ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonun bağlı Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı ve Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik ile Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde ödül töreni düzenlemişlerdi.

Aradılar Malatya Gazeteciler Cemiyeti deprem nedeniyle yaptığı çalışmalardan dolayı ödüle layık görüldüğünü ve bizzat katılmamı istediler.

Ödül töreninden çok Malatya’nın Gelini Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in çalışmalarını merak ediyordum.

22 İl’den Cemiyet başkanları ve ödül alan gazeteciler davetliydi. Ev sahipliği yapan Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt aynı zamanda AKP Gaziantep İl Başkan yardımcısı idi.

Kimler ödül alacaklardan çok, kim aday olacak sorusuna cevap aranıyordu.

Ödül törenine Fatma Şahin’de katılacaktı, ancak Ankara’ya davet edildiğinden Gaziantep’de yoktu. Ancak 5 yıl önce gezdiğimiz Gaziantep’de değişiklik hemen göze çarpıyordu.

10 Yıl önce Malatya’da bir Bilim Merkezi kurulsun diye Prof.Dr. İlhan İçen’in de desteğiyle yayınlar yapmış yazılar yazmıştık. Dönemin Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat yakından ilgilenmiş ve seçim bildirgelerine de koymuşlardı. Prof.Dr. İlhan İçen ayrıca Başkanları bilgilendirmişti, artık gerçekleşir diye bekliyorduk.

Seçimler gelip geçti, Malatya Bilim Merkezi kurulmasını seçim vaadi olmasına rağmen bir kenara bıraktılar. Bizlerde unutmuştuk Bilim Merkezini...

Bizim yöneticilerimizin bir kenara bıraktığı konuya Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ele almış, projesini yapmış finansını sağlamış Gaziantep Üniversitesi kampusu içerisinde Türkiye’de 9. Olan Bilim merkezini kurmuş, TUBİTAK Merkezi araç gereçle donatmış, atölyeler kurup geleceğin gençlerine teslim etmiş.

Genç beyinler Füzeler, Helikopter, Sihalar, Modern tarım aletleri, dijital teknoloji, aklınıza ne gelirse Bilim Merkezinde harıl harıl çalışıyorlar.

Helal osun Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e... Yer tahsis eden Gaziantep Üniversitesine. Bizlere de yazıklar olsun demek kalıyor.

Malatya, Bilim Merkezini konuşmayı bile unutmuş, konuşan da kalmamış.

Gaziantep Müzeler şehri. 23 Müzenin olduğunu söylediler.  Birde Panorama müzesi kurmuşlar. Gaziantep’in kurtuluşundan başlayarak tüm kahramanları bu müze içerisinde toplamışlar.

Zeugma Müzesini 2022'de 440 bin ziyaretçi sayısına ulaşırken, 6 Şubat depremleri nedeniyle 2023'de 220 bin kişiye ev sahipliği yapmış.

Panorama 25 Aralık Müzesini dolaştık, Gaziantep’in kurtuluşu için yazılan destanlara bir kez daha tanık olduk.

26 aylık Fransız işgalinin tüm yönleriyle anlatıldığı panorama alanı, görsel, ses ve koku efektleri, maket alanı, farklı mekân ve bakış açısıyla ziyaretçilere bizzat Antep Savunması’nın içerisinde hissi vermektedir.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi  Müze hakkında şu bilgileri veriyor:

“Tarihte eşine az rastlanan bir savunma örneği olan Gaziantep Harbi, Türk halkının birlik, beraberlik ve dayanışma halinde namüsait şartlarda bile vatanı, millet ve bağımsızlığı için neleri başarabileceğinin güzel bir örneğidir. İşte bu sebeple destansı savunmayı gelecek nesillere aktarmayı hedefleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Panorama 25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi çalışmalarını başlatmış olup, süratle devam ettirmektedir. Alanında dünyada ilk olacak bu müze, yaklaşık 14 bin m2 bir alana, 12 metre yüksekliğinde ve 120 metre uzunluğunda bir adet tam panoramik resim, 3 adet diorama ve 13 adet tablodan oluşmaktadır. Panoramanın dışında müze teşhir alanı ile de Antep savunması dönemi görsel unsurlar ile de desteklenmektedir. . Müzede Gaziantep tarihini araştırma enstitüsü, Konferans Salonu, Hediyelik eşya satış mağazaları, Çocuk oyun alanları, Sinevizyon odası, Cafe ve Restoranlar yer almaktadır.”

Zeugma ve diğer Müzeleri görmek için Gaziantep’e gelenlere şimdi de Panorama 25  Aralık Müzesini görmek isteyenlerde eklenmiş.

Ya o raylı sisteme ne demeli. Gaziantep Üniversitesinden başlayarak Organize Sanayi Bölgesine kadar ulaşan Gaziray Gazientep Büyükşehir Belediyesinin ayrı bir başarısı olsa gerek.

Raylı sitem ağı her yıl genişletiliyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin yaptığı hizmetlerle övülürken, Partisi yeniden aday olmasına karşıymış.

Ankara’da olan Fatma Şahin yeniden aday gösterilmeyi bekliyor.

Gaziantep’e bakınca, Malatya’nın haline dönüp bir kez daha ahlarımızı çekiyoruz.

Malatya nere, Gaziantep nere?

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.