve hazır su olarak satılacak önemli bir su kaynağına sahip olmuştur. Bununla da kalmamış işi DSİ’ye yükleyerek maliyetten de kurtulmuşlardır.

Helal olsun Adıyaman’a…

Memleket sevgisini hizmete ve yatırıma dönüştüren bu siyasetçileri tebrik etmek gerekir.

Erkenek suyu Adıyaman’a hayırlı olsun…

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.