ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Belediyelerimiz bir süredir, kendi haberlerini oluşturdukları birimlerde yapıyor. Övgü dolu sözler döşeyerek ziyaretlerini dahi servis ettiklerinden bırakın kamuoyunu bizler bile ne yaptıklarını bilemiyoruz.

“Kendi haberini kendin yap” anlayışıyla hareket eden Belediyelerimiz ne yazık ki baltayı hep ayaklarına vurdukları gibi inandırıcılıklarını da yitiriyorlar, güveni sarsıyorlar. Servis haberciliği sadece algı oluşturmaktan öte bir yere gitmiyor, gerçekleri ört bas edemiyor. Servis haberlerinin amacı belli olduğu için genelde okumam sadece göz gezdiririm. Bu nedenle de Battalgazi Belediyesinin ne yaptığını, ne gibi projeleri olduğunu, hedefi konusunda bir bilgiye sahip değilim. Battalgazi halkının da bildiğini sanmıyorum

Neyse konumuza gelelim.

Göreve geldiğinden bu yana servis edilen haberlerle yaptığı hizmetleri izlemeye çalıştığım Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ile geçtiğimiz hafta Vuslat Tv’de yayınlanan bir programda bir araya geldik.

Hizmetlerini anlattı, projeleri hakkında bilgiler verdi.

Şehit Fevzi Mahallesinde başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesini hayata geçirmek için semt sakinlerini ikna etmek için yaptıkları toplantıları, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve AQK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci’nin gayretlerini anlatırken nasıl bir mücadele verdiklerini izah etmeye çalıştı.

Sonunda Şehit Fevzi’de kentsel dönüşüm başlamıştı, Taştepe, Melekbaba, Hidayet, Beylerbaşı, Sarıcıoğlu mahallelerine de zamanla sıranın geleceğini söyledi. Bunları anlatırken Battalgazi ilçesindeki yapı stoğunun yüzde 70 oranında yenilenmesi gerektiğini ve Battalgazi de sorunlu tüm binalarda dönüşümün şart olduğunu söylüyordu.

Gelincik Tepesini imara açmakla Depremzedelere binlerce konut yapılmasının önünü açtıklarını, Çöşnük tarafındaki Beydağlarını korumak içinde imar yoğunluğunu düşürerek yatay mimariye uygun konutlar inşa edeceklerini bildirdi. Villa konut projesinin de gerekli olduğunu ve çok katlı dikey konutların yoğunluğunu düşürmek gerektiğini Başkan da istiyordu.

Deprem Battalgaziye ağır hasar verdiğinden kentsel dönüşüm artık Battalgazi için birinci sırada geliyor.

Derme Deresindeki ıslah çalışmaları ve çevre düzenlemelerini anlattı. Derme Deresinin bölgeye yeni bir değer katacağını ısrarla vurguladı.

Kernek’de Kütüphane binasının yıkılarak Cami’ye tahsis edilmesinden sonra Malatya’ya yeni bir kütüphane yapılması kaçınılmaz olmuştu. Ancak Kütüphane için belirlenen yer Sanat Sokağının yanındaki Sümer Lisesine ait Futbol sahası gösterilmişti. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, yere olan tepkileri, çevre gürültüsü gibi nedenleri de göz önüne alarak Kütüphane binasını Yeşil kuşak projesi içerisinde yer alan yıkılan Atatürk Kız Lisesinin yanına almayı başardı. Yakın bir zamanda Malatya Kütüphanesi Battalgazi Belediyesi sınırları içerisinde olacak.

Başkan Güder, daha önce başke adresler gösterilen Gençlik Merkezi Projesi içinde İndresi’ndeki Tabiat alanını belirlemiş. Gerekli destekleri almış Bölgeye hizmet verecek, kamp yapılabilecek, gençlerin kalabileceği yapacakları Gençlik Merkezini örnek proje olarak gösteriyor.

Malatya’da 5 bin kişilik Kapalı Spor Salonu içinde kolları sıvamış. Orduzu’da Ulusal ve Uluslararası müsabakalarında yapılabileceği Kapalı Spor Salonu inşa ediliyor.

İspendere İçmelerinin durumunu sordum, bir iç geçirdi, sonra anlatmaya başladı:

“İspendere bir başka ilin elinde olsaydı orayı yatırıma boğarlardı. İnönü Üniversitesiyle Tamamlayıcı Tıp projesiyle Belediyemiz İspendere üzerinde çalıştı. Protokoller imzalandı, ancak Üniversite ödenek desteğini veremeyince projeden ayrıldı. Şimdi biz imkanlarımızla İspendere’ye yatırım yapıyoruz. Piknik alanları ve sosyal tesisler yapılıyor. Kaplıca bölümünü de açmak istiyoruz ama su ısısı 26 derece. Bunu Güneş enerjisiyle ısıtarak 38 dereye yükseltip kaplıca tedavisine de yardımcı olacağız. İspendere’yi bölgeye açmak istiyoruz.”

Çevre Yolunda yer alan Şire Pazarı ve Kayısı Pazarını sormaya gerek kalmadan anlattı. Büyükşehir Belediyesi ile tam bir uyum içerisinde çalıştıklarını ve Yaka Mahallesinde yapılacak Kayısı Pazarının bitmesiyle bu alanında elden geçirileceğini ifade etti. Yani Çevre yolundaki görüntü, Kayısı Pazarının tamamlanmasıyla son bulacak.

Eski Hastane Caddesini anlattı… Yeni Devlet Hastanesinin bu yıl hizmete girmesiyle Hastane caddesine de canlılık geleceğini, Sağlık sektörünün yeniden bölgeye işyeri açacağını, Hastane Caddesinin eski günlerine kısa sürede döneceğini anlatırken gözleri parlıyordu.

Geleceğin Battalgazisi için Hastane, Kentsel Dönüşüm, Gençlik Merkezi, Kütüphane, Kapalı Spor Salonu gibi projeleri hayata geçirmeye hazırlanan Battalgazi Belediyesi bu nedenle cazibe bölgesi olmak istiyor.

Hayır çarşısı ile 47 bin aileye yardımda bulunduklarını anlattığında hem sevindim hem de üzüldüm.

800 Bin Nüfuslu Malatya’da 47 bin aile yardıma muhtaç duruma düşmüş.

Eskiden 50 bin aile kayısıdan geçimini sağlıyor diye yazardık.

Şimdi 47 bin aile Battalgazi Belediyesinden yardım almış diye yazmak zorunda kalıyoruz.

Nereden nereye…

Battalgazi Belediyesi bir ilçe belediyesi, buna rağmen Büyükşehirlerin yapması gereken hizmetleri ilçesine çekmeyi başarmış. Kütüphane, Kapalı Spor Salonu, Gençlik Merkezi, Derme Deresi, İspendere Kaplıcaları ve yeni Devlet Hastanesi Battalgazi’yi çekim merkezi yapacak.

Geleni çok olacak. Ama iş geleni Battalgazi’de tutmakta.

Bunu da başarırsa Battalgazi ayrılanların değil gelenlerin çoğunlukta olduğu bir ilçemiz olacak. Çünkü, Battalgazi den Yeşilyurt’a bir akış var. Başkan Güder, bu akışı önce durdurup, sonra tersine çevirmek istiyor.

Gazeteciler Cemiyetimiz ve oturduğumuz ev Battalgazi’de. Dolayısıyla ilçemizdeki bu gelişmeleri görünce umutlandım.

Battalgazi de güzel şeyler oluyor.

Güzel olanı da yazmak bize düşer.

Teşekkür Başkan.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.