ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Hafta sonunda Bilecik’teydik.

Bilecik Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı ve Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Ergün ve Bilecik Valiliğinin misafiri olduk. Milli geliri ile ilk 5’de yer alan ve Malatya’nın tam on katı ihracat yapan 200 bin Nüfuslu Bilecik, hem sanayide hem de tarımda harikalar yaratmış.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, İdris Çam ile birlikte İstanbul’dan gelmiş.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş’ın bizzat toplantıya katılmasını istemiş.

15 Temmuz Derbe kalkışmasında Ağrı Valisi iken TGK Camiasını Ağrı’da toplayan Vali Musa Işın, atandığı Kütahya’dan Bilecik’e gelerek toplantıya katılmış.

Bilecik Valisi Şefik Aygöl protokoldeki yerini almış.

86 İlden gelen gazeteciler salonda aylardır yapamadıkları toplantının başlamasını bekliyor.

Toplantının açış konuşmasını yapan TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Basın meslek yasasının çıkarılmasını, Gazeteciler Yeşil Pasaport verilmesini, resmi ilanlarla ilgili yaşanan sıkıntıları dile getiren yapıcı bir konuşma yaptı.

Sonra BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç hazırlıklı geldiği toplantıda, resmi ilan alan gazeteleri mevzuata uymaları konusunda uyarılarda bulundu ve mevzuat ne gerektiriyorsa onu yapacaklarını söyledi. Pandemi döneminde yapılamayan ve deprem felaketi nedeniyle askıya alınan veya esnetilen denetimlere bu yaz başlanılacağının bilgisini verdi.

Gazetelerin yazdan itibaren denetlenmeye başlayacağını açıklayan Erkılınç, yılda bir defa gazetelerin denetlenmesinin yasa gereği olduğunu hatırlatarak “basanla basmayanı, satanla satmayanı, personel çalıştıranla çalıştırmayanı, maaş ödeyenle ödemeyeni, okunanla okunmayanı, habercilik yapanla yapmayanı ayrı tutacağız” dedi.

İletişim ve Medya Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş, yerel basının önemine işaret ederek “Bu mücadelede hep birlikte hareket etmeye çalışacağız. Çünkü bizim bu mücadeleyi yapmamız için yerelden kaynaktan beslenen bilgiye, doğru bilgiye çok ihtiyacımız var” diyerek TGK ile işbirliği yapabileceklerini söyledi.

Bilecik Valisi Şefik Aygöl, böyle bir toplantıyı Bilecek’te yapan TGK ailesine teşekkür etti.

Kütahya Valisi Musa Işın, 15 Temmuz 2016 Tarihinde TGK mensuplarıyla yaşadıklarını paylaştı:

“Ağrı, atandığımızda hem çözüm süreciyle hem terörle çok hemhal olan bir şehir haline gelmişti. PKK o yıllarda Ağrıyı da pilot bölge olarak seçmişti. Yani o bölgede bir iki tane il kalmıştı. Ağrı’yı o senelerde bir iki sene öncesinden itibaren böyle yoğunlaşarak halkı hem ırkçılığa hem Kürtçülüğe hem daha teröre müzahir hale getirmek için büyük bir gayret içerisindeydi. Biz bir taraftan onlarla mücadele ederken, bir taraftan da dedik ki bu şehir terör ile anılmasın. Ulusal çapta yapılan toplantıları burada yapalım. O nedenle sağ olsunlar bizim şube cemiyet başkanımız vasıtasıyla TGK başkanımıza ulaştık. Biraz da Doğu’da bu toplantıları yapalım. Hem oranın da ülkemizin bir parçası olduğu hem de bu ülkenin bu vatandaşların da terörle anılmasını artık ortadan kaldıralım diye böyle bir düşünceyle hareket ettik, davet ettik ve geldiler ve darbe girişimi oldu. TGK ile 15 Temmuz’da hakikaten çok acı tatlı bir hatıramız oldu.”

Darbe girişimi sonrası TGK ile birlikte darbeye karşı bildiriyi okudukları fotoğrafı izleyicilerle paylaşan Vali Işın, ”O darbe gecesinde sabaha kadar yatmadık. Darbe girişimi olduğu gibi ilk bildiğim kadarıyla bildiri yayınlayan ilk cemiyetler ve konfederasyon TGK oldu.”

Sonra Vali o geceyi anlatan basın toplantısında okunan TGK Bildirisini okudu ve duygulandı.

Gerçekten de TGK Ağrı’da darbeye karşı ilk basın açıklamasını yaparak darbecilerin karşısında yer almıştı.

Kütayha Valisi Musa Işın 8 yıl önce yaşadıklarını Bilecik’te anlatarak TGK’nın dik duruşunu büyük bir gururla anlatıyordu. Rahmetli Başkanımız Haydar Karaduman ve Gazeteci Hüseyin Karaaslan ile birlikte 15 Temmuz’da bizlerde Ağrı’daydık, en uzun geceyi uyumadan geçirmiştik.

Sabah da darbeye karşı ilk bildiriyi okuduktan sonra birde Doğubeyazıt Gezisi yapıp dönmüştük.

Vali Musa Işın o günü bir kez daha bize hatırlattı.

Darbeye geçit yok demiştik o gün…

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.