ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Emniyet Müdürü ve Jandarma Alay Komutanıyla birlikte basın toplantısı yaparak Güvenlikle ilgili olarak yapılan çalışmaları anlattı.

Malatya güvenlik olaylarının normale döndüğünü, hırsızlık olaylarının azaldığını, faillerinin yakalandığını, uyuşturucu ile etkin mücadele edildiğini anlatan Vali Yazıcı soruları cevaplarken önemli konulara değindi.

İkizce bölgesinde konut ihalelerinin devam edeceğini, bölgenin 150 bin nüfusa göre planlandığını açıkladı Vali Ersin Yazıcı.

Vali Yazıcı İkizce’de neler yapıldığını da açıkladı:

İkizce’ye kanalizasyonu İller Bankası, içme suyunu DSİ götürüyor. Büyük bir uğraş veren iki kurumda İkizce’nin alt yapısını tamamlamaya çalışıyor.

İkizce’de yapılan 2 bin konutu blok blok olmak üzere hak sahiplerine teslim ettiklerini ancak hala 200 civarında evin teslim edildiğini, hak sahiplerinin konutları almaya gelmekte acele etmemelerine bir anlam veremediğini söyledi Valimiz. Konutların 45 gün içerisinde alınması uyarısında da bulundu.

Ayrıca vatandaşların abonelik gibi işlemlerinin de yerinde yapılması için talimat verdiğini, hak sahiplerinin Malatya’ya gelmeden tüm işlemlerinin İkizce’de yapılacağını bildirdi.

Gelinciktepe’de okul sorunu olmasa da İkizce’de Okul büyük bir sorun. Bu nedenle Vali Yazıcı bölgede bir ilkokul, bir de ortaokulu yapmayı öncelikleri arasına almış. Hedef Eylül ayına kadar iki okulu da bitirmek. Doğrudan ihale yöntemiyle iki okulu da kısa sürede ihale edecek.

Ancak Malatya Valisi önlem olarak da İkizce’deki tüm öğrencilerin taşımalı eğitim kapsamına aldıklarını ve tüm öğrencileri okullar yapılana kadar okullara taşıyacaklarını söyledi.

İkizce’nin eğitim sorunu bu şekilde çözülecek….

İkizce’de 150 bin kişinin yaşaması planlandığına göre buraya bir Devlet Hastanesi yapılması içinde kollar sıvanmış ve talepte bulunulmuş. İkizce yeni bir yerleşim bölgesi olduğuna göre buranın İlçe statüsüne alınması dahi konuşuluyor.

Beylerderesi Viyadüğünün yükü giderek artıyor.  Bunu azaltmak içinde Beylerderesine yeni bir alternatif köprü projesi hazırlanmış.

Tam burada konuya girdim, mevcut Beylerderesi köprüsünün ortasının çöktüğünü, altına çelik halatların gerildiğini anlattım, dikkatle dinledi, hatta gidip bakayım bile dedi.

Yeni köprü ya da viyadük her ne ise yapılacaksa üzerinde demiryolunun da planlamasını, raylı sistemlerin Beylerderesinin öte yakasına geçmesi gerektiğini anlatmaya çalıştık.

Malatya Valisi sorunlarımızla yatıp kalkıyor. Düşündüklerimizi gerçekleştirmeye çalışıyor, yazdıklarımızı okuyarak konulara el atmaya çalışıyor. Viyadük üzerinde demiryolu olmasından bir hayli de memnun oldu.

Körfez depremini yaşayan Vali Ersin Yazıcı burada edindiği tecrübe ve yapılan projelerin aksamaması içinde rezev alanlarına özel bir önem veriyor. Yerinde dönüşüm ve kentsel dönüşümlerde yaşanan anlaşmazlıkların projeleri genelde etkilediğini bizzat yaşayan Vali Yazıcı, yıkılan bölgelerde rezerv alan ilan edilmesine de büyük önem veriyor.

Rezerv alanlar işi hızlandırıyor ve kısa sürede yapıları bitiriyor.

Bu nedenle rezerv alanlarının genişletilerek şehir merkezinin kısa sürede ayağa kaldırılması için çaba sarf ediyor.

Ramazan ayı öncesinde şehir merkezinde camilerin yıkılması nedeniyle Akpınar’daki LC Waikiki binasının üçüncü katını İşadamı Vahap Küçük’ten istediklerini ve bir katı Mescit olarak açacaklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ında Malatya’da açıkladığı gibi Hızlı Tren Etüt Projesinin tamamlandığını Malatya’ya Hızlı trenin gelmesi için girişimde bulunduklarını ifade eden Vali Ersin Yazıcı, Malatya’nın kısa zamanda çok daha güzel olarak ayağa kalkacağına inandığını söyledi.

Valimizi dinledik, bir hayli de bilgilendik, ayağa kalktık gideceğimiz sırada “Valilikte Çay kalmamış” deyince Canlı yayın nedeniyle Çay ikramı yapılmadığını görünce de Valimizle bir süre daha çaylı sohbet ederek ayrıldık.

Vali Ersin Yazıcı geleceğin Malatya’sını kurmakta oldukça kararlı.

Malatya kamuoyu da yanında.

Başarılar diliyoruz…

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.