ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Her siyasi parti kendi adaylarını belirler.

Ön seçim yapar, Teşkilat Yoklaması düzenler, temayüle başvurur.

Kendi tüzüklerine uygun adaylarını tespit eder.

AKP’de adaylarını buna göre belirliyor.

Teşkilat, Milletvekilleri ve kamuoyu anketlerine göre adayların isimleri aylardır tartışılıyor.

Elbette karar AKP Genel Merkezinindir.

Ancak AKP’de adaylar tartışılırken ilginç söylemlere tanık olmaya başladık.

Malatya’da 5 dönem Milletvekilliği yapan Öznur Çalık’ın adaylığı söz konusu olduğunda “Öznur Çalık AK Partili mi?” diye partililer tarafından sorgulanıyor.

Bu kişilere “Kardeşim, Öznur Hanım 5 dönem AKP’nin milletvekilliğini yapmış sen nasıl Milletvekilini bu şekilde suçlarsın” deyince de istediği adaya karşı olduğu için böyle konuştuğunu söylemek zorunda kalıyor.

Bir diğer partili gurubu da “Selahattin Gürkan AKP’li mi?” diye suçluyor. CHP’ye çalışmakla itham dahi ediliyor.

Bu kişilere de “Selahattin Gürkan 3 dönemdir AKP’den Belediye Başkanı, onun partili olmadığını nasıl sorgularsın” deyince de, yeniden aday olmasını istemediği için böyle konuştuğunu söylüyor.

AKP elbette adayını kendisi belirleyecektir, istenilen adayları açıklayacaktır.

Karar AKP’nindir.

Ancak, adaylıkları olup olmayacakları belli dahi olmadan bazı çevrelerin İstanbul’da başarılı bir bürokrasi deneyimi olan, Belediyecilik konusunda ve TOKİ’de çalışmaları nedeniyle birikimli olan Sami Er’i hedefe koymalarını da asla kabul edemeyiz.

Sami Er iyi bir Malatyalıdır.

Arapgir delikanlısıdır…

Çok değerli tecrübeli bir hemşerimizdir.

Planlı ve projelerle çalışır, mevzuatın dışına çıkmaz, devlet adamıdır.

Malatya ile ilişkisini de çok iyi bilenlerdeniz.

Malatya’ya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı henüz açıklanmamışken, aday gösterileceği yolunda izlenim edinenlerin Sami Er’i suçlamalarına da “Depremlerde Neredeydi?” diye soranlara da bir önerimiz olacaktır.

6 Şubat depremlerinde Fatih Belediyesi tüm ekipleriyle Kahramanmaraş ve Hatay’da görevliydi, yaptıkları çalışmalarda bilinmektedir.

Malatya’da 5 dönem Milletvekilliği yapan Öznur Çalık Malatya’nın en önemli kadın siyasetçilerinden biridir…

Malatya’da nerede ise 5 dönem Belediye Başkanlığı yapan Selahattin Gürkan’da Malatya’nın yetiştirdiği en tecrübeli Belediye Başkanlarından bir diğer değeridir.

TOKİ’den başlayarak Üsküdar ve Fatih Belediyelerindeki Başkan Yardımcılığı ve TOKİ’de Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Sami Er’de Malatya’nın yetiştirdiği önemli bürokratlarındandır.

AKP’de siyaset yapan Çalık ve Gürkan ile bürokrat Sami Er Malatya için önemli şahsiyetlerdir.

Beğenirsiniz, beğenmezsiniz ama bu isimlerin Malatyalılığını dahi sorgulamaya kalkmak kimsenin haddi değildir.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı belirlenirken bu 3 siyasetçinin de suçlanması, hedef gösterilmesi, partili olmamakla suçlanmalarının bir yararı yoktur.

Bakınız Sami Er için biraz geriye gidelim. Malatya Özel İdare Genel Sekreteriydi, çalıştı, çabaladı, Özel İdare için bu günkü MASKİ binasını bile planladı, inşaata başladı. AK Parti’den aday oldu temayüle katıldı, açıklanmayan sonuçlara göre birinci olduğu söylendi. Vay Sami Er bize rakip olur diyen siyasetçiler tarafından Sami Er’i tekrar İstanbul’a dönmek zorunda bıraktılar.

Uğradığı haksızlıklara rağmen sesini çıkarmadı, İstanbul’a döndü, Belediye Başkan Yardımcılıkları görevinde bulundu, TOKİ Başkan Yardımcılığı yaptı ve bu gün Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösteriliyor.

Sayın Çalık ve aday gösterilmediği takdirde Sayın Selahattin Gürkan’ı da üst düzey görevlerde görmek bizleri son derece memnun eder. Bu nedenle siyasetçilerimizi, Başkanlarımızı ve bürokratlarımızı yıpratmanın bir yararı yoktur.

Resmi açıklama olmamasına rağmen AKP’nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Er’in olacağı artık görülen bir gerçektir. Şimdi muhalefetin adayının açıklanmasını bekliyoruz.

Suçlamayı bırakın adayların projelerine bakalım. Kısır tartışmalar yüzünden adayların bir tek projesini göremedik, tartışamadık, soramadık. Hangi adayın şu projesi var diye görebildik mi? Yok. Projeler değil isimleri tartışarak nerede ise 3 ayı geride bıraktık.

Adaylar ne yapacaklar?

Hangi projeleri var?

Malatya’yı nasıl ayağa kaldıracaklar?

Malatya’yı terk eden 300 bin kişiyi nasıl getirecekler?

Bir proje duyamadık, bir öneri göremedik, nasıl yapacaklarını duyamadık.

Şu aday, bu aday diyerekten işi bugüne getirdik.

Malatya’nın alt yapısı nasıl olacak?

Malatya’da raylı sistemler olacak mı?

Şimdi projeleri görelim ve tartışalım…

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.