ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Yerel seçim dolayısıyla siyasi partilerin adayları ziyaretimize geliyorlar.

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Er ilk gelen olmuştu. Sonra Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Prof.Dr. İlhan Gecit, ardından da Battalgazi Adayı Av. Bayram Taşkın konuğumuz oldular.

Projeleriyle konuşan Bağımsız Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. İbrahim Gezer’de bizleri ziyaretinde MalatyaRAY projesine açıklık getirmişti.

Ve dün Veli Ağbaba ziyaretimize geldi.

Tüm adaylarda kadim dostlarımız.

Hepsi saygıdeğer, saygın ve değerli insanlar.

Hepsine başarılar diliyoruz.

Kim kazanırsa kazansın dostluk devam etsin yeter.

Gelen adaylarımıza sorularımızı da yönlendiriyoruz.

Şubat Depremlerinin olduğu saatlerden itibaren Malatya’da olan, enkazları bir bir dolaşarak enkaz altında olan ilk eli uzatan, Hakimbey Apartmanın önünde  rastladığımız, Hayat Apartmanı önünde sabırla insanların sağ çıkması için saatlerce bekleyen, ilk ekmek ve suyu dağıtan, sırtladığı çadırı depremzedelere ulaştıran, Malatya Belediyesine bile 100 bin adet ekmeği teslim eden, konteynır seferberliğini başlatarak Malatya basınına da ilk konteynırları veren Depremlerin Malatya’daki kahramanı olarak Şubat ayında ilan ettiğimiz Veli Ağbaba’ya neden aday oldunuz diye sorduk:

 

-Ben Malatya İttifakının adayıyım. Malatyalı ahde vefayı bilir, depremde bir Veli Ağbaba iktidar değil muhalefette neler yaptığımı Malatyalı gördü. Bu nedenle Malatya ittifakının adayıyım. Seçilirsem Malatya’ya hizmetleri yağdıracağım. Tüm Belediyeler Malatya’ya yardıma gelecek ve bu şehri ayağa kaldıracağız.

Malatya’da Yeniden Refah Partisi bir çıkış yakalasa da Veli Ağbaba’nın aday olması Malatya genelinde bir rüzgara dönüşmüş durumda.

Malatya’da her yerde Veli Ağbaba konuşuluyor…

İktidar Partisi Veli Ağbaba neler yapar diye sormaya başladı.

Diğer partiler Vali Ağbaba'nın seçimi kazanabileceğini bile tartışıyor.

İlçelerde Veli Ağbaba sesleri yüksek bir şekilde gelmeye başladı.

Veli Ağbaba’ya neler oluyor diye sorduk:

-“Malatya ittifakını Malatyalılar kurdular. Ben Malatya İttifakının adayıyım. Bu ittifakta kayısısı para etmeyenler var, Kaleliler, İzollular, Pütürgelileler, Doğanyollular, Doğanşehirlililer, Akçadağlılar, Hekimhanlılar, Arguvanlılar var. Kuluncak, Arapgir, Darende, Yazıhan var. Bu ittifakta herkes var. Ülkücü, muhafazakar, solcu herkes var. Depremde evi yıkılanın adayıyım. Malatya esnafının adayıyım. Büyük Malatya ittifakının adayıyım. Ben Malatya’nın evladıyım. Tüm sorunları biliyorum, çözmeye geliyorum.”

İktidar Hizmet gelmez diyor deyince de Ağbaba heyecanla anlatıyor:

-“22 Yıldır Malatya’yı yönetiyorlar, söyler misiniz ne yaptılar? Deprem olmuş, Malatya yıkılmış hala yapılan bir şey yok. Nerede yapılacak evler? Nerede işyerleri bir yıl geçmiş, konteynır veremiyorlar. İşte ben gelince Malatya’yı ayağa kaldıracağız, tüm Belediyeleri Malatya’ya davet edeceğiz kaldıracağız bu şehri ayağa….”

Veli Ağbaba dolu dolu konuşuyor. Ümit veriyor ve yapacağım diyor.

Yanında ise hemen hemen her partiden siyaset yapmış Malatyalılar var.

Veli Ağbaba rüzgarı her yerde esmeye başlamış görünüyor.

Yerel seçimlere heyecan getiren Veli Ağbaba’ya başarılar diliyoruz.

NOT: Yeşilyurt Belediye Binasına tam boy afişi asılan siyasetçimiz, köşemizdeki haberin ardından arayarak bez afişin indirildiğini bildirerek uyarımız için teşekkür etmiştir. Duyarlılığı için siyasetçimizi tebrik ediyor, başarılar diliyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.