ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya Büyükşehir Belediyesi yolları açmak için büyük çaba sarf ediyor.
1990'lı yıllarda Malatya Belediye Başkanı A.Münir Erkal döneminde Kuzey ve Güney Çevre yolu olarak planlanan bu gün Kuşak adı verilen yolları açmak için tüm imkanlarını seferber ettiğini görüyoruz.
Kuzey Kuşak Yolunda viyadük bile yapan Büyükşehir Belediyesi yolu asfaltlamaya ve ağaçlandırmaya başladı. Bu yol bir yerde Malatya'da Çevre yolu görevi yapacak hale gelmiştir. 
Yeşiltepe mezarlığı yanından geçen Kaynarca ve Hanımın Çiftliği üzerinden Çevre yoluna bağlanacak Kuzey Kuşak yolu bittiğinde Şehir trafiği büyük ölçüde rahatlayacaktır.
İşte bu yol için Malatya Büyükşehir Belediyesi tüm imkanlarını seferber etmiştir. 25 yıldır bitirilemeyen yol açılış aşamasına gelmiştir. Bu yol bittiğinde Elazığ’dan çıkan bir vatandaşımız, Kuzey kuşak yolu ile şehir merkezine girmeden, trafiğe takılmadan, Sivas karayoluna oradan da Kayseri yoluna rahatlıkla ulaşabilecek.
Güney Kuşak yolunda da Büyükşehir Belediyesi sona yaklaşmıştır. Kısa bir süre sonra bu yolda açılacaktır.
 Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kuzey ve Güney Kuşak yollarına büyük yatırımlar yaparak, Malatya'da hayati iki hizmeti gerçekleştirmiştir. 
Keşke bu yolları dha önceden açabilseydik. 25 yıl gibi uzun bir süre beklemeseydik.
Yine de yapanlara teşekkür ediyoruz.
Büyükşehir Beleidye Başkanı Selahattin Gürkan, bu yolları yaparak önemli bir hizmeti başarmıştır. Bence yaptığı en güzel iş de bu yollar olmuştur.
İstasyon Caddesinde yer alan TCDD. 5. İşletme Binası yıkıldı, enkaz kaldırıldı, ancak Malatya Büyükşehir Belediyesi hemen harekete geçti.
Devlet Hastanesi ve Gar arasında daralan yolu genişletip birde yolu Tektut Caddesine bağlamasıyla sıkışan trafik burada da rahatlatılmıştır.
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın yollar konusunda söylediklerini birlikte dinleyelim:
“Anayurt Bulvarı’nı hemen açtık ve çalışmalarımızı bitirdik. Bölgedeki ulaşım arterlerini milletin hizmetine sunduk. Bu yolu Taştepe mevkiinden Kuzey Kuşak Yolu’na bağlayacağız. Artık bu hatta Anayurt Bulvarı, Kuzey Kuşak Yolu, Kuzey Çevre Yolu ve ana arterle birlikte 4 arter bu bölgede olacak. 
Diğer tarafta ise Danişment Gazi Bulvarı, Alp Er Tunga Bulvarı ve Güney Kuşak Yolu olacak. Güney Kuşak Yolundan girilip, Kuzey Kuşak yolundan çıkılacak ve tekrar Güney Kuşak Yolu ile birleşerek, şehrimizi hem dairesel hem paralel yollarla ihdas etmiş olacağız. Bu yolların yapılması ile birlikte, şehrin yeniden ihya edilmesi çok daha kolay olacak. Hiç kimsenin bir tereddüdü olmasın. Şehrimizi, mazisine layık istikbaline hazırlama noktasındaki yürüyüşümüze emin adımlarla devam ediyoruz."
1990'lı Yıllarda 2030 Yılının Malatya'sı için planlanan Kuzey ve Güney Çevre yolları kuşak yolu olarak da olsa 2023 Yılının sonunda açılır hale geldi.
Şahsi gayreti, ve yarattığı kaynaklarla Malatya'ya yeni yollar kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı tebrik ediyoruz.
Malatya yeni yollarla daha da güzel olacak.
Bu yolları planlayanlara ve yapanlara selam olsun.


 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.