Girmana Kanyonu Kaderine Terk Edildi
Haber, 03 Temmuz 2023 18:42Malatya Eski Valisi Ulvi Saran’ın Malatya’ya kazandırdığı Girmana Kanyonu bakım ve ilgisizliğin ardından depremler nedeniyle de kullanılamaz hale geldi.

Tarihi 35 milyon yıl öncesine uzanan Girmana Kanyonu’nun atıl vaziyette ki görünümü görenleri üzüyor. Kurban Bayramında nüfusu 80’bine dayanan Hekimhan’da Girmana Kanyonunun görmeye giden çok sayıda vatandaş, Kanyonda dolaşma imkanı dahi bulamadı. Yüksek kayalıklardan kopan kayalar Yürüyüş yollarını kapatırken, merdivenlere de zarar verdi.
Hekimhan Ekspres’de yayınlanan haber de “Kent yaşamının stresinden uzak bir gün geçirmek isteyenlerin uğrak yeri olan Girmana Kanyonu, vatandaşların hizmetine sunulduktan sonra geçen süre zarfından bakımsızlıktan ve depremin vermiş olduğu hasarla birlikte içler acısı bir tablo oluşturuyor. 35 milyon yıllık bir tarihe sahip olan Girmana Kanyonu, ortasından geçen Kuruçay ile birlikte görkemli bir görselliğe sahip olmanın yanında doğa tutkunlarının öncelikli uğrak noktaları arasında yerini koruyor. 6 Şubat depremlerinin yanı sıra bakamsızlıktan dolayı atıl durumda bir görünüme sahip olan Girmana Kanyonu, hizmete sunulduğu bakımlı günlerine ve doğaseverlerle kucaklaşacağı günü bekliyor. Kamelyaları hasar almış, yürüyüş yollarının harabe bir görünüme kavuşmasının yanı sıra görsel güzelliğine gölge düşüren görüntü ile içler acısı durum yaşayan Girmana Kanyonu’nun yeniden bakımının ne zaman yapılacağı ise merak ediliyor. Bölge sakinleri ise, yerel yöneticilerin duyarlığını bekliyor” denildi.
Girmana Kanyonunun önemli bir turizm alanı olduğunu belirten Turizmcilerde gördükleri Kanyon’da baştan sona kadar bakım ve onarım yapılması gerektiğini bu kadar önemli bir kanyonun kendi başına bırakılmasının doğru olmadığını ifade ettiler.
Haber, 03 Temmuz 2023 18:42
Yorumlar (0)

Hasançelebi de Ağaç Dikme Seferberliği

Bir Şahıs binlerce Uyuşturucu Hapla Yakalandı

Dr. Şahin: Sultansuyu'nun Atları İstanbul'da Neden Satılıyor?

Deprem Konutu Müteahhitleri Uyarıldı

CHP MALATYA İL YÖNETİMİ MAZBATASINI ALDI

Şotik Köyü Derneği Genel Kurulu Yapıldı

'Savaşta ve Afette Gazetecilik Eğitimi” Projesi’

Google işbirliğiyle 'Dijital ve Yapay Zeka Okuryazarlığı' eğitimi verilecek

Ölmeztoprak: Kira Yardımlarındaki Aksaklıklar Çözülüyor

ZİRAİ DON ÖDEMELERİ HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI

LİSELER ARASI 80’LER VE 90’LAR NOSTALJİ SES YARIŞMASI

Keskin, AVM’deki Yöresel Ürünler Satışına Tepki Gösterdi

Turgut Özal Üniversitesi 109. Sıraya Yükseldi

Turgut Özal Üniversitesi’nde Cerrahi Kursu Gerçekleştirildi

Suluköy’deki Mezarlık Alanı Yenilendi

Alper Karakurt İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Oldu

ARAPGİR’DE DOĞA VE KÜLTÜR BULUŞMASI

Malatyalılar Bodrum'da Buluşuyor

Battalgazi Belediyesi Hayvan Barınağı Yapıyor

Keskin: Kayısıyı Siyasete Alet Etmeyin

Doğanşehir Erkenek 'te Korkutan Yangın

Yeni Malatyspor Yine Mağlup Oldu: 3-1

Yeşilyurtspor Diyarbakır'da yine Berabere Kaldı: 2-2

Battalgazi Belediyespor, Viranşehir'e boyun eğdi: 1-0

Malatyaspor Kendi Evinde Mağlup: 2-3

KARAKUCAK GÜREŞLERİ BÜYÜK ÇEKİŞMELERE SAHNE OLDU

Tekirdağ Büyükşehir Emeklilere 14.000 TL Pazar Desteği Veriyor

BATTALGAZİ ZABITASI, MARKETLERİ DENETLEDİ

Sadıkoğlu: Malatya Kayısısı Türkiye’nin markasıdır

Ağbaba: Bizim Rakibimiz Baskil Değil

MASKİ Şotik Köyünü İçme Suyuna Kavuşturuyor

Vali Yavuz, İkizce’de Tamamlanan Projeleri İnceledi

Hayvan Islahı Projesi Tanıtımı Toplantısı Yapıldı

TSO Başkanlı Organize Sanayi Bölgesi Toplantısı Yapıldı

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne Abdülkadir Çay atandı

MASKİ Kayıp Kaçak Su Peşinde

Geçit: Malatya’yı Türkiye’ye Tanıtmak Gurur Verici

Malatya Tanıtım Günleri İstanbul'da Başladı

Kalegöl Otel Öğretmen Akademisi Oluyor
