6. BÖLGE TEŞVİK TALEPLERİMİZİ İLETTİK

Haber, 12 Kasım 2022 20:52

AK Parti Malatya milletvekili Öznur Çalık; 6. Teşvik süresinin uzatılması için taleplerde bulunduklarını ifade ederek “Yatırımcılarımızı burada tutmak, yeni yatırımlara kapı açmak adına 6. Teşvik bölgesini bizlerde çok önemli görüyoruz. Bu vesileyle de hem cumhurbaşkanımıza, hem de bakanımıza bununla alakalı taleplerimizi ilettik.” dedi.

6. BÖLGE TEŞVİK TALEPLERİMİZİ İLETTİK

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti’nin İl ve İlçe yöneticileriyle birlikte Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nu ziyaret etti.
“Odamız 100 Yaşına Girmeye Hazırlanıyor”
MTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyelerinin de yer aldığı ziyarette konuşan Başkan Sadıkoğlu, “Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olarak şehrimizin ticaretini, sanayisini, ekonomisini geliştirmek için çaba gösteren bir ekibiz. Odamız bu yıl 99 yaşında. Cumhuriyetimiz ile yaşıt olan Odamız 100 yaşına girmeye hazırlanıyor. Köklü bir tarihi olan odamızın birikimlerini üyelerimizin ve şehrimizin büyümesi adına avantaja çevirmek için mücadele ediyoruz.  Sayıları 10 bini bulan üyelerimizi merkeze alarak attığımız her adımda Siyasi Partilerle istişare kültürünü önemsiyoruz. Üyelerimizin sorunlarının çözümü ve ilimiz ekonomisinin büyümesi için istişare kültürünü yeni dönemde de sürdüreceğiz” dedi.
“Önem Vereceğiz”
Tüm ekonomik olumsuzluklara rağmen Malatya ihracat grafiğinin yükseldiğine vurgu yapan Başkan Sadıkoğlu, “Dünya konjonktüründe negatif bir tablo olmasına rağmen şehrimizin ihracat rakamları yükselmeye devam ediyor. Bu yılın 10 ayında (Ocak-Ekim), geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artışla 360 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Şehrimizin bölgemize ve ülkemize itici güç olmaya devam etmesi için dijitalleşmeye, yeşil dönüşüme ve kurumsallaşmaya kendini hazırlaması gerekiyor. Bu dönem bu 3 konuya ağırlık veren çalışmalar yapacağız” diye konuştu.
“Girdi Maliyetlerindeki Artış Üyelerimizi Zorluyor”
Esnaf, tüccar ve sanayicinin yaşadığı sorunlara da değinen Başkan Sadıkoğlu, şunları söyledi; “Üyelerimizin en önemli sorunu; enerji ve girdi maliyetlerinin çok yükselmesi. Firmalarımız, Enflasyon Muhasebesi konusunda zorlanır hale geldi. İş dünyası olarak bu konuda gerekli adımların atılmasını bekliyoruz. Girdi maliyetlerindeki artış sanayicimizi de zorluyor. Euro, Dolar karşısında son dönemde büyük değer kaybı yaşadı ve Dolar daha değerli hale geldi. Sanayiciler hammaddenin büyük kısmını Dolarla alıyor, en büyük pazarımız olan AB ülkelerine Euro ile satıyor. Dolar, Euro arasındaki makas ihracatçı üyelerimize olumsuz yansıyor. AB ülkelerinde devam eden ekonomik belirsizlik ve Resesyon endişesi nedeniyle talep daralması da yaşıyoruz. Üretimin, istihdamın ve ihracatın yara almadan devam edebilmesi için işletmelerimizin daha çok desteklenmeye ihtiyacı var.”
“6. Bölge Teşvikleri Devam Etmeli”
6. bölge teşvik süresinin yılsonunda biteceğine de değinen Başkan Sadıkoğlu, sürenin uzatılmasını talep etti. Konuyu 22 Ekim’de Malatya’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a da ilettiğini söyleyen Başkan Sadıkoğlu, “Malatya sanayisi için en önemli gündem başlıklarımızdan biri de 6. Bölge Teşvikleri. Teşvik süresi 31 Aralık 2022 tarihinde sona erecek. Teşviklerin devam etmesi ilimiz sanayisi için elzemdir. Sürenin uzatılmasını talep ediyoruz” dedi.
“Türkiye’nin Ekonomik Büyüklüğüne Önemli Katkılarda Bulunduk”
Malatya TSO’nun yeni yönetim kuruluna ve meclis üyelerine hayırlı olsun dileklerini ileten Çalık, “Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın 99. yaşında yapılan seçimlerde güven tazeleyerek göreve gelen yönetim kuruluna ve meclis üyelerine tebriklerimizi iletmek için bir aradayız. Oğuzhan başkana da başarılar diliyorum. Allah hayırlı uğurlu eylesin, Rabbim utandırmasın. Başarılarınız daim olsun. Malatya ekonomisinin ve Türkiye ekonomisinin omurgası ticaret ve sanayi odalarımızdır. Son 20 yılda Türkiye’de çok önemli adımlar attık. Refah seviyesini yükseltirken, Türkiye’nin ekonomik büyüklüğüne de çok önemli katkılarda bulunduk. Siz Malatya TSO üyelerinin yatırımları ile ilimizin istihdam oranı artıyor. Şuanda ilimizin istihdam oranı yüzde 43,4 ile bölgenin en iyisi. İşsizlik oranımız şuan yüzde 10,2 ile Türkiye ortalamasının altındayız. İhracat rakamımız şuanda 420 milyon dolara erişmiş durumda. Malatya için hedefimizi yıllık 1 milyar dolara olarak koymuş durumdayız” dedi.
