ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Tam üç haftadır Çarşamba günleri Arguvan’dayım…

Seçim heyecanı dorukta…

Konserler kırıla gidiyor…

Ziyaretler ardı ardına…

CHP’den 10 Yıl Belediye Başkanlığı yapan Mehmet Kızıldaş, yeniden aday yapılmayınca Bağımsız olarak adaylığını ilan etmiş, bir dönem daha Belediye Başkanı olmak için başkaldırmış bir kampanya yürütüyor.

10 Yıl önce kendisini aday yapan CHP’yi de kendisine yardımcı olan Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba’yı hedefine almış.

Hatta “Veli’ye ders vermeye hazır mısınız” diye de öfke dolu sözler sarf ediyor…

Rahmetli CHP İl Başkanı Niyazi Ergin Gökçe’nin bir sözünü hatırladım:

-Siyasette sakın ola ki Partinize ters düşmeyin.

60 Yıllık siyasi hayatında göreve gelse de, görevden alınsa da, aday gösterilmese de, darbelerle partisi kapatılsa da, İl binasına el konulsa da rahmetli Gökçe CHP’den hiç ayrılmadı…

Vay efendim Bağımsız aday CHP’den aday gösterilmemiş, bir dönem daha Belediye Başkanlığı yapmak istiyormuş da, Profesörler de destekliyormuş da, Arguvan bir ilçe haline gelmiş de, Veli Ağbaba’ya ders verecekmiş de…

İlk hafta gidişimizde Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi bir sanatçıyla Arguvan’a çıkartma yapmış, Nazım Hikmet meydanında bir konser veriyor. Alanda 200-300 kişi bu garip tabloyu izliyor. İlgezdi, kardeş Belediye statüsünde bir Kültür Merkezi yaptırmış bazı yardımlarda daha bulunmuş.

Ama o da 3 dönem Başkanlık yaptıktan sonra aday gösterilmediği için Genel merkeze bayrak açanlardan. Eşi de hala CHP Milletvekili. Konser verildi konuşmalar yapıldı, Kılıçdaroğlu’na sahip çıkıldı sonra da esnaf ziyareti yapıldı. CHP seçim bürosu hariç tüm yerler ziyaret edildi.

Buna karşı CHP Adayı Ersoy Eren Kültür Merkezinde bir toplantı yapıyordu. Oldukça fazla bir kalabalık Kültür merkezini doldurup dışarıya taşmıştı. Salonda toplanan kalabalık, Nazım Hikmet Meydanındaki toplananlara açık ara fark yapmıştı. Kalabalık daha sonra Ana Caddedeki seçim bürosu önüne gelerek davul zurna eşliğinde halay çekiyordu.

Tam karşı tarafta ise Belediyenin doğal ürün satış yerine konulan hoparlörden, halaya karşılık Karadeniz havaları son ses verilerek çalınıyordu. Hoparlör davul zurnayı bastırıyordu, doğal ürünler satış yerinde bu cihazın ne işi vardı, Belediyeye ait bir yeri seçim bürosu yapmak akıl işi değildi.

Bunlar olurken Veli Ağbaba daha Arguvan’a gelmemişti. Ankara Milletvekili Murat Emir, Disiplin Kurulu üyeleri, Genel Merkez yöneticileri Arguvan’a gelmeye başladılar. CHP konvoyunun gittiği yerlere meçhul kişilerce “Kılıçdaroğlu’nu arkadan hançerleyenler” diye başlayan isimsiz pankartlar asıldığını söylediler. Ersoy Eren bu pankartları topladıklarını anlattı.

İkinci hafta da Veli Ağbaba Arguvan’a gidecekti. Biz de gidelim dedik vardık Arguvan’a… Nazım Hikmet meydanı boş. Ağbaba Cadde ortasındaki Seçim Bürosu önünde konuşacaktı. Doğal Satış ürünleri bürosunda gene o anlamsız gürültü yayınlanıyordu. Sözde bazı kişiler Veli Ağbaba’yı yuhalayacaklarmış… Böyle söylemleri duyar olduk. Vardık Arguvan’ın değişmeyen o caddesine. Sanatçı Muharrem Temiz İstanbul’dan atlayıp gelmişti.

Veli Ağbaba Arguvan’a gelince coşku tavan yapmış, alan miting alanına dönmüştü. Veli Ağbaba muhatap dahi almadı:

-Arguvanlılar bu seçimi sevgi kazanacak sevgi. Birileri bizi yuhalatabilir ama onlara CHP’liler en büyük dersi sandıkta verecektir. Bakmayın onlara, Arguvan’ın sorunlarını bu kardeşiniz çözmeye devam edecek. İstihdam sorununuzu çözeceğim, kazandığımız belediyelerin yatırımlarını buraya getireceğim.

Veli Ağbaba’nın gelişi Arguvan’daki seçimin rengini de belli etmişti. CHP’de moraller tavan yapmıştı. Seçim tahminleri de net bir şekilde yapılıyordu.

Geldik son Çarşambaya. Prof.Dr. Yalçın Karatepe ve Elazığ Milletvekili Gürsel Erol Arguvan’a geliyordu. Muharrem Temiz muhteşem bir konser hazırlamış, Kültür Merkezinin bahçesine bir sahne kurmuş, Mustafa Özarslan, Tolga Sağ, Şirin Üstün, Alirıza Gültekin sahne alıyor. Arguvanlılar konser alanına akıyor.

Veli Ağbaba Kuluncak üzerinden Arguvan’a gelecekti. Konser devam ederken yağmur da çiselemeye başladı. Veli Ağbaba’nın gelişiyle heyecan tavan yaptı. Bu gelen Veli Ağbaba sevgi gösterileriyle karşılandı.

“Arguvanlılar Malatya’dan gelen sesleri duyuyorsunuz değil mi” diye sorunca coşkulu kalabalık “Başkan Veli Ağbaba” diye selamlıyordu.

Prof.Dr. Yalçın Karatepe “Genel Başkan Özgür Özel’in selamlarını getirdim. Malatya’da çok güzel şeyler oluyor, hemşerilerimle gurur duyuyorum” derken Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’da Kılıçdaroğlu’nun mesajını okuyarak adeta noktayı koyuyordu:

-Buraya gelirken eski Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüm, onun selamlarını iletiyorum. Arguvan Kültür merkezindeki coşkulu kalabalık ayakta alkışladı Gürsel Erol’u… Ve sonradan Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medyada yaptığı “Tekrar ediyorum, partimin tüm adaylarına desteğim tamdır” açıklaması yankılandı Arguvan’da…

Bağımsız aday ise Arguvan meydanını kapatmasına rağmen Turnam Kültür Merkezinde toplananlara hitap ederken, yine ders vermekten bahsediyordu.

Ama Arguvanlılar bu sesi duymak dahi istemediler.

Ataşehir Belediye Başkan adayı Onursal Adıgüzel ve Çankaya Belediye Başkan adayı Hüseyin Can Güner, gönderdikleri video mesajlarla CHP Adayı Ersoy Eren’e destek vererek yatırım yapacaklarını ifade ettiler.

Veli Ağbaba’nın gelişi, Arguvan’da safları belirginleştirdi. Muharrem Temiz’in sanatsal destekleri ve kararlı duruşuyla Arguvan yeni bir döneme adım atmaya hazırlanıyor

Arguvan’da tam kadro “Bu gelen Veli Ağbaba” demenin sevincini yaşıyor…

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.