Eskimalatya Meydan Projesi Devam Ediyor
Haber, 28 Kasım 2022 04:51Eskimalatya’nın tarihi ve kültürel zenginliğini ön plana çıkarmasının yanı sıra ihtişamına ise ihtişam katacak olan Meydan Projesi’nin çalışmalarını yerinde inceleyen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Projeleri örnek gösterilen bir ilçe konumuna geldiğimiz için mutluyuz” dedi.

72 araçlık açık otopark, iş yerleri, sosyal tesis, kitap kafe, meydan düzenlemesine yer verilen ve tarihi zenginliğini ön plana çıkarmasının yanında ilçenin ihtişamına ihtişam katacak olan projeyle Battalgazi yeni bir kimlik kazanacak. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, tarihi dokuya uygun bir şekilde yapımı devam eden proje alanında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Eksikliklerin tamamlanması noktasında birim müdürüne talimatlar veren Başkan Güder, projeyi kısa sürede tamamlayarak vatandaşların istifadesine sunacaklarını belirtti.
Battalgazi’yi geleceğe hazırlama noktasında gecesini gündüzüne katan vizyon projelerin baş mimarı Başkan Güder, “Hayali olmayanın projesi olmaz, projesi olmayanın eseri olmaz, eseri olmayanın tarihte yeri olmaz. Battalgazi Belediyesi olarak ilçemizin tanınırlığını arttırmak için çalışmalarımızı gece gündüze yapıyoruz. Şuanda da Eskimalatya’nın meydanındayız ve burada bir meydan çalışması başlatmıştık. Çalışmalar hızlı ve seri şekilde devam ediyor. Amacımız; Eskimalatya’yı hak ettiği değere kavuşturmaktır. Battalgazi’miz tarihi ile ön plana çıkan bir ilçe. Burada tarih var, medeniyet var, yaşanılmışlık var. UNESCO Dünya Kültür Mirası’na sahip bir ilçeyiz. Birçok yerli ve yabancı turisti konuk etmemiz münasebetiyle ilçemizin tanıtımına ayrı bir önem veriyoruz. O yüzden yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarda buranın tarihi dokusunu bozmamamız gerekiyordu ve öylede yaptık. En önemli projelerimizden birisi de Eskimalatya Meydan Projesidir. Projemize başlangıçta otuz milyonluk bütçe ayarlamıştık ama fiyatların yükselmesi ile proje maliyetimiz arttı. Projemizle inşallah kadim ilçemizin değerine değer katacağız ve yeni bir kimlik kazandıracağız. Projeleri örnek gösterilen bir ilçe konumuna geldiğimiz için mutluyuz. İnşallah projemizi kısa süre içerisinde tamamlayarak vatandaşlarımızın istifadesine sunacağız” dedi.
Haber, 28 Kasım 2022 04:51
Yorumlar (0)

Ziraat Bankkart, Malatya’da 5. Şampiyonlar Kupası’nı kazandı

Bakan Bak, Malatya’nın Fahri Hemşerisi Oldu

Bakan Bak: 'Malatya'ya Spor Köyü Yapacağız'

'SAHNE SENİN' ENGELSİZ YETENEK YARIŞMASI

Yaşlı Şahıs Evinde Ölü Bulundu

Nemrut Dağında Kitap Okudular

Hasançelebi de Ağaç Dikme Seferberliği

Bir Şahıs binlerce Uyuşturucu Hapla Yakalandı

Dr. Şahin: Sultansuyu'nun Atları İstanbul'da Neden Satılıyor?

Deprem Konutu Müteahhitleri Uyarıldı

CHP MALATYA İL YÖNETİMİ MAZBATASINI ALDI

Şotik Köyü Derneği Genel Kurulu Yapıldı

'Savaşta ve Afette Gazetecilik Eğitimi” Projesi’

Google işbirliğiyle 'Dijital ve Yapay Zeka Okuryazarlığı' eğitimi verilecek

Ölmeztoprak: Kira Yardımlarındaki Aksaklıklar Çözülüyor

ZİRAİ DON ÖDEMELERİ HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI

LİSELER ARASI 80’LER VE 90’LAR NOSTALJİ SES YARIŞMASI

Keskin, AVM’deki Yöresel Ürünler Satışına Tepki Gösterdi

Turgut Özal Üniversitesi 109. Sıraya Yükseldi

Turgut Özal Üniversitesi’nde Cerrahi Kursu Gerçekleştirildi

Suluköy’deki Mezarlık Alanı Yenilendi

Alper Karakurt İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Oldu

ARAPGİR’DE DOĞA VE KÜLTÜR BULUŞMASI

Malatyalılar Bodrum'da Buluşuyor

Battalgazi Belediyesi Hayvan Barınağı Yapıyor

Keskin: Kayısıyı Siyasete Alet Etmeyin

Doğanşehir Erkenek 'te Korkutan Yangın

Yeni Malatyspor Yine Mağlup Oldu: 3-1

Yeşilyurtspor Diyarbakır'da yine Berabere Kaldı: 2-2

Battalgazi Belediyespor, Viranşehir'e boyun eğdi: 1-0

Malatyaspor Kendi Evinde Mağlup: 2-3

KARAKUCAK GÜREŞLERİ BÜYÜK ÇEKİŞMELERE SAHNE OLDU

Tekirdağ Büyükşehir Emeklilere 14.000 TL Pazar Desteği Veriyor

BATTALGAZİ ZABITASI, MARKETLERİ DENETLEDİ

Sadıkoğlu: Malatya Kayısısı Türkiye’nin markasıdır

Ağbaba: Bizim Rakibimiz Baskil Değil

MASKİ Şotik Köyünü İçme Suyuna Kavuşturuyor

Vali Yavuz, İkizce’de Tamamlanan Projeleri İnceledi

Hayvan Islahı Projesi Tanıtımı Toplantısı Yapıldı
