ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Ben bir tüketici olarak aldığım yiyecek, içecek, giyecek maddelerinde lükslük, modalık, aramam. Mümkün mertebe doğallık olsun isterim.

Olabildiği kadar fabrika ürünü, süslü püslü ambalajlara konulmuş, içerisine çeşit çeşit katkı maddesi katılmış yiyecek, içecek  ürünlerini evime sokmamaya çalışırım.

Eskiden eriştemizi, şehriyemizi, tarhanalarımızı analarımız sevgi, hasret, gurbet türküleri eşliğinde sevgilerini, ellerinin probiotiklerini aktararak hazırlarlardı.

Şimdiki hanımlar TANGO oldular.

Makarnaları hazırdan alıyoruz.

Ben Çeşit çeşit sebzeli olduğu iddia edilen rengarenk makarnaları asla almam, en ucuzundan klasik makarnalar alırım.

Dün Makarna pişirmek istedim, eşim Çocukların bize geldiklerinde alıp da tüketmediği cicili bicili iki küçük paket verdi. Makarnaymış!

 Paketi bir inceleyeyim içinde hangi katkı maddeleri var dedim, göremedim, biraz bakınca katkı maddelerinin, paket içeriğinin bir şekilde perdelendiğini, kapatıldığını gördüm. Yazıların üzerini kapatan bu katlı bölümü yukarı doğru sıyırınca yazılar ortaya çıktı

Ben düz mantı makarna pişirdim, bol malzeme ve güvendiğim baharatlarla harika bir lezzet ortaya çıktı.

Katkılı olan 3 dakikada pişirilebilecek süslü makarnayı pişirmedim.

EKTEKİ RESİMLERİ İNCELEYİN LÜTFEN

ALIŞVERİŞTE ALDIĞINIZ ÜRÜNÜN İÇERİĞİNİ OKUYUN LÜTFEN

ÇEŞİTLİ HASTALIK ETKENLERİNİ PARANIZLA SATIN ALMAMAYA ÇALIŞIN

O KÜÇÜK SÜSLÜ PAKETİN İÇERİĞİNİ AŞAĞIYA YAZDIM.

CANINIZI, CANANLARIINIZI SEVİYORSANIZ OKURSUNUZ.

PAKET İÇERİĞİ VE ÖZELLİKLERİ

-Buğday unu (Glüten)

-Palm yağı

Palm çekirdeği yağı kolestrol içermez ancak, içerisinde yüksek doymuş yağ asitleri damarla da birikerek plak oluşturup kalp hastalığı riskini artırabilir. Yapılan çalışmalar doymuş yağların kolestrol ve kalp hastalıkları riskini önemi derecede arttırdığını ortaya koyuyor

-Tuz

-Asitlik düzenletici (Potasyum Karbonat, Sodyum Karbonat, Sodyum polifosfat)

Potasyum karbonat:

Potasyum karbonatın kullanımı, zararı önlemek için belirli bir miktarla sınırlandırılmalı ve kılavuz olmadan kullanılmamalıdır.

Sodyum Karbonat:

Çok fazla karbonat tüketimi vücudun asit-baz dengesini bozarak bulantı, kusma ve karın ağrısına neden olabilir. Sodyum açısından zengin olan karbonatın yüksek dozlarda tüketimi kan basıncını artıracağından şişkinliğe neden olabilir. Yüksek kan basıncı aynı zamanda kalp rahatsızlıklarına sebep olabilir.

Sodyum plolifosfet:

Genellikle asitliği düzenleyici, emülgatör, stabilizatör, kabartıcı ve koruyucu özelliklere sahiptir. Sodyum Asit Pirofosfat katkı maddesi; gıda katkı maddeleri arasında E450 kodu ile yer almaktadır. Fiziksel yapısı; beyaz renkte tozdur. Suda çözünür.

-Kıvam artırıcı (Guar gaam)

Guar Gam:

Guar zamkının bir kullanımı, insanlar ve hayvanlar için yiyeceklerde ve ilaçlarda kıvamlaştırıcı bir madde olmasıdır. Glutensiz olduğu için unlu mamullerde buğday ununun yerine katkı maddesi olarak kullanılır. Sağlığa faydalı olduğu gösterilmişti

-Renklendiriici (Riboflaavin)

Riboflavin zararlı mı?

- İştah kaybı görülebilir. - Göz yorgunluğu, gözlerde kanlanma, görme bozuklukları gibi şikayetlere sebep olabilir. - Katarakt riskini artırır. - Mental depresyon ve unutkanlığa yol açabilir.

AROMA VERİCİ KARIŞIM İÇERİĞİ

-Tuz

-Şeker

-Maya

-Sarımsak tozu

-Beyaz biber

-Tavuk aroma vericisi

-Zencefil tozu

-Kırmızı biber tozu

NOT 1

TANGO

Aşırı bir biçimde son modaya uyarak giyinmiş (kadın)

NOT 2

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.