ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

-İşinin Ehli, Sözünün eri Sami Er…

-Bu gelen Veli Ağbaba…

-Ahlaklı Belediyecilik için Bilal Yıldırım…

-Malatya İçin En iyisi Şehmuz Göçmez…

-Projeleriyle konuşulan Bağımsız Aday Prof.Dr. İbrahim Gezer…

Adaylar seçim çalışmalarını centilmence, rakip adayları suçlamadan, kırıp dökmeden sürdürüyorlar. Son derece rakiplere saygılı ve hoş görülü bir yarış gözlemliyoruz.

Malatya’yı ve ilçelerini ziyaret ediyoruz.

Asılan hiçbir pankart ve afiş yırtılmıyor, indirilmiyor tahrip edilmiyor. Bir aday pankart ve afişlerini asmışsa diğeri hemen yanına görsellerini asıyor.

Kızan yok, tepki gösteren yok, niye bunları astınız diyende. Haa bu seçim afişleri, pankartlar sağa sola koyulan devasa görsellerin maliyeti de bir hayli yüksek. Bir reklamcı seçim sürecinde asılan tüm reklam panolarının maliyetinin yaklaşık 50 milyon lira olduğunu söyledi.

Bu hafta sonunda tüm bu görseller kaldırılacak ve 50 milyon liralık harcama heba olup gidecek.

Yeniden Refah Partisi Lideri Fatih Erbakan hafta sonunda Malatya’da idi. Malatya’yı emin ellere teslim ettiklerini söyleyerek partisinin oylarının hayli yükseldiğini söyledi. Yeniden Refah Partili yöneticilerde gördükleri ilgiden son derece memnun oldular. Bu nedenle Erbakan ve partisi AKP için büyük bir tehlike oluşturduğu diğer illerde olduğu gibi Malatya’da da görülüyor.

AK Parti henüz seçim havasına girmiş değil. Kırgın ve küskünlerin Partiye dönmesi için yoğun bir çaba sarf edilirken, Eski Bakan Mahir Ünal Malatya’ya gelerek AKP camiasını bir araya getirmeye çalıştı. Eski Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Ahmet Çakır sahaya çıkmaya başladılar. Ancak hala AK Parti eski günlerine, hatta 18 Mayıs öncesindeki günlere bile dönmüş değil.

Bağımsız Belediye Başkan adayı Prof.Dr. İbrahim Gezer’de etkin bir çalışma yapıyor. Malatya ve ilçelerine göre projeler hazırlayan Gezer’in projeleri oldukça ilgi görüyor. Raylı Sitem başta olmak üzere Malatya’nın kalkınması için projelerde sunan Gezer, Eğitim, Sağlık alanında da kapsamlı projelerini anlatıyor.

Malatya’da daha düne kadar raylı sistem konuşulmaz, trambüs yeter diyen yöneticilerin açıklamaları kulaklarımızda yankılanırken, bugün tüm partiler Malatya’da başlayacak Raylı sistemi projeleri arasına aldılar  ve hatta hızlı trenin bir an önce Malatya’ya gelmesi için hedef dahi koydular.

Malatya bu nedenle raylı sistemlere hazır olacak. Malatya Ray, Tramway ile tanışacak. Bu nedenle raylı sistemleri gündemlerine alan tüm adaylara teşekkür ediyoruz.

Bir zamanlar Malatya’da teleferikle yolcu taşımaya kalkışan akıl, raylı sistemi konuşmaya başladılar.

Yerel seçimin bir diğer hareketli adayı ise Veli Ağbaba…

Bu Gelen Veli Ağbaba… Sesini duyanlar o yöne doğru ilerliyor, Veli Ağbaba’ya sarılıyor.

Geçen hafta içerisinde Veli Ağbaba ile önce Arguvan’a, sonra Hekimhan’a gittim. İlgi ve coşku had safhada, Veli Ağbaba yarım saat konuşuyor, Malatya’nın adayı olduğunu anlatıyor, birlik ve beraberlik mesajları veriyor sonra da yüzlerce kişi sıraya girip resim çektiriyor.

Sosyal medya da “Bu gelen Veli Ağbaba” mesajları almış yürümüş.

Arguvan ve Hekimhan’a kalıcı eserler kazandıran Veli Ağbaba gördüğü ilgiden son derece memnun.

Günde 2 ya da 3 yerde iftar yemekleri veriyor. Ziyaretlerde bulunuyor, konuşma yaptığı her yer bir an da miting alanına dönüyor.

Sosyal Belediyeciliği Malatya’ya getireceğini anlatıyor Veli Ağbaba.

Malatya’yı Festivaller şehri yapacağını, ilçe festivallerine destek vereceklerini, Emeklilere destek olacaklarını, Gençliğe sahip çıkacaklarını, yoksulların ise öncelikleri olduğunu söylüyor:

“İşe alımlar yoksullardan başlayacak… Liyakat esas olacak. Tarımsal üretimlere destek olacağız. Gençlik merkezleri kuracağız. Eğitime destek vereceğiz, masrafları karşılayacağız.”

Ağbaba’nın söylemleri karşılık da buluyor.

Prof.Dr. Gezer projeleriyle gerçekten yere sağlam basıyor.

Sami Er, bilgi birikimi ve tecrübesiyle hazırladığı projeleri anlatıyor.

Şehmuz Göçmez il genelinde çalışmalarını sürdürüyor.

Artık seçime günler sayılı… Adaylar son kozlarını ortaya sürüyor.

Bakalım neler olacak…

Haydi Hayırlısı...

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.