TSO: Yerelden tedarik krediden daha değerli
Haber, 03 Nisan 2023 09:38Daha hızlı toparlanmayı destekleyecek kritik konulardan birinin de tedarik zincirinde yerele öncelik verilmesi olduğuna dikkat çeken Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “AFAD, Kızılay ve TOKİ başta olmak üzere birçok kuruluşun faaliyetlerinde ürün tedarikini ilimizden yapmaları işletmelerin ayağa kalkmasında krediden daha değerli olacaktır” dedi.

Malatya ekonomisinin toparlanmasını destekleyecek kritik konulardan birinin de tedarik zincirinde Malatya’ya öncelik verilmesi olduğunu belirten Başkan Sadıkoğlu, “Yaşadığımız depremlerden esnaf ve tüccarımızın neredeyse yüzde 80’i ağır hasar aldı. Az hasar alan ve ayakta kalan firmalarımızın mücadelesini destekleyecek en önemli unsur yerelden tedariktir. AFAD ve Kızılay başta olmak üzere birçok kuruluşun yardım faaliyetlerinde ürün tedarikini ilimizden yapmaları bu firmalarımıza büyük katkı sunacaktır. Özellikle içinde bulunduğumuz Ramazan ayında gıda kolilerinin hazırlanılmasında yerel firmalarımıza öncelik verilmelidir. Tarım Kredi Kooperatifleri ve DMO gibi kurumların alımlarında ilimizdeki işletmelere tedarikçi olarak öncelik verilmesi ilimiz ekonomisi için büyük önem arz etmektedir. TOKİ’nin inşa edeceği konut ve işyerleri için malzeme alımlarında yine yerel firmaları tercih etmesi krediden daha değerli olacaktır” diye konuştur.
“DAHA KAPSAYICI ADIMLAR BEKLİYORUZ”
Ekonomik aktivitenin canlandırılmasına yönelik daha kapsayıcı adımlar beklediklerini kaydeden Başkan Sadıkoğlu, “Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan Deprem Sonrası Değerlendirme Raporuna göre Malatya geneli imalat sektöründeki hasarın 10,6 milyar lira olduğu tahmin ediliyor. Bunun 785 milyon TL’si altyapı, 4,7 milyarı bina, 2,2 milyarı makine ve 2,8 milyarının da stok hasarından kaynaklandığı tahmin ediliyor. Çarşı merkezi başta olmak üzere ilimiz genelindeki hizmet sektörünün hasarını da işin içine dahil ettiğimizde 10 milyarlık hasarın beşe katlandığını düşünüyoruz. İlimizdeki ekonomik aktivitenin canlandırılmasına yönelik daha kapsayıcı adımlar bekliyoruz. KOSGEB üzerinden verilen finansman ve Kısa Çalışma Ödeneği gibi destek programlarının çerçevesinin genişletilmesini talep ediyoruz. Deprem öncesi kullanılan ticari kredilerin ödemesinin en az bir yıl ötelenmesi talebimizi yineliyoruz. Vergi, SGK ödemeleri ve enerji faturalarında firmaların yaralarını saracak adımlar bekliyoruz” dedi.
Haber, 03 Nisan 2023 09:38
Yorumlar (0)

'Suç Örgütüne Üye 47 Kişi Tutuklandı'

TGC Başkanlığına Vahap Munyar Yeniden Aday Oldu

Malatya'da Üniversite Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Güney Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanıyor

Battalgazi Belediyesi Rulo Çim Üretiyor

MASKİ Köylerin içme suyu ihtiyacını Sondaj Kuyularla Karşılıyor

Malatya'da 14 Torbacı Yakalandı

Hekimhanlı Öğrenciler Anıtkabiri Ziyaret Etti

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

Muğla Malatyalılar Derneği Kongresi Yapıldı

Yeşilyurtspor Oynamadan Kazandı: 0-3

Sahipsiz Yeni Malatyaspor'a Acıyan Yok: 0-9

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetimine Seçildi

Mehmet Akif Ersoy Konferansına Yoğun İlgi

Taşkın: Ak Oğuz Kışlası'ndaki deprem konutları bu yıl tamamlanacak

Arguvan Stadı Bakıma Alındı

Malatya'da Arguvanlılar Derneği Kuruldu

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi’nin temeli atıldı

Sadıkoğlu: Hasar tespitleri bir an evvel tamamlanmalı

Battalgazi'de Yeni Çarşı Projesi Başlıyor

Tefecilik Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

MASKİ Dilek'in Kanalizasyon Sorununu Çözüyor

'Midas'ın Kulakları' adlı oyun ilgi gördü

Zirai Don Sonrası Ağaç ve Bahçe Bakımı Konferansı

Çat Barajının Suyu Azaldı, Birlik Su Kuyusu Açın Mesajı Gönderdi

Baharda alerjik rinit belirtilerini hafife almayın

Yeşilyurt'ta Sıfır Atık Mucitleri Ödüllerini Aldı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK VERDİ

Çekicinin Çarptığı Yaşlı Şahıs Öldü

Yeşilyurt Mehmet Akif Ersoy’u Anacak

Asım Demirkök Malatya Kent Konseyi’ne Konuk Oldu

Sahipsiz Hayvanlara Yaklaşma Eğitimleri Verildi

Türkiye İtfaiyeciler Birliği Malatya da Toplandı

İYİ Partiden Akçadağ'a Ziyaret

TGC Darıca da Huzur Evi Açıyor

Altay Kışlası’ndaki 714 İş Yerleri Teslime Hazırlanıyor

Malatya Hava Limanı Binası Yıl Sonunda Açılacak

KEMAL TAHİR VE MAZAMANOĞLU ABDULLAH
