ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Resmi açıklama yapılmasa da,  AKP’nin Malatya İlçe Belediye Başkan adayları basına sızdı.

Sızan listeyi AKP İl Başkanlığı, düzeltme ya da yalanlama ihtiyacı duymayınca, Malatya’da isimler tartışılmaya başladı.

Her ne kadar Değerlendirmeler devam ediyor, kesin liste değil, bekleyin” diye bazı sesler duyulsa da sızan lisede şu isimler bulunuyor:

Yeşilyurt: Prof.Dr. İlhan Geçit

Batttalgazi: Bayram Taşkın

Akçadağ: Hasan Ulutaş

Arapgir: Çetin Özdemir

Arguvan: Burak Ateş

Darende: Alican Bozkurt

Doğanşehir: Zekeriya Çelebi

Doğanyol: Hakan Bay

Kale: İhsan Özbay

Pütürge: Ramazan Paşahan

Yazıhan: Nevzat Öztürk

Malatya bu listedeki isimleri tartışmaya başladı. Bu isimler değişecek diyenler olsa da gündem listedekiler

Görünen o ki İktidar partisi 6 Şubat Depremlerinde ağır yara alan Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta köklü bir değişikliğe gitmiş.

Mevcut Belediye Başkanlarından Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk ile Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay dışında tüm ilçe Belediye Başkanları değiştiriliyor.

AKP’de Malatya’da köklü bir değişim yaşanıyor.

Eskiler denilen partililer kibarca siyaset sahnesinden uzaklaştırılıyor.

Aday belirleme konusunda tek yetkili siyasi partilerdir. İstedikleri adayları belirlerler, onların seçilmesi ise seçmenlerin verecekleri oylarla mümkün olabilir.

AKP Malatya’da köklü bir değişim yapmayı tercih etmiştir. Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Prof.Dr. İlhan Geçit sürpriz isim olurken, Battalgazi Belediye Başkanı adayı Bayram Taşkın’da bir hayli şaşkınlığa neden oldu.

Aday gösterilmeyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da Malatya’ya gelerek ziyaretine gelenlerle durum değerlendirmesi yapmaya başladı. Gürkan’ın alacağı tavır merakla beklenirken, Yeniden Refah Partisi de, AKP’den aday gösterilmeyenleri parti çatısı altında toplayarak seçimlere iddialı girmek istiyor. Hekimhan’da Kemal Oktay’ı, Kuluncak’ta Mehmet Boyraz’ı alan YRP, İktidar partisini bu ilçelerde de zora sokacak gibi görünüyor

Başta CHP olmak üzere muhalefet partileri de aday adaylarını belirlemek için çalışıyor.

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı teklifi götürdüğü Prof.Dr. Hasan Pektemir’in kararını bekliyor. Yeşilyurt ve Battalgazi’de de adayları üzerinde çalışıyor.

Akçadağ’da Dr. Vahap Şahin, Arguvan’da Ersoy Eren, Hekimhan’da Mehmet Şerif Yıldırım, Doğanşehir’de Mehmet Bayram isimleri değerlendiriliyor.

Arapgir’de Halük Cömertoğlu, Yazıhan’da Abdulvahap Göçer ismini daha önceden açıklayan CHP’de ilçe başkan adaylarının Perşembe günü açıklanması da bekleniyor.

Şimdi resmi aday açıklamalarını bekliyoruz.

Ondan sonra karar seçmenin olacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.