Fransa Heyetinden Başkan Gürkan’a Ziyaret
Haber, 08 Haziran 2023 18:58Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Abdenor Brahmı ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayarak, bir süre sohbet etti.
Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Abdenor Brahmı ve beraberindeki heyetinin ziyaretinde konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Fransız heyetini Malatya’da ağırlamaktan büyük onur duyduğumu belirtmek istiyorum. 6 Şubat tarihinde vuku bulan Kahramanmaraş merkezli iki deprem, 11 ilde olduğu gibi şehrimizde de büyük zayiatlar vermiştir. Şehrimizin yüzde 50’ye yakın kısmı ağır hasarlı ve yıkılan binalardan oluşuyor. Yani asrın felaketi, kıyametin provası gibi bir deprem yaşadık. Dünya insanlığını etkileyen büyük bir felaketti. Özellikle deprem sürecinde bütün insanlığın birlik, beraberlik içerisinde depremzedelerin yaralarını sarma noktasında büyük bir gayret gösterdiler. Dünyanın değişik ülkelerinde gerek arama-kurtarma çalışmalarına katılma, gerek barınma-gıda gibi ihtiyaçların giderilmesi noktasında insanlık seferber oldu. Bu anlamda yardımda bulunan bütün ülkelerimize, ülke vatandaşlarımıza, sonsuz şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Sizler de imkânlarınız ölçüsünde yaralarımızı ne şekilde saracağınız konusunda bir çalıştay gerçekleştireceksiniz. Ben inanıyorum ki sizler de bizlerin belirlemiş olduğu ihtiyaçlar hiyerarşisi içinde istek ve taleplerimizi yerine getirme noktasında gayret göstereceksiniz.
‘MALATYA DÜNYA İNSANLIĞININ ORTAK ŞEHRİDİR’
Şehrimizi tarif ederken, ‘İnsanlık medeniyetinin başladığı şehir’ diye tarif ediyoruz. Biz bu tarifi yaparken aynı zamanda Birleşmiş Milletler UNESCO tarafından bu tarif 26 Temmuz 2021 yılında tescil edildi. Niye insanlık medeniyetinin başladığı yer diye soracak olursanız, burası ilk devlet hayatının, ilk yerleşik bürokrasinin, ilk muhasebe kayıtlarının, ilk gümrükleme işlemlerinin ve taş devrinden demir devrine evrilme ve demirin araç-gereç-silah olarak kullanılma sürecinin başladığı ilk merkezdir. Dolayısıyla şehrimiz sadece kendisine ait bir şehir değil dünya insanlığının ortak şehridir. Şehrimizi hep birlikte ayağa kaldırmak bizim sorumluluğumuz içerisindedir” dedi.
Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Abdenor Brahmı de ziyaret sırasında yaptığı konuşmada “Sayın Belediye Başkanım kendim ve heyetim adına bizleri ağırladığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Bunun dışında bir baş sağlığı dileğinde bulunmak istiyorum. Depremde birçok aile maalesef ki vefat etti. Bizim hedefimiz hep birlikte ihya olabileceği şekilde sizin gelişiminize eşlik etmek. Bizlere UNESCO’dan bahsettiniz. Buradan da görmekteyiz ki Malatya’nın, zor günlerinden önce çok daha refah içerisinde olduğu günleri varmış. Umuyorum ki hep birlikte yine bu refah günlere geri döneriz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Latif Okyay, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ile Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Abdenor Brahmı ve beraberindeki heyetle birlikte bir toplantı gerçekleştirildi.
Haber, 08 Haziran 2023 18:58
Yorumlar (0)
Savaş Çocuklarına Mektup Yarışmasını Kazananlar Açıklandı
BIK Yönetmelik Değişiklikleri Yürürlüğe Girdi
Esen: Yıkılan Binaların Yüzde 95’i Eski Yapılar
BAŞKAN GEÇİT, SANAYİ ESNAFININ TALEPLERİNİ DİNLEDİ
TMMOB : Müteahhit yeterlilik belgeleri şeffaf biçimde açıklansın
Solo Keman Konseri Dinleyicilerden Tam Not Aldı
Alevilik Araştırmaları Enstitüsü, Topalcengiz'i Ağırladı
Malatya’nın Kültür ve Sanat Vizyonu Tartışıldı
Battalgazi de 'Deprem Anı ve Hafıza Müzesi' Kurulacak
Malatya'da 11 Ayda 780 Bin Yolcu Uçtu
Sadıkoğlu: İşletmelerin uygun koşullu kredilere ihtiyacı var
Kuluncak, Sarıca'dan Getirilecek İçme Suyuna Kavuşuyor
Doğanşehir Güzelköy'e Çocuk Parkı Yapıldı
Battalgazi'de Çalışmalar Yoğunlaştırıldı
Malatya'da 453 Araç Trafikten Men Edildi
Akar: 'Üretim yapısının temeli, güçlü bir koordinasyondur'
Darende de Yaşlı Şahıs Ölü Bulundu
Darende de İki Kardeşe Kına Gecesi Düzenlendi
Malatya'da Tabela Kirliğine Karşı Tedbir Alınmalıdır
Yeşilyurtspor, Silifke Belediyespor'u Devirdi:1-0
Akçadağ'da 15 Milyon Dolarlık Mermer İhraç Ediliyor
Yeni Malatyaspor 2. Lige Havlu Attı
Dr. Bülent Topaloğlu'nun Oğlu Vefat Etti
Dijital ve Yapay Zekâ Okuryazarlığı Eğitimi İlgi Gördü
Babacan: Ortak Metin İçin Çalışmalar Sona Yaklaştı
Av. Deniz Çakır CHP, YDK Sekreteri Oldu
Veli Ağbaba TBMM’nin En Çalışkan Milletvekili Seçildi
'Malatya'da Raylı Sistem Projesine Onay Çıktı'
Yeşilyurt Belediyesi 2. Beton Santralini Açtı
50 Yıl Sonra Malatya’ya Çimento Fabrikası Kuruluyor...
ARAPGİR'DE YIL SONU SERGİSİ AÇILDI
Başkan Er, İtfaiye Teşkilatını Ziyaret Etti
Yeşilyurt Belediyesi Yaşlı Bakım Merkezi Yapıyor
Öğrenciler Belediye Meclisi Toplantısını İzledi
TOKİ’den Sosyal Konut Aldılar, Bin Pişman Oldular
Battalgazi İlçesinde Sera da 40 Ton Salatalık Üretti
Basın Kartları Komisyonu Toplandı
Büyükşehir Belediye Binası Depremde Hasar Almış
Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanlığına Tursun Seçildi
