ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Belediye Başkanları mazbatalarını alarak göreve başladılar.

Yaptıkları ilk icraatları da kutlama için çiçek veya hediye kabulünü reddederek hayır kurumlarına bağışta bulunmalarını istediler..

Çok da iyi yaptılar.

Hayırlara vesile olacak mesajlar ardı ardına geldi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Sami Er, günlerce sürecek tebrik ve kutlamaları yarım güne indirerek çiçek gönderilmesini istemeyerek bunun yerine AFAD’a bağışta bulunmaları için duyuru yaptı.. (AFAD Bağış İçin İBAN TR73 0001 0017 4555 5555 5552 04)

Ardından Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr. İlhan Geçit, çiçek gönderilmesini istemeyerek AFAD Bağış İçin İBAN TR73 0001 0017 4555 5555 5552 04 nolu hesaba bağış yapmalarını istedi.

Hemen sonrasında Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, “Tasarruf ve sıfır israf vaadimiz gereği çelenk ve çiçek kabulümüz olmayacaktır” diyerek bağışların Battalgazi Belediyesinin TR 4000 0100 0770 2586 5850 5068 hesabına yapılaması için duyuruda bulundu.

3 Başkanın ortak kararları hemen uygulamaya başlandı.

Çiçekçiler hoşlanmasa da Başkanlar hayırlı bir işe vesile oldular.

Bu tavır ilçelerde de olumlu yankılandı.

Görevi devir alan Doğanşehir Belediye Başkanı Mehmet Bayram “Çiçek kabul etmiyoruz” diyerek “Doğanşehir’in evladı SMA TİP-1 Hastası Berfin Ada Fırat’a bağışta bulunmalarını istedi. Başkan Bayram SMA Hastası olan çocuk için “TR50 0001 0004 6485 3086 6350 03” Nolu İBAN numarasını paylaştı.

Doğanşehir’de çiçek paraları SMA Hastası Berfin Ada’ya umut olacak.

Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren’de çiçek gönderilmesine karşı çıkarak bir diğer hatırlı işe örnek oldu. Ersoy Eren “Tebrik için gönderdiğiniz çiçeklerin Arguvan’da eğitim gören çocuklara beslenme öğünü olmasını istermisiniz?” diye sorarak “İlkokul düzeyindeki okullarda birer öğün gıda desteği için Arguvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine katkı sağlamanızı önemle rica ederiz” dedi ve Derneğin TR11 0001 0005 4597 6527 1650 01 Nolu İBAN Numarasını paylaştı.

Çiçek bedelleri Arguvan’da ilkokul öğrencilerine bir öğün yemek verilmesini sağlayacak.,

Bu konuda hayırlı kararları alan Başkanlarımızı tebrik ediyoruz.

Tebriklerin kabul edilmesi, kutlamaların yapılaması kısa sürede bitirilmeli ve Başkanların hızla çalışmalara başlaması oldukça önemlidir.

Malatya’nın Başkanların tebrik edilmesi ve kutlamalara hazırlanması gibi bir lüksü olmadığı gibi zamanı da yoktur.

Yıkılan Malatya’da yüzbinlerce göç verilmiş iken, yaklaşık 200 bin kişi baraka tabir edilen konteynırlar da yaşam savaşı verirken, hala yıkılacak binlerce bina var iken, konut sorunu güncelliğini korurken, Malatya yeniden imar edilmeyi beklerken, Orta hasarlı binalar çare beklerken, rezerv alanlar sorunu dururken Başkanların günlük kabullerle, gereksiz işlerle uğraşmaları doğru değildir.

Vatandaş görevi size verdi.

Buyurun karar sizde… Kralda sizsiniz Padişah da…

Yapın yapacaklarınızı.

Vaatlerinizi hayata geçirin.

Malatya’yı ayağa kaldırınız.

Geleceğin Malatya’sını planlayın ve gerçekleştirin.

Malatya sizlerden bunu bekliyor.

İşe hayırlı işlerle başladınız, arkası gelmelidir.

Prof.Dr. İlhan Geçit Başkanımızın da tespit ettiği gibi “Malatya Yoğun Bakımda.”

Malatya’yı yoğun bakımdan çıkartmak da size kalıyor.

Önce servise sonra da ayağa kaldırın.

Bizler de takip edeceğiz, gerektiğinde uyaracağız, iyi yaptığınızda da alkışlayacağız.

Malatya için başarılar sizlerin olsun…

 


Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.