Çalık: Kale İlçesini Yeniden İnşa Ettik
Siyaset, 01 Şubat 2023 20:59AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “İzollu, Malatya’da herkesin uğrak yeri ve turizm ilçesi. Barajın kenarında muhteşem bir manzaraya sahip. Bu muhteşem manzaraya yakışacak hizmetleri İzollu ile buluşturduk” dedi.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Kale ilçesindeki temasları kapsamında ilk olarak muhtar ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Kale’nin AK Parti’nin kalesi olduğunu ifade eden Çalık, “İzollu, Malatya’da herkesin uğrak yeri ve turizm ilçesi. Barajın kenarında muhteşem bir manzaraya sahip. Bu muhteşem manzaraya yakışacak hizmetleri İzollu ile buluşturduk” dedi.
Milletvekili Çalık, 20 yılda Kale’ye çok önemli hizmet ve yatırımları getirdiklerini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Anaokulundan ilkokuluna, ortaokuldan liseye ve meslek yüksekokuluna kadar Kale’de eğitimle ilgili bütün ihtiyaçları karşıladık. Sağlık alanında Kale’ye bir devlet hastanesi kazandırdık. Bunun yanında aile sağlığı merkezimizde vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Bu yol, Kömürhan’a bağlanıyor ve bir sanat eseri haline gelmiş vaziyette.”
24 Ocak 2020’de meydana gelen deprem sonrası Kale’deki yaraları sarmak için yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini anlatan Çalık, “Kale’nin en büyük sorunu bir ilçe merkezinin olmamasıydı. Kale’ye ilçe merkezini yapmak için ilk önce evlerimizi inşa ettik. Kale’de çok katlı ve köy evleri dahil bine yakın ev yapıldı. Allah, cumhurbaşkanımız ve bakamlarımızdan razı olsun. Kale Belediyesi binasını yaptık. Gençlik merkezini hizmete sunduk. Banka istediniz, Ziraat Bankası’nı Kale ile buluşturduk. 130 çok katlı konutu Kumluyazı’da hizmete sunduk. Bağlıca’da 71, Mahmudu Dursunlu 134, Üç Değirmen’de 104 ve 22 bloktan oluşan evlerimizi de teslim ettik. İlçe merkezinde 16 tanede dükkan yaptık” bilgilerini verdi.
Milletvekili Çalık, Kale ilçesine doğalgazın geleceği müjdesini de vererek, “Türkiye yüzyılında “Yarın değil hemen şimdi” diyoruz. İlgili yerlerle görüşmelerimizi gerçekleştirdik, takiplerimizi de yapacağız” dedi.
24 Ocak 2020 depremi sonrası ilçede yapılan deprem konutlarını da inceleyen Çalık, Kale Kaymakamlığını ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Milletvekili Çalık, Bağlıca Mahallesi’nde evlerine kavuşan depremzede Nihat-Zeynep Akdemir çiftini evlerinde ziyaret etti.
Kale Belediye Başkanı Murat Koca, AK Parti Malatya İl Başkan Yardımcısı Kamil Biter ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Hamdullah Pektaş, AK Parti Kale İlçe Başkanı Gazi Temur ve beraberindekilerle kısa bir süre önce yapımı tamamlanan ve eğitime başlayan İzollu Çok Programlı Anadolu Lisesinde incelemelerde bulundu.
Milletvekili Çalık, Kale ilçesindeki ziyaretleri kapsamında Bent ve Darıpınar mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.
Siyaset, 01 Şubat 2023 20:59
Yorumlar (0)

'Suç Örgütüne Üye 47 Kişi Tutuklandı'

TGC Başkanlığına Vahap Munyar Yeniden Aday Oldu

Malatya'da Üniversite Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Güney Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanıyor

Battalgazi Belediyesi Rulo Çim Üretiyor

MASKİ Köylerin içme suyu ihtiyacını Sondaj Kuyularla Karşılıyor

Malatya'da 14 Torbacı Yakalandı

Hekimhanlı Öğrenciler Anıtkabiri Ziyaret Etti

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

Muğla Malatyalılar Derneği Kongresi Yapıldı

Yeşilyurtspor Oynamadan Kazandı: 0-3

Sahipsiz Yeni Malatyaspor'a Acıyan Yok: 0-9

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetimine Seçildi

Mehmet Akif Ersoy Konferansına Yoğun İlgi

Taşkın: Ak Oğuz Kışlası'ndaki deprem konutları bu yıl tamamlanacak

Arguvan Stadı Bakıma Alındı

Malatya'da Arguvanlılar Derneği Kuruldu

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi’nin temeli atıldı

Sadıkoğlu: Hasar tespitleri bir an evvel tamamlanmalı

Battalgazi'de Yeni Çarşı Projesi Başlıyor

Tefecilik Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

MASKİ Dilek'in Kanalizasyon Sorununu Çözüyor

'Midas'ın Kulakları' adlı oyun ilgi gördü

Zirai Don Sonrası Ağaç ve Bahçe Bakımı Konferansı

Çat Barajının Suyu Azaldı, Birlik Su Kuyusu Açın Mesajı Gönderdi

Baharda alerjik rinit belirtilerini hafife almayın

Yeşilyurt'ta Sıfır Atık Mucitleri Ödüllerini Aldı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK VERDİ

Çekicinin Çarptığı Yaşlı Şahıs Öldü

Yeşilyurt Mehmet Akif Ersoy’u Anacak

Asım Demirkök Malatya Kent Konseyi’ne Konuk Oldu

Sahipsiz Hayvanlara Yaklaşma Eğitimleri Verildi

Türkiye İtfaiyeciler Birliği Malatya da Toplandı

İYİ Partiden Akçadağ'a Ziyaret

TGC Darıca da Huzur Evi Açıyor

Altay Kışlası’ndaki 714 İş Yerleri Teslime Hazırlanıyor

Malatya Hava Limanı Binası Yıl Sonunda Açılacak

KEMAL TAHİR VE MAZAMANOĞLU ABDULLAH
