ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Beylerderesi  Viyadüğünde zincirleme kaza nedeniyle kara yolu ulaşama kapandı.

Sıralanan araçların uzunluğu kilometreleri buldu.

Şehirlerarası ulaşım dahi tıkandı.

İşlerine gitmek isteyenler oldukları yerde kaldı.

Sosyal medya da kapanan yolun resimleri paylaşıldı gün boyu.

Viyadük kapanınca ulaşım duruyor.

Malatya’nın Batı yakasıyla ilişiği kesiliyor.

Viyadük yapılarken söyledik, yazdık, konuştuk.

Viyadükün yanında eski, kara yolu alternatif yol olarak dursun, bir tehlike ya da yolun kapanması durumunda yolu trafiğe açarsınız diye uyardık.

Yok dediler.

Eski yolu kapattıkları gibi bir de gölet yaparak eski karayolunu suya gömdüler.

Gölet eski karayolunun köprü bölümünü yuttu.

Alternatif olacak yolu da yok ettiler.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı haklı olarak alternatif yol istedi. Yapılmakta olan Kuzey Çevre yolunun Şahnahan’da geçen bölümünde yapılacak viyadük alternatif  yol olarak gösterildi. Aradaki kilometrelerce mesafe bunun da alternatif olmayacağı daha şimdiden görüldü.

Yapacak bir şey yok. Viyadük kapandığında açılmasını bekleyecek araçlar. Ya da Şahnahan yönüne giderek oradan Sivas Karayoluna çıkarak yeniden Şehir Merkezine dönmeye çalışacaklar.

Ya da Beylerderesi  Viyadüğünün yanında yapılan Gölet tahliye  edilerek eski kara yolu yeniden ulaşıma hazır hale getirilecek.

Başka yol görünmüyor.

Şahnahan Viyadükü alternatif yol olması uzak görüldüğünden Beylerderesi  göleti işlevsiz bırakılmalı,  eski karayolu ve köprü ortaya çıkarılarak alternatif yol olarak ulaşıma hazır hale getirilmesi en doğru ve en kolay olanıdır.

Sabah saatlerinden itibaren Malatya’dan Batı ve Doğu yönüne binlerce araç seyir halindedir. Yolun tıkanması halinde hayat durmaktadır.  Binlerce araca, 10 kilometre mesafedeki şuanda olmayan yolu adres göstermenin bir anlamı yoktur.

Zaman geçirilmeden yaptığınız göleti boşaltarak,  gerekli onarımları yaparak karayolunu her an ulaşıma hazır hale getireceksiniz.

Başka bir yol şimdilik görünmüyor.

Yarın Viyadük bakıma alındığında, yol kapandığında ne olacak?

Şimdiden tedbir alınmalıdır.

Beylerderesi Viyadüğü bir an önce alternatif yola kavuşturulmalıdır.

Kuzey Çevre Yolu yapılır, Viyadük tamamlanır, karayolunda ulaşım sağlanır, yol uzasa da bir alternatif şehirlerarası giden araçlar için olabilir.

Ama Beylerderesi viyadüğünün çevresi için olsa dahi alternatif yol bir zorunluluk olarak durmaktadır.

Çare de göletin boşaltılarak eski yolun ortaya çıkarılmasıdır.

Şimdilik başka bir yol da görünmemektedir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.