“Birliktelik” vurgusu 
‘Omuzlarımızdaki sorumluluğun bilinciyle memleketimiz için elimizden gelen, ticaret için, sanayi için dün olduğu gibi beraberce bugünde yapmaya devam edeceğiz’ diyen AK Partili Öznur Çalık; “Ticaret Sanayi Odasının 99 senesinde yapılan seçimlerinde bir kez daha güven tazeleyerek iş dünyasına, Malatya ekonomisine yön veren TSO yönetim üyelerine bir kez daha seçilmesi vesilesiyle tebriklerimizi ifade etmek için bir araya geldik. Allah hayırlı uğurlu eylesin, Rabbim utandırmasın, başarılarınız daim olsun. Malatya ve Türkiye ekonomisinin omurgası Ticaret sanayi odalarımız. Türkiye odalar ve borsalar birliği Ekim ayı içerisinde Türkiye genelinde seçimlerini yaptı, yapmaya devam ediyor. Oğuzhan başkana da başarılar diliyorum. Bütün Malatya’nın sorumluluğu, siyasiler, seçilmişler, atanmışlar ve sivil İnisiyatiflerdir. Bu sorumluluğu taşımak hepimizin omuzlarına çok ağır bir yükü beraberinde getiriyor. Bu vesileyle hepimiz omuzlarımızdaki sorumluluğun bilinciyle memleketimiz için elimizden gelen, ticaret için, sanayi için dün olduğu gibi beraberce bugünde yapmaya devam edeceğiz. Bundan önce görev yapan oda başkanlarımız TSO’nun Malatya’da kurulduğu günden itibaren organize sanayilerin kurulmasına vesile olan TSO başkanlarımız, sonrasında 2.,3’üncünün açılmasına vesile olan arkadaşlarımız ve bugünde 3’üncü organize sanayi dediğimiz 12 milyon metre kare alanın Malatya organize sanayine verilmesi ile birlikte başlattığımız süreç, kamulaştırmadan arıtma tesisine kadar Oğuzhan başkanın döneminde de devam ettiğini ve güçlü birlikte çalıştığımız bir süreci yaşadık. İnşallah bundan sonra da Malatya ortak paydasında hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Oğuzhan Başkana da görevinde başarılar diliyorum. ” dedi. 
“20 Yılda çok önemli adımlar attık” 
“20 yılda Türkiye’de çok önemli adımlar attık. Refah seviyesini yükseltirken, ülke ekonomisine de çok büyük katkılarda bulunduk. Bugün gelmiş olduğumuz nokta esasında bizim en az 10 sene öncesindeki hedeflerimizdi.  IMF’e borçlar sıfırlanmış, üçüncü hava alanı, terminal binası, nükleer santraller dahil olmak üzere çok önemli adımlarımız ve hedeflerimiz vardı ve kişi başına düşen milli gelirimizin 11-12 bin Dolar olduğu bir dönemde üzerine yaşamış olduğumuz, Türkiye üzerindeki oynanan oyunları hep birlikte canlı yaşadık. Yargı, askeri, darbe, vesayetler 17-25 Aralık, 15 Temmuz, Gezi olayları dahil olmak üzere ekonomik darbelerin yapılmak istenmesi. Başka bir ülkede bunlar yaşanmış olsaydı o ülke darma duman olmuştu. Nitekim dünya devletlerinde bunları rahatlıkla görebiliyoruz. Ama Türkiye Cumhuriyeti çok güçlü bir devlet. Onunda başkomutanı, lideri cumhurbaşkanımız ile birlikte çok emin adımlarla, açılması çok zor olan yolları beraber kat ettik. O günün ekonomik koşullarını bizi bize bırakmış olsalardı bugün çok farklı rakamlarla konuşurduk. Ama, fakat, lakin bunları yaşadık. Buna rağmen Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak dim dik ayaktayız. Bugün tüm dünya devletlerinin gözünün üzerinde olduğu bir Türkiye var. Daha önce gündemi belirlenen bir Türkiye vardı. Şimdi Türkiye dünyanın gündemini belirliyor. Herkes, her gün ‘Recep Tayip Erdoğan nereye gidiyor, ne yapıyor, hangi cümleyi söyleyecek diye bakıyorlar. Böyle bir atmosferde Cumhur ittifakımız ile birlikte emin adımlarla ilerliyoruz.”
 “Sizlere ihtiyacımız var” 
Türkiye inşaasında iş dünyasına ihtiyaçlarının olduğunu anımsatan Çalık; “Türkiye ekonomisi de her geçen gün büyümeye devam ediyor. Yeni Türkiye vizyonunda istikrar var, kalkınma var, barış, başarı var. Türkiye yüzyılını inşa ederken bizim sizlere ihtiyacımız var, iş dünyasına ihtiyacımız var. Türkiye yüzyılını inşa ederken ‘yapamaz’ denilen birçok hadiseyi gerçekleştirdiğimiz gibi dünyaya örnek olacak ilk elektrikli aracı 61 yılından itibaren durdurulan ve ‘yapılamaz, banda çıkmaz, üretemezsiniz’ denilen TOGG’u hayata geçirdik ve Türkiye’nin ilk yerli milli bir elektrikli aracını TOOB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun da içