ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

NELER OLUYOR MALATYA’DA...

Allahım sen aklıma mukayyet ol.

Artık duyduğum hiçbir şey şaşırtmıyor beni...

Neden mi?

“İnönü Üniversitesi Kampüsüne özel araçla giriş yasaklanmış”

“Gazeteci Yaşar Karaaslan’ın haberine göre, kampüste bulunan bir sosyal tesise ailesi ile birlikte giden vatandaşlar, Üniversite nizamiye kapısında güvenlik görevlilerinin, “Güvenlik nedeni ile kampüse, akademisyen, personel ve öğrenci dışında, özel araçla (sivil) girişler yasaklandı. O nedenle alamıyoruz; özür dileriz” ifadeleri üzerine geri dönmek zorunda kaldı”...

Yani kampüste bir işiniz varsa, bir arkadaşınızı ziyaret edecekseniz, havuza, sosyal tesislere, lokantaya ve de camiye namaz kılmaya gidecekseniz özel aracınızı park yerine bırakın metrobüse binin ve öyle gidin. Çünkü güvenliği bozan insanlar hep özel araçlarıyla geliyorlarmış...!

Toplu taşımayla gelenler sütten çıkmış ak kaşık misali ...

Yani kampüse toplu taşıma araçlarıyla girebilirsiniz ama özel araçla asla...

####

Siirt’e parti çalışmaları için giden Veli Ağbaba’ya bazı vatandaşlar sitemde bulunmuşlar....

Senin ne üstüne lazımdı Veli Beg!

Gri pasaportla Alamanya’ya gidecektik. Artık gidemiyoruz. Hepsi senin yüzünden çıktı piyasaya. İrtibata geçtik eskiden yapıyorlardı şimdi yapmıyorlarmış. Yaptığını beğendin mi...(Kaynak Malatya haber.com)

####

“Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü doğaya yaban hayvanı salımı programı kapsamında bugüne kadar Malatya ilimize 30.000 adet keklik bırakmış”

Keklik, bildiğiniz gibi özellikle tarım zararlılarıyla mücadele eden hayvanların başında geliyor.

Diğer yaban hayvanlarının da doğamıza olan faydalarını saymakla bitiremeyiz.

Peki 4000 lira karşılığında dağlarımızda seke seke gezen o güzelim dağ keçilerini avlayabileceğinizi söylesem şaşırır mısınız?

Ben alıştım artık hiç şaşırmıyorum...

2020-2021 sezonunda Türkiye genelinde, 398 erkek yaban keçisi, 25 hatalı boynuzlu şelek yaban keçisi, 45 dişi yaban keçisi, 12 melez yaban keçisi, 39 çengel boynuzlu dağ keçisi, 9 Anadolu yaban koyunu, 14 ceylan, 89 kızıl geyik, 167 karaca parası mukabilinde avlanabilecek...

Keklik mi ...

Onun için para ödemenize gerek bile yok...

#####

“Elazığ- Sivrice merkezli olarak 24 Ocak 2020’de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde etkilendikleri iddia edilerek, Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yıkım listesine alınan, ancak usulsüz ve ihalesiz şekilde yıkılmak istenen okullarla ilgili, müfettişlerce yapılan idari soruşturma sonucunda iki kurumda dönemin müdürlerinin de bulunduğu toplam 23 görevliye disiplin cezası verilmesi teklif edildi.” (Basından)

Depremden etkilenen Akçadağ- Kepez’deki Çok Programlı Lise (ÇPL) binasında, okul yöneticileri ve muhtardan habersiz başlayan söküm çalışmaları üzerine, sökümü yapan şahıslardan birinin ifadesi bakalım sizi şaşırtacak mı?

Bana söz verdiler kardeşim “Okulun yıkım ihalesini bana verecekler. Biz de Yağmur-yaş çamur gelmeden sökümümüzü yapalım” dedik suç mu işledik...

Bu yanıt beni şaşırttı mı?

Tabi ki hayır...

Selam olsun Malatya’mın güzel insanlarına....

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.