ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Covid-19 salgını yeni rekor vakalarla toplumda yayılmaya, insan hayatını tehdit etmeye devam ederken bu süreçte en az aşı kadar koruyucu olduğu  ispatlanan maskeler acaba bizleri ne kadar koruyor?
Son bir yıldır kulağımızın aşina olduğu üç kelime var temizlik-maske-sosyal mesafe… Covid-19 salgını sürecinde her iki tarafta kurallarına uygun taktığı taktirde maskenin %90 koruyucu olduğunu ispatlayan bilimsel çalışmalar var. Aşı bile bu oranda koruyuculuk sağlamazken maskenin %90 oranında bizleri koruması elbette çok önemli. Peki doğru şekilde taktığımız halde tüm maskeler bizleri koruyor mu acaba? Çarşı pazara çıktığımızda seyyar satıcı arabalarında dahi maske satıldığını görüyoruz hem de 50 adet maske 10 Lira gibi çok uygun bir fiyata satılıyor. Bu maskeler yeterli denetimlerden geçiyor mu; her isteyen maske satabilir mi, maske bir bakıma tıbbi malzeme sayılır o halde yarın seyyar satıcılar ilaç da satmaya kalksa görmezden mi gelinecek, insan sağlığı bu kadar ucuz mu?
Bazen haberlere yansıyor zabıtalar, evine ekmek götürmeye çalışan seyyar satıcıların arabasına ve ürünlerine el koyuyor hatta bu görüntüler izleyiciler de çileden çıkartıyor. Evine ekmek götürmekten başka derdi olmayan seyyar satıcılara göz açtırmayan zabıta memurları, acaba  maske satan seyyar satıcıları görmüyor mu?
Gerçekten merak ediyorum;  her önüne gelen maske satabilir mi? Seyyar arabalar da maske satılabilir mi? Bu maskeler ne kadar koruyucu? Bu güne kadar hiç denetim yapıldı mı?
Bakkallarda, Marketlerde ,seyyar arabacılarda  her yerde satılan maskeler ne kadar denetleniyor bilmiyoruz ama, son günlerde bazı marka adı altında satışı yapılan maskelerin bir çok ilde toplatıldığı belirtiliyor. Peki Malatya’da bu konuda ne kadar çalışma yapıldı işte biz bunun cevabını arıyoruz. 
UYGUNSUZ MASKE ÜRETİMİ VAKA SAYISINI ARTIRIYOR OLABİLİR Mİ?

Maske, mesafe ve temizlik ölçülerine genel olarak uyulmasına rağmen virüsün bu kadar artış göstermesinin altında, uygunsuz maske üretiminin  etkisi olabileceği de dikkate alınarak gerekli tedbirlerin en kısa zamanda alınması en büyük isteğimiz
Saygılar..

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.