ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Kısa adı MESKON…

Açılımı Malatya Eğitim, Sağlık ve Kültür Konfederasyonu.

Merkezi İstanbul.

Malatyalı Hemşehrilerimizde Aydın Gönültaş Genel Başkan, Hakan Berktaş ise Genel Başkan Yardımcısı.

Malatya Gazeteciler Cemiyetine geldiler, kurdukları Federasyonları, sonra da Konfederasyon sürecini anlattılar.

Malatya’nın eğitimine, sağlığına, kültürüne ve iş dünyasına katkı vermek istediklerini, Malatyalıları destekleyerek her alanda yetişmiş hemşerilerine yardımcı olmak istediklerini söylediler.

Malatyalı Malatyalı’ya destek olsun, üretimde, iş dünyasında, eğitimde, sanatta, kültürde ve her alanda var olsun diye özlemlerini açıkladılar. Meslek eğitimi dahi vermeyi hedefliyorlar.

Daha önceden kurulan MASTÖB, MADEF gibi örgütlenmelere de destek veren MESKON şimdi tüm Malatyalı dernekleri çatısında altında toplayarak, Komisyonlar kurmak süretiyle tüm Malatyalıların sorunlarına el atmak istiyor.

Sorduk amacınız ne?

“Malatyalı derneklerimizle el ele vererek Malatya’nın eğitim, sağlık ve kültürüne destek olmak, meslek eğitimleri sunarak iş dünyasına kalifiye eleman yetiştirmek. Sanat dünyasına yeni isimler kazandırmak, genç yetenekleri desteklemek. İstanbul ile Malatya arasında köprü olmak. Kısacası Malatyalı hemşerilerimize destek olmak ve yardımcı olmak istiyoruz. Sorun çözmek istiyoruz, Malatyalının Malatyalıya yardımcı olmasını göstermek istiyoruz.”

Amaçları Yeni Malatyaspor’a yönetici olmak değil, kendilerine Eğitim, Sağlık ve Kültürü hedef edinmişler. İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanan tüzüğü alır almaz da ilk açıklamayı Malatya Gazeteciler Cemiyetinde yapmayı uygun görmüşler.

Sağolsunlar.

Başarılar diliyoruz.

İstanbul’da kurulan MASTÖB, MADEF gibi sivil toplum kuruluşlarımız önemli hizmetler verdiler, Malatyalıları bir araya getirdiler, bir çok konuda öncü oldular.

Bu kuruluşlarımıza İstanbul merkezli MESKON’da katıldı.

Önce ilk kongresini yapacaklar, yönetimlerini belirleyecekler ve sonra da tüm Malatyalı Derneklerin kurumsal olarak MESKON’a bağlı Federasyonlara üye olmaları istenecek.

MESKON Kurucuları Aydın Gönültaş ve Hakan Berktaş’ın konuşmaları beni de umutlandırdı.

Dernek kurmak ve kurulan derneği yürütmek gerçektende çok zor işlerdir.

Bunu bizler 40 yıldır yaşayarak gördük ve öğrendik.

O nedenle MESKON’a başarılar diliyoruz.

Hemşerilerimizin ve Derneklerin gerekli desteği vereceklerine de inanıyoruz.

Nerede bir Malatyalı varsa mutlaka orada birde proje yapanları mutlaka vardır.

İşte o projeleri gerçekleştirmek içinde çalışmak gerekiyor, özveri ve fedakârlık gerekiyor.

Hemşerilerimize teşekkür ediyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.