ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

DEPREM, ERTELEME, ACILARA SAYGISIZLIK!

Elazığ ve Malatya’yı etkileyen depremin yaraları henüz tazeyken Süper Lig’in 19. haftasında oynanması planlanan Yeni Malatyaspor – Trabzonspor maçının ertelenmesi üzerinden yapılan yorumlar hakikaten kan donduran cinsten.
Peki ya olayı dönüp dolaştırıp sanki insanların acısı üzerinden operasyon çeken Malatya kanadı imiş gibi konuşup yorum yapan aklı evvellere ne demeli?
Yeni kuşağın kullandığı çok popüler bir söz vardır; ‘bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak’ diye. Durumumuz hakikaten tam da bilgi fakiri insanların televizyon ya da gazeteden gördüğü - okuduğu dayanaksız haberlerle fikir sahibi olmaları durumunu gösteriyor.
Ve maalesef henüz depremin yaraları sarılmadan, enkaz altında yardım bekleyen insanlarımıza bile ulaşamadan böyle kısır bir çekişmenin tarafları olmak zorunda bırakılıyoruz.
Hele sahibi Trabzonlu olan bir spor kanalında tıyneti 5 kuruş etmeyecek bir spor programında, yine değeri Türk futbol severinin gözünde pul bile olmayan bir yorumcunun çıkıp Malatya’nın en büyük STK’sı olan Yeni Malatyaspor’un başkanına ağza alınmayacak hakaretler etmesi, olayın ne kadar seviyesiz bir hal aldığının en acı fotoğrafı!
Neymiş, Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek deprem felaketi üzerinden nemalanmaya çalışıyormuş!
Bunu söyleyen maalesef yukarıda bahsettiğim spor programına telefonla bağlanan Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu.
Adama sormazlar mı bir kere, ortada fol yok yumurta yokken neden kulüp olarak çıkıp maçın oynanıp oynanmaması ile ilgili açıklama yapma ihtiyacı hissettiniz diye?
Niye süreci olağan seyrine bırakmadınız da Federasyona ‘ayar çekme’ amacı taşıyan bir açıklama yaptınız?
Peki bu açıklamadan önce TFF yetkili birimlerine futbolcularımız ‘Malatya’ya gitmekten korkuyor’ demek suretiyle maçı ileri bir tarihe erteleyin talebi iletmekte neyin nesi oluyor?
Trabzon başkanının ‘böyle bir şey ispat edilsin istifa ederim’ dediği bu talep kayıt altına alınan bir telefon görüşmesinde TFF’li yetkililer tarafından bizzat Adil Gevrek’e söyleniyor.
Adil Gevrek’i çileden çıkaran nokta da zaten burası; Trabzonspor Kulübü’nün acılar henüz çok tazeyken böyle bir taleple yangından mal kaçırma hevesiyle farklı hesaplara düşmesi!
Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu kulüp olarak yaptıkları yanlışla içine düştükleri bataktan çıkmak için iftira bile atmaktan geri durmadı ve insanların gözünün içine baka baka şu çamuru yapıştırdı: “Efendim Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek maçın ertelenmesini bizden önce TFF’yi arayıp kendisi istemiş!”
Bu talepte bulunacak bir başkan neden kalkıp depremden bir gün sonra (25 Ocak Cumartesi) ‘Pazartesi günü sahamızda oynayacağımız Trabzonspor müsabakasının hasılatı depremzedelere bağışlanacaktır’ desin?
Öyle değil mi, akıl karı mı erteleme düşüncesinde olan bir başkanın Pazartesi gününe, yani maçın oynanacağı güne dair bir kampanya planı yapması?
Peki o zaman gelelim en önemli noktaya…
TFF, Malatya ve Elazığ gibi birbirine yakın iki komşu kentin acısı henüz taze olduğu için maç erteleme talebine giderek doğru bir kanal üzerinden, doğru bir yaklaşımla iki şehrin bu haftaki futbol organizasyonlarını ileri bir tarihe erteliyor. Öyle değil mi?
Hayır öyle değil!
Federasyon burada bile yapmak istediğini eline yüzüne bulaştırıyor. Elazığ’ın 3.ligdeki takımı Elazığ Belediyespor’un iç sahada oynayacağı ve yine aynı kentin 2.Ligdeki temsilcisi Elazığspor’un deplasmanda oynayacağı, Malatya’nın ise Süper Lig’deki temsilcisi Yeni Malatyaspor’un iç sahada oynayacağı maçlarını ertelerken, Malatya’nın 3.Ligdeki temsilcisi Yeşilyurt Belediyespor’un maçını sanki onlar başka bir ilin takımı imiş gibi ertelemiyor!
Berbat bir psikolojiyle Kocaeli’nde maça çıkan Yeşilyurt Belediyespor belki de kazanacağı maçı berabere bitiriyor ve ligde kalma yolunda altın değerinde 2 puan kaybediyor.
Madem taziyemiz var, madem insanların bu hassas durumuna saygı, peki o zaman Yeşilyurt Belediyespor?
Ya peki Malatya’daki bazı ErmanToroğlu uzantısı, aynı kafa yapısındaki yazarçizer takımına ne demeli!
Güya olaya Elazığ ve Malatya’nın deprem travması üzerinden yaklaşıp, ‘böyle acı bir durumda yanlış yapılmıştır’ teşhisi koyacaklar.
Varsa yoksa Adil Gevrek’e vurmanın bünyelerinde oluşturduğu dayanılmaz rahatlama hissi!
Neymiş, Adil Gevrek ve Yeni Malatyaspor Kulübü yanlış yapmıştır, Ahmet Ağaoğlu suçsuzdur, erteleme doğrudur…
Bilgi sahibi olmadan, 5 kuruş etmez bir spor programını izleyip fikir sahibi olarak insanlara doğruları anlattıklarını sanmak gafletine düştüklerinin farkındalar mı acaba?
Bana göre de erteleme doğru fakat ne Trabzonspor Kulübü’nün ince ve kirli hesabı, ne de bu pisliğe ortak olan kiralık fikir sahiplerinin tutumları yanlış ve ayıp!

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.