ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Fatma Bacara Çağlayan, Malatya’da Noter olarak görev yaparken asırları aşan bir aşkın ve dileğin hikâyesini konu aldığı 7'inci kitabı  “Dileyici” isimli romanını çıkardı.

Aslen Iğdırlı olan ve Malatya 2'nci Noterliği görevini yürüten , benimde Iğdır Lisesinden ilk öğrencilerimden olan Fatma Bacara Çağlayan 5 yıldır şehrimizden Ankara 21 nci Noterliğine atanmıştır.

Halkımız arasında saygın bir yeri olan, yazarlık ve şairlikle de ilgisi bulunan Fatma Bacara’ya, Malatya’dan ayrılışında gösterilen ilgi ve sevgi, onun ne denli bir değere layık olduğunu ortaya koymuştur.

Aynı zamanda Malatya Sonsöz gazetetesinde  köşe yazarlığı yapan Aydınlanma Felsefesini içselleştirmiş, edebiyat dünyasına katkıları olan, Fatma Bacara’nın yayınlanan makale, hikâye, öykü ve şiirleri okuyucular tarafından benimsenerek okunmaktadır. Kendisinin bu konularda basılmış eserleri de bulunmaktadır.

Dileyici romanında bin yıl öncesinin Malatya'sına giderek Danişment beyi Emirgazi'yi, veziri Bilge Kasım Ahmet'i , kızı Dilfuruz Sultan ve hoca Feridun Alim'i :, günümüz Malatya'sında ise güzeller güzeli avukat Zümrüt'ü, mimar Cihan' ve çevresindekileri tanıyarak hayatlarına bir okur olarak konuk olma imkanı buldum.

Dilenen bir dilek bir kitaba konu olur ve bin yıl sonra ilginç bir şekilde gerçekleşir, sevenler birbirlerine kavuşur mu? Cevap , gerçekleşir , kavuşur. Nasıl mı? Nasılın cevabı kitapta. Buyrun siz de okuyup cevabınıza ulaşın.

 

Aile bağları, vicdan, sevgi ve aşkın Malatya ilimizin hem tarihî hem de doğal güzellikleri,

Aspuzu bağ köylerini Barguzu, Çırmıktı, Gündüzbey ,Eski Malatya, Orduzu , Arslantepe Barguzu'da 370 yaşında Kızılcık ağacı hala günümüzde yaşayan bir ağaç.  Demirci Süryani Yakup ustayı Damascus Şam çeliği ile  yaptığı hançerin gizemi. Yüzyıllar öncesine tarihi bir gezinin içinde bulacaksınız.

    

 geçmişi ve bugünü ile anlatıldığı bu kitabı okumanızı tavsiye ederim. Malatya'da olanlar Dileyici Romanını  Deniz kitabevinden alabilirler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.