ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

AKP'nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Sami Er'i karşılama ve tanıtma töreni yapılacağını söyleyerek davet ettiler.

Saat 12.00'de Beydağı Kapalı Spor Salonunun önündeydim.

Arapgir teşkilatı tüm gücüyle salona doğru ilerlerken selamlaştık. Zira Sami Er'in adaylığı en çok da onları memnun etmişti.

Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk tam kadro gelmişti.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar toplantının en ağır misafirleri gibiydiler.

İlçelerden gelen AKP'liler salona doğru ilerliyorlardı.

Yeniden görev bekleyen Belediye Başkanları partililerle sohbetlere dalmışlardı.

Hava alanından bir konvoyla hareken eden Sami Er'i taşıyan Otobüs salon önünde durduğun da  bir hareketlenme olduysa da, salona girişle bu hareketlenme de kısa sürede bitti.

Bir tuhaflık vardı... Kimler var kimler yok diye bakanlar vardı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın olmadığı hemen belli oluyordu. Gürkan'ın çevresindekiler de görünürlerde yoktu.

Salona girdik. Tribünler tüm çabalara rağmen doldurulamamıştı. Sahne yanlarının bir tarafına Gençlik kollarını, diğer tarafa da Kadın Kolları alınmıştı. O tribünlerin de yarısı boş kalmıştı.

Orta alana, sahaya sandalyeler konulmuş, protokol için uzun bir sıra ayrılmış, arka sıra Teşkilatlara, ondan sonrakilerde sivil toplum kuruluşlarına ayrılmıştı. O koltuklarda doldurulamamıştı.

AKP İl Başkanlığı organizeyi yapmıştı. 4 Milletvekili de oradaydı. Bülent Tüfenkci, sanki olacakları görmüş gibi oldukça keyifsizdi. Defalarca bu tür karşılamalar ve tanıtm törenleri yapmış ve bu toplantılarda hazır bulunmuştu. Bu kadar sönük ve ilgisiz bir toplantı görmedim der gibiydi. İhsan Koca, kısa konuşmayla topu yeni 2 vekile atıp yerine oturdu.

Yeni vekiller sözü aldılar, konuşmalarıyla, gülümsemelerle, "Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ben değiştirdim, Eski Milletvekili Öznur Çalık'a biz yol vermedik" havasındaydılar. Arada bir Gençlik Kollarının, yan taraftaki kadın kollarının "Malatya Seninle gurur duyuyor" sloganlarına teşekkür etmeyi de ihmal etmediler.

AKP ve MHP il Başkanları konuştuktan sonra, 4 Milletvekilinin ardı ardına konuşturulmasına hiç gerek yoktu.

Sanki Sami Er'i tanıtım ve karşılama töreni değil, Gürkan ve Çalık'ı saf dışı edenlerin tanıtım törenindeydik. Tabi bu açıklamalar da salonda beklenen alkış ve ilgiyi görmedi.

Ta ki Sami Er konuşmaya başlayana kadar. Er, birleştirici konuşmasında görev yapan tüm başkanlara teşekkür ederek seçildiğinde sürekli sahada olacağını anlattı, barınma sorununu çözerek işe başlayacaklarını söyledi.

AKP durduğu yerde kendi başına öyle bir iş açtı ki, nasıl çözer bilemem.

Selahattin Gürkan bu şehrin Büyükşehir Belediye Başkanıdır.

Yüzde 68 oyla seçilmiş ve arkasına halk desteği olan Başkanıdır. Gürkan bir başka partinin değil AKP'nin Belediye Başkanıdır. Beğenirsiniz, beğenmezsiniz, aday gösterilir veya gösterilmez, başka tercihlerde bulunulabilir. Elbette ki aday da gösterilmez.

Ama bu değişimiz biz yaptık demenin anlamı nedir, hava basmak neyin nesidir...

Eski Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'da 20 yıl süreyle Milletvekilliği yapmış çok değerli bir kadın siyasetçimizdir. Seversiniz, sevmezsiniz, desteklersiniz ya da desteklemezsiniz.

Ama Öznur Çalık'ı görmezden gelmek, onu hele hele küçümsemek, ona yol göstermek hiç bir babayiğidin haddi değildir. Hele hele "Ne sıfatla gelmiş" diye konuşmak birilerinin işi ve görevi hiç değildir.

Sayın Gürkan da, Sayın Çalık da Malatya'da iz bırakmış siyasetçilerimizdir. Onlar her zaman ve her yerde saygıyla karşılanacak, ağırlanacak ve siyasetçilere örnek gösterilecek değerlerimiz olarak bilinecektir.

Bunu sakın unutmayın...

Ve seçim günü yaklaşırken AKP, Selahattin Gürkan düğümünü çözmediği takdirde sıkıntılar yaşayacağı açık ve nettir. Öznur Çalık'ı yanına çekmediği takdirde de sorun yaşayacağı görünmüştür.

Karşılama ve tanıtım töreni, parti içi bir hesaplaşmaya dönüşse de AKP'de bu sorun giderek büyüyecek gibi görünüyor

Seçime doğru bu çekişme nereye varacak hep birlikte göreceğiz.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.