ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya’da görev yapan valilerimizle güzel anılarımız vardır.

Naim Cömertoğlu, Hükümet meydanında Vali sen de çök diyen rahmetli Başbakan Turgut Özal’a “Ben Devletim çökemem” diyen Validir.

Atilla Vural’ı Vali konağı bahçesine ektiği anasondan hatırlarız.

Vali Kutlu Aktaş durmak bilmeyen biriydi, aracına bindiği gibi, kimsenin bilmediği resmi kurumların kapısına dayanırdı. Okulları gezer, ilçeleri turlardı. Malatya için çok duyarlıydı, gezilerinde basın mensuplarına yer verirdi.

Vali Saffet Arıkan Bedük ise hala hepimiz için efsane Validir. Gidemediğin yer senin değildir diyerek Gazetecilerle öyle gönül köprüleri kurmuştur ki hala anlatılır. Şotik çıkarması, Göçeruşağı köyündeki içilmez raporu verilen su ile yapılan ayranı fondip çeken, sonrasında da ilk sondaj makinasını köye göndererek suya kavuşturan Valimizdir.

Oğuz Kağan Valimizin sohbetini ve piposunu hala unutamayız.

Derya Osman Kadıoğlu’nun mütevaziliğini sık sık anlatırız.

Vali Mustafa Yıldırım’ın Malatya’ya gelişini ve Levent Vadisindeki 15 kilometrelik doğa yürüyüşünü hala unutamayanlardanız.

Atilla Osman Çelebioğlu, Ali Kaban, Mustafa Toprak, Süleyman Kamçı Valilerimizle de anlatacağımız anılar mevcuttur.

Ancak Malatya’da göreve başlayan Aydın Baruş ile sıkı bir diyaloğumuz olmadı.

Görüşmeler ziyaretlerin ötesine geçmedi, gerçi bundan önce deprem, ardından da pandemi süreci Vali Aydın Baruş ile karşılıklı sohbet etmemizi engelledi. Kapanma tedbirleri, Sağlık önlemleri elbette Valimizin önceliğiydi, gazeteciler sohbet kimin aklına gelir ki.

Biz gidemedik o da gelemedi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti olarak Valimiz Aydın Baruş’u ziyaret ettik, Malatya basınını nasıl bulduğunu sorduk.

Önce teşekkür etti. Ben Malatya basınından memnunun dedi. Burada negatif habercilik yapılmıyor, aksine katkı veren habercilik yapılıyor. Çok duyarlı bir basınımız var. Bu nedenle size teşekkür ediyorum dedi.

Bundan son derece memnun olduk. Sayın Valimiz Malatya basınının haberciliğini takdir ediyor ve sorumlu davrandığını ifade ediyor.

Bu bizi mutlu eder, gururlandırır, daha da sorumluluk almamızı sağlar.

Sonra CASA Şehitliği ile ilgili Yeni Malatya Gazetemizin yaptığı habere değindi Vali Baruş:

“Haberi okudum hemen Büyükşehir Belediyesi ile Akçadağ Kaymakamlığını aradım. Orada kuruyan ağaçlar ve genel bir bakıma ihtiyaç olduğunu görmemizi sağladınız. İşte gazetecilik bu gibi durumlar için son derece yararlı oluyor. Büyükşehir Belediyemiz CASA şehitliğinde kapsamlı bir çalışma yapıyor, kuruyan ağaçların yerine yenileri dikiliyor, çevre düzenlemesi yapılıyor. Bir aksaklık duyarlı bir habercilikle düzeltiliyor. Yeni Malatya Gazetesi olarak sizlere teşekkür ediyorum.”

Uzun süreden beri böyle bir teşekkür almamıştık.

Gazetelere yaptıkları haber nedeniyle aksine olumsuz tepkiler gelirdi, teşekkürü o nedenle beklenmezdi.

Bizde Sayın Valimize teşekkür ediyoruz.

Duyarlı haberciliği kutladığı için, CASA Şehitlik anıtına gösterdiği ilgi için bizde teşekkür ediyoruz.

Malatya Valimiz duyarlı haberciliğimize teşekkür etmekle kalmadı, en yakın zamanda yapacağı gezilere Gazetecileri de davet edeceğini belirti.

Gitmesek de, gelmesek de Sayın Valimiz Malatya yerel basınını çok yakından takip ediyor.

Ziyaretimizde bunu gördük.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.