ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

CHP’de aday kim olacak diye tartışılırken Milletvekili Veli Ağbaba’nın adaylığının açıklanması sosyal medya da heyecan yaratmışa benziyor…

Meğer ne kadar da heyecanla bekleniyormuş CHP adayı…

Sosyal medyadaki paylaşımlara baktım Veli Ağbaba’ya bir ilgi var, adaylığını destekleyenlerin sayısı bir hayli fazla…

Bu ilgi sandığa yansırsa, yıllardır çantada keklik görülen Malatya’da AKP ciddi bir şekilde sıkıntıya düşebilir.

AKP’de Sami Er Malatya Büyükşehir için iyi bir tercih. Yeşilyurt Adayı Prof.Dr. İlhan Geçit ve Battalgazi adayı Av. Bayram Taşkın ile bu ilçelerde seçime tüm gücüyle asılacak.

Birde Yeniden Refah Partisi’nin Malatya’da Bilal Yıldırım ile çıkışı var. YRP’sine bir ilgi olduğu da gerçektir, ancak seçimi kazanacak durumu tartışmalıdır. 14 Mayıs seçimlerinde 40 bin oy alan Bilal Yıldırım nasıl bir çıkış yapacağı merak konusudur.

Bağımsız aday İbrahim Gezer projeleriyle konuşulmaya başladı, İYİ Parti adayı Ali Helvacı gelmeye hazırlanıyor.

Merkez sağ ve merkez solda kendilerini gören AKP’liler ve diğer partiler, bağımsız olduklarını söyleyenler, partisizler, deprem mağdurlarından oluşan topluluklar da yeni bir aday beklentisi içerisinde oldukları görülüyordu.

Veli Ağbaba’nın adaylığı bu nedenle beklenti içerisinde olanları oldukça mutlu etmiş görünüyor.

Aylardır sessiz kalan CHP’de de hareketlendi. İlçe adayları daha bir ümitle çalışmalarına hız verdiler memnuniyetlerin paylaşımlarla da dile getirdiler.

Son yapılan Milletvekili genel seçimlerinde 425 bin 215 seçmen oy kullanmış. Oyların dağılımı şöyle:

AKP:     192.042

CHP:       91.465

MHP:      55.134

İYİ Parti: 16.757

SOL Gel: 12.717

Yurtdışı oyları da katıldığında oy oranı biraz yükselse de seçimlere katılım oranı da sonucu etkileyecektir.

Depremlerin ardında Malatya 300 bine yakın göç vermiştir. Gidenlerin gelişi yerel seçimlerde oldukça önemlidir.

AKP’nin yıllardır süren iktidarı, yıpranmışlığı, parti içi hesaplaşmaları, üzeri çizilen siyasetçileri, dışlanan adayları, küstürülen seçim çevreleri anlaşılan yerel seçimlerde bir hesaplaşmayı da beraberinde getireceği görülmektedir.

Veli Ağbaba’yı aday göstererek Malatya’da kurulmuş siyasi dengeyi bir anda değiştiren CHP, daha düne kadar hebada dahi katılmazken bu gün Malatya Büyükşehir’i kazanır mı hesaplarına kadar gelmiştir.

Evet dengeler değişmiştir, CHP’de yerel seçimlerin kazanan tarafı olmak istemektedir. Bu da oldukça doğaldır.

Yerel seçimlerde partilerin üst yönetimleri tarafından yapılan ittifaklar pek yürümediğinden kararı oy kullanan seçmenler verecektir.

CHP Genel Merkezi tarafından yapılan anketlerde de Veli Ağbaba ismi, tüm partilerden oy aldığı görülmüş ve Ağbaba diyenlerin oy oranının yüzde 40’ın üzerinde olduğu belirtildiğinde Malatya’da AKP-CHP arasında kıyasıya bir yarış olacağı görülmektedir.

Depremlerde tek başına büyük yardımları ulaştıran ve enkazların ilk başına giden bir isim olan Veli Ağbaba’nın depremzedelerin gönlünde ayrı bir yeri vardır.

Ağbaba’nın adaylığı çok da iyi oldu.

Heyecan yarattı, seçimlere olan ilgi arttı.

Çekişmeli bir seçim olacak.

Çalışan kazansın diyoruz…

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.