ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda görüşmelerini sürdüren CHP Malatya’da kamuoyunun beklentileri arasında İlçelerde öyle adaylar belirledi ki, Cumhur İttifakını tamamen sıkıntıya koyacak gibi görünüyor.

Arapgir’de Halük Cömertoğlu’nu yeniden aday gösteren CHP bu ilçeyi kazanmış gibi görünüyor.

Yazıhan’da Av. Abdulvahap Göçer ile yola çıkan ana muhalefet partisi bu ilçede de AK Partinin devam eden hakimiyetine son vermek istiyor. AKP Adayı Nevzat Öztürk beklendiğinden Yazıhan’da kıyasıya bir mücadele bekleniyor.

Arguvan’de CHP ne yapacak?

Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş devam edecek mi?

CHP Adayı kim olmalı?

Soruları arasında; Mehmet Kızıldaş, Ergün Kılıç, Hurşit Kuşçu, Hakkı Ayas, Hüseyin Karaaslanoğlu ve Ersoy Eren’i uzun süre değerlendiren CHP, Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş’a hizmetleri nedeniyle teşekkür ederek Arguvan Haber İmtiyaz Sahibi Gazeteci Ersoy Eren’i aday gösterdi.

Ersoy Eren 12 ay Arguvan’da oturan ve Arguvan için sürekli koşturan değerli bir arkadaşımız ve meslektaşımız.

Arguvan Ersoy Eren ile yoluna devam edecektir.

Hekimhan ayrı bir sorundu CHP için.

CHP Burada da Belediye Başkanı Turan Karadağ ile yola devam etmeme kararı alıp Mehmet Şerif Yıldırım’ı Hekimhan’da aday gösterdi. AKP Adayı Kemal Oktay’ın partisinden istifa ederek Yeniden Refah Partisinden aday olması, MHP adayı Mehmet Tabaroğlulları’nı da sıkıntıya soktu.

CHP’nin Hekimhan’da Mehmet Şerif Yıldırım ile yoluna rahat bir şekilde devam edeceği görülüyor.

Ve Kuluncak… AKP Bu ilçeden aday çıkarmayarak MHP adayı Erhan Cengiz’i destekleme kararı almıştı. Ancak AKP’den daha önceki dönemlerde Belediye Başkanı seçilen Eğitimci Mehmet Boyraz partisinden istifa edip Yeniden Refah Partisinden Kuluncak adayı olunca, MHP’nin işi de zor girdi.

CHP Kuluncak’ta Asaf Zengin’i aday göstererek MHP ve Yeniden Refah Partisi arasından sıyrılarak Kuluncak’ı kazanmanın hesaplarını yapmaya başladı.

CHP Akçadağ da ise Dr. Vahap Şahin’i aday gösterdi. Malatya’da ve diğer ilelerde Sağlık Müdür Yardımcılığı ve İl Müdürlüğü görevlerinde bulunan Dr. Vahap Şahin Akçadağ’ın tüm köylerini dolaşarak destek istiyor.

Akçadağ’da Yeniden Refah Partisi Adayı Ali Kazgan ve açıklanacak AK Parti adayı ile yarışacak.  AKP’nin Adayı Hasan Ulutaş olması bekleniyor. Bu ilçede YRP ve CHP adaylarının kıyasıya yarışması tahmin ediliyor.

CHP Doğanşehir’de 2019 seçimlerinde toplan 11 bin 450 oy alan Mehmet Bayram’ı yeniden aday gösterdi. 2019 Yılında AKP Adayı olan efsane isim Vahap Küçük AKP’nin adayı olarak girdiği seçimlerde 12 bin 947 oyla seçimi kazanmıştı. Seçimi az bir farkla Vahap Küçük’e karşı kaybeden Mehmet Bayram bu kez seçimi kazanmayı hedefliyor. Doğanşehir’de AKP adayı Zekeriya Çelebi’nin olacağı ifade edilirken Yeniden Refah Partisinin de ilçede aday çıkaracağı konuşuluyor. Depremler nedeniyle büyük bir göç yaşayan Doğanşehir’de oy kullanacak seçmen sayısı yeni yönetimi belirleyecek.

Doğanyol’da Pütürge ve Kale ilçesinde AKP adayları Yeniden Refah Partisinin adayları ile yarışacak. BU ilçelerde henüz CHP adayı yok.

Yeşilyurt ve Battalgazi ilçesinde de AKP’li adayların rakibi yine Yeniden Refah Partisinin adayları olacak gibi görünüyor.

Bu nedenle Malatya’da bir Yeniden Refah Partisi rüzgarı esiyor desek yeridir.

Bu rüzgarın Merkez de olmasa da ilçelerde CHP’ye yarayacağını söyleyenler var.

Adaylar açıklandığında hesaplarda belirginleşecek.

Bu nedenle beklemeye devam ediyoruz.


 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.