ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Kim ne derse desin.

Yeni Malatyaspor tüm Malatyalıların Markasıdır.

Birliğidir…

Beraberliğidir…

Ortak dayanışmasıdır.

Övünç kaynağıdır.

Tanıtımıdır…

Reklamıdır…

Dünyaya yayılan sesidir.

Ortak Paydasıdır.

Tüm Malatyalıları Gururudur.

O nedenle Yeni Malatyaspor deyince akan sular durur.

Siyasetin orada işi olmaz.

Particiliğinin esemesi okunmaz.

Benim adamım senin adamın lafı da yapılmaz.

Her şey Malatya için yapılır.

Yardımda etseniz, destek de verseniz, tesisler de yapsanız tüm bunlar Malatya adına yapılır.

Bu nedenle Yeni Malatyaspor’a destek olan tüm kurum ve kuruluş yöneticilerine, işadamlarımıza, reklam desteği verenlere teşekkür ediyoruz.

Geçtiğimiz gün İstanbul’da Yeni Malatyaspor’a ekonomik destek sağlamak üzere bir toplantı yapıldı. Toplantıya katılan katılımcılardan öğrendiğimiz kadarıyla tüm konuşmacılar düşüncelerini,  destek taleplerini, kulübün şeffaflık durumunu, yeni yönetim konusunu bu toplantıda dile getirmişler.

Katılırız veya katılmayız, toplantılarda her şey konuşulur ve tartışılır, sonra bir sonuca varılır.

Evet Yeni Malatyaspor’un şu anda desteğe ihtiyacı vardır. TFF’den gelecek kaynak gecikmiş, ödeme zorluğu ortaya çıkmıştır. Futbolcu transferinden gelecek para da bekleme de olduğu bir için sıkıntı vardır. Bu sıkıntıyı hafifletmek adına İstanbul’da yapılan toplantıyı yönetimin varlığını tartışmaya açmayı, keşke 12 Haziran’da yapılacak mali kongreye bıraksak daha iyi olacaktı.

Çünkü, bu günler transferin yoğun olduğu elzem günlerdir. Görüşülen ve anlaşılan futbolcularla yapılan anlaşmalar sıkıntıya girebilir.

Yeni Malatyaspor’da 60-80 milyon liralık bir borçtan bahsediliyor uzun bir zamandır,  futbolculara borç vardır doğrudur. Ama futbolcuların da bir değeri vardır, yani borç ve değeri yan yan getirdiğinizde Kulübün bilançosunun hiç de karamsar bir tablosu olmadığını göreceksiniz. Tabi bunu Cumartesi günü yapılacak mali kongrede kesin rakamları gördükten sonra öğreneceğiz. Ondan sonra mali genel kurulu da tartışmaya açabiliriz.

Hesap da sorulur, hesap da verilir. Yeni Yönetimler de oluşturulur.

İşte bunları yerinde ve zamanında yapsak sorun olmaz.

Transfer ayında, bırakın bu yönetimi görevden uzaklaştırmayı, mevcut yönetim  “görevi bırakıyorum” dese dahi bir aydan önce bir yönetim kanunen oluşturulamaz. Bir ayda olan olur, giden gider, Yeni Malatyaspor, Metin Kaya Çağlayan ve Hikmet Tanrıverdi dönemlerinde olduğu gibi “Yiğit düştüğü yerde kalır” kaldırmaya da gelen olmaz. Gelen kurtarıcıları da Malatyaspor gerçeğinde görmüştük.

Efsane Malatyaspor düştüğü yerde kaldı, kaldıran da olmadı.

Efsane Malatyaspor’u Süper Lige çıktığı zaman gelip Yönetimi süslü laflarla devir alan Metin Kaya Çağlayan ve sonrasındaki dönemde Hikmet Tanrıverdi, takımı düşürür düşürmez görev bırakıp gittiler, Malatyaspor’u kendi haline bıraktılar.

Oysa Adil gevrek Yeni Malatyaspor ikinci ligde bir türlü yukarıya çıkış yapamadığı bir dönemde göreve geldi. Bizler kim bu Adil Gevrek diye konuşurken, takımı bir yılda Birinci lige, oradan da Süper Lige çıkaran, Avrupa kapılarına dayandıran ve süper ligde de 5 sezondur kalmayı başaran bir yönetimin başkanıdır.

Türkiye liglerinde başarılı transferlerle kulübüne para kazandıran ender başkanlardan biridir.

Başarılı olmuştur, takımı ligde tutmuştur, bir marka yaratmıştır.

Yiğidi öldürelim ama haksızlık etmeyelim.

Evet eksiklikleri çoktur. Malatya’da bir türlü alt yapıyı işi bilen teknik adamlar olduğu halde kuramadı. Şeffaflık konusunda denilenleri yapamadı. Kendini dahi savunamadı, futbolcu aldı sattı, rakamları açıklamadı.

Bunlar haklı ve olması gereken eleştiriler. Kulüp de sistemi kuracaksın, şeffaf olacaksın, ne girdi, ne çıktı bunu açıklayacaksın. Yönetim Kurulun görevde olacak, telefonla arandığında cevap vereceksin. Kimsenin aklında en ufak bir şüphe yaratmayacaksın. Açık ve net olacaksın. Bunlar olması gereken kesin kurallardır.

Bunları tartışalım ama, Yeni Malatyaspor’a destek olarak markamıza sahip çıkalım.

Gün destek olma zamanıdır…

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.