DOĞANŞEHİR CEZAEVİ KADERİNE TERK EDİLDİ
Gündem, 26 Aralık 2022 01:11Yapımına 2016 yılında başlanan ve 2021 yılında tamamlanacağı açıklanan Doğanşehir Cezaevi kaderine terk edildi. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Ülkenin bu zor döneminde milyonlarca liranın çarçur edilmesi kabul edilemez” dedi.

Doğanşehir Yolkoru Mahallesi’nde 834 bin metrekare büyüklüğündeki bir arsa üzerinde yapımı devam eden bin kişilik T tipi kapalı ve 400 kişilik açık cezaevinin yapımına uzun süredir ara verilmiş durumda. 2021 yılına kadar 75 Milyon lira aktarılan Doğanşehir Cezaevine 2021 yılında 10 milyon lira daha aktarılmış,2021 yılında yapımının tamamlanacağı açıklanmıştı. 63 Bin 202 metrekare kapalı alana sahip cezaevi inşaatının ne zaman tamamlanacağı bilinmiyor.
BİNALAR DÖKÜLMEYE BAŞLAMIŞ!
Beraberinde CHP Doğanşehir İlçe Başkanı Kenan Erdem, Akçadağ İlçe Başkanı Ali Aslan ve Doğanşehir Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte yapımına ara verilen Doğanşehir Cezaevi inşaatı önünde açıklama yaptı.
2016 yılında başlayıp 2021 yılında bitirilmesi planlanan cezaevi inşaatında birkaç yıldır herhangi bir çalışma olmadığını belirten Ağbaba, “Gönül isterdi ki şehrimizin cezaevine ihtiyacı olmasa, buraya aktarılan paranın istihdam alanlarına aktarılmasaydı. Ancak yapımına başlanan cezaevinin yarım bırakılması da doğru değil.Bölge mera alanıyken Adalet Bakanlığı tarafından alınarak cezaevi inşaatına başlanmış durumda. 2022’nin Aralık ayının sonunda binalar dökülmeye başlamış durumda. Hem cezaevi inşaatı hem de lojmanlar çürümeye terk edilmiş durumda. Şimdi tadilat için ihaleye çıkılıyor. Devletin ve milletin parasının bu şekilde boşa akıtılmasını kabul edemeyiz.İnşaatın bir an önce bitirilmesi için girişimlerde bulunacağız. Kamu zararının önüne geçilebilmesi için yapılan iş ve işlemlerin daha dikkatli yapılması lazım. Ülkenin bu zor döneminde milyonlarca liranın çarçur edilmesi kabul edilemez. Bu konunun peşini bırakmayacağız, Doğanşehir ilçe başkanımız ve belediye meclis üyelerimizle takip ederek kamuoyunun dikkatine sunacağız.” Dedi.
Gündem, 26 Aralık 2022 01:11
Yorumlar (0)

Kocası tarafından öldürülen Kadın Darende'de Toprağa Verildi

TGC Seçimini Vahap Munyar’ın Listesi Kazandı

Ali Bakan Tedavi Altına Alındı

Malatya'da Ozon tedavisi uygulanmaya başlandı

5 Çocuklu Eşini Öldüren Koca Tutuklandı

Yeşilyurt Belediyesi Cambaz Mithat'ı Getiriyor

MASKİ 6.3 Milyarlık Altyapı Yatırımı Yapıyor

BAŞKAN TAŞKIN: TALEPLERİ SAHADA DİNLİYORUZ

Geçit: Yeşilyurt'u Hemşerilerimizle Birlikte Yönetiyoruz

Vali Seddar Yavuz’un Trafik Haftası Mesajı

YENİCE MAHALLESİ’NDE İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENİYOR

'Suç Örgütüne Üye 47 Kişi Tutuklandı'

TGC Başkanlığına Vahap Munyar Yeniden Aday Oldu

Malatya'da Üniversite Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Güney Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanıyor

Battalgazi Belediyesi Rulo Çim Üretiyor

MASKİ Köylerin içme suyu ihtiyacını Sondaj Kuyularla Karşılıyor

Malatya'da 14 Torbacı Yakalandı

Hekimhanlı Öğrenciler Anıtkabiri Ziyaret Etti

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

Muğla Malatyalılar Derneği Kongresi Yapıldı

Yeşilyurtspor Oynamadan Kazandı: 0-3

Sahipsiz Yeni Malatyaspor'a Acıyan Yok: 0-9

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetimine Seçildi

Mehmet Akif Ersoy Konferansına Yoğun İlgi

Taşkın: Ak Oğuz Kışlası'ndaki deprem konutları bu yıl tamamlanacak

Arguvan Stadı Bakıma Alındı

Malatya'da Arguvanlılar Derneği Kuruldu

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi’nin temeli atıldı

Sadıkoğlu: Hasar tespitleri bir an evvel tamamlanmalı

Battalgazi'de Yeni Çarşı Projesi Başlıyor

Tefecilik Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

MASKİ Dilek'in Kanalizasyon Sorununu Çözüyor

'Midas'ın Kulakları' adlı oyun ilgi gördü

Zirai Don Sonrası Ağaç ve Bahçe Bakımı Konferansı

Çat Barajının Suyu Azaldı, Birlik Su Kuyusu Açın Mesajı Gönderdi

Baharda alerjik rinit belirtilerini hafife almayın

Yeşilyurt'ta Sıfır Atık Mucitleri Ödüllerini Aldı
