ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya Basını her zaman örnek olmuştur.

Sorunları olmasına rağmen sorumluluklarından asla ödün vermemiştir.

Çeşitli sıkıntılar yaşasa da kamu yararını hep ön planda tutmuştur.

Kısıtlama uygulandığı günlerde dahi görev ve sorumluluklarının bilincinde olarak yayınlanmıştır.

Gazetelerin çıkmadığı gün olmamıştır.

Malatya yerel basınının ana omurgası günlük gazetelerdir, yerel yayınlardır. Televizyonlar, Radyolar, Ajanslar ondan sonra gelen önemli kuruluşlardır.

Yasal bir statüsü olmayan internet yayıncılığını da unutmamak gerekir.

Yerel Gazetelerin hazırlanmasında büyük bir emek vardır,  alın teri vardır, yüksek maliyetler vardır.

Bu gün Malatya’da 5 adet Resmi ilan alan gazete bulunmaktadır. En az 7 kişi çalıştırıp, maaşlarını da banka üzerinden peşin ödemek zorunluluğu vardır. Bir gazetenin aylık masrafı 30 bin ila 50 bin lira arasındadır. Pazar günleri, Dini bayramlar dışında tatili yoktur. Her gün bir sonraki güne hazırlık yapacaksın.

O nedenle yerel gazeteler her ilin hafızası, tarihi ve geleceğidir.

Tarihe not düşen belgelerdir gazeteler.

O nedenle yerel gazeteler okunmuyor, satılmıyor, devri kapandı gibi safsataların yeri yoktur.

Gazeteler bugün var oldukları gibi yarında, kendilerini yenileyerek, teknolojiye ayak uydurarak var olmaya devam edecektir.

Evet ayrılıklar olmuştur.

Suçlamalarda olmuştur.

Ancak unutmamak gerekir ki; her ayrılığın sonu bir araya gelmekle sonuçlanmıştır.

Suçlamaların yerini ortak kararlara bırakmıştır.

Malatya Basınına 40 yılın üzerinde hizmet etmiş bir olarak söylüyorum, Malatya basını, ülke meselesi olduğunda, Malatya söz konusu yapıldığında, bir araya gelmeyi  asla sorun yapmamıştır.

Malatya’nın ana omurgası olan gazetelerimiz, Ülke sorunu haline gelen Pandemi sürecinde Basın İlan Kurumu Malatya Şubesi’nin öncülüğünde bir araya gelerek, 17 Mayıs’a kadar devam edecek tam kapanma günlerinde neler yapacaklarını değerlendirdiler.

Malatya tam kapanacak, gazeteleri dağıtmana ve bayilerde satmana nerede ise imkan kalmamış. Ve gelecek net görünmüyor.

Sorunları aşmak için elbette bir araya geleceksin, yapılan çalışmalara katkı vereceksin. Malatya’da gazete sahipleri de gerekeni yaptılar ve ortak karar aldılar.

Malatya’da 5 Gazete 29 Nisandan itibaren günde 2 gazete yayın hayatına devam edecek. Diğerleri bir gün sonra yayınlanarak dönüşümlü yayın yapmaya karar verdiler. Pazar hariç olmak üzere haftanın her günü iki gazete dönüşümlü yayın yapmayı tartıştılar ve Basın İlan Kurumunun önerisine hep birlikte karar verdiler.

Bu nedenle pandemi sürecinde tam kapanma günlerinde yayınlanacak gazeteleri takip etmenizi bekliyoruz.

Ayrıca gazetelerimiz tam kapanma günlerinde internet sitelerinde yayıncılığa devam ederek, vatandaşları doğru haberlerle bilgilendirecekler.

İşte bu dayanışmadır, güçbirliğidir, daha da önemlisi bir araya gelmektir.

Malatya yerel basını “Gazeteciler bir araya gelmez, bunlar asla birleşmez” diye ahkam kesenleri utandıracak adımları her zaman atar.

Bu nedenle Malatya’ya günlük gazete çıkararak hizmet veren tüm gazete sahiplerini aldıkları ortak kararlar için tebrik ediyorum.  Bu kararın gazete çalışanlarına da hayırlı olmasını diliyorum. Çünkü risk altında olan gazeteciler de bu kararla biraz daha rahatlamış olacaklar.

Malatya basını sorunları olsa da sorumluluklarının bilincinde hareket etmeye devam ettiğini bir kez daha göstermiştir.

Malatya basınımıza hayırlı olsun…

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.