ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Defalarca yazdım çizdim ama sanıyorum kimseye daha doğrusu yetkililere okutamadım!

Malatya’nın en büyük gelir kaynağı olabilecek, şimdilerde turizmin en önemli ayağı sayılan yiyecek kültürümüzün (gastronomi) yeterince tanıtılmadığından bahisle, bizim Gazi Antep’ten eksiğimizin bulunmadığını hatta fırın yemeklerinde artılarımız olduğunu sürekli vurguladım...

Bir kaç ay önce şehrimizde Malatya yemeklerini tanıtacak, bu konuda çalışmalar yapacak bir dernek kuruldu. Hepsi de işinin uzmanı arkadaşlarımdan oluşan bir şeyler yapmak için çırpınan tam adıyla Malatya Gastronomi, Turizm ve Tanıtma Derneği.

Buraya kadar herşey güzel.

28 Mayıs 2021 günü ulusal bir kanalda Sevcan Orhan adlı sanatçının sunduğu ve Malatya’yı tanıtan bir yemek programı vardı ve ben de şehrimi ve yemeklerimizi izlemek ve gururlanmak için televizyonun karşısına oturdum...

Oturmaz olaydım!

Malatya yemekleri ve kültürü ancak bu kadar yanlış tanıtılabilir.

Önce Gündüzbeyde bir konakta ne olduğunu anlamadığım adına patlıcanlı sulu köfte veya patlıcanlı ekşili köfte dedikleri bir yemek yaptılar.

Arkadaşlar bizim adına patlıcanlı sulu köfte denilen bir yemeğimiz yok!

Üstelik yapılışı da böyle değil...

Bizim atalarımızdan gelen ismiyle “Yavandan balcanlı küfte” veya patlıcanlı köfte adıyla adlandırılan yemeklerimiz var...

...

Gelelim bizim medarı iftiharımız, yemeklerimizin padişahı “Tiritli Dolma Küftesi” ne...

Hala bu geleneksel yemeğimize Adana’nın öz be öz bizim yemeğimizdir diyerek tescil belgesi aldığı “Analı Kızlı” dediniz ya pes dedim.

Bu yetmedi bir de her fırsatta övündüğümüz bu anlı şanlı yemeğimize çorba dediniz ya artık size diyecek söz bulamıyorum.

Bu da yetmedi Elazığlılar gibi içine bir de ceviz koydunuz...

Tam tüyü diktiniz...

Daha ne diyeyim...

Diğer konulara değinmeyeceğim artık...

...

Bu saçmalıkları üzüntüyle izledikten sonra Gastronomi Derneğinden bir arkadaşımı aradım ve program hakkında eleştirilerimi belirttim...

Bana ne dese beğenirsiniz...

Aynı eleştirileri o da yaparak, bizim dernek olarak bu olaya hiç bir dahlimiz olmadı daha doğrusu bize haber verilmedi...!!!

Bu programa kim akıl hocalığı yaptı bilmiyorum.

Ama madem böyle bir derneğimiz var hiç olmasa bir fikir alınsaydı fena olmazdı değil mi?

Kimsenin şehrimi yanlış tanıtmaya hakkı yok.

Selam olsun kültürüne sahip çıkan Malatya’mın güzel insanlarına...

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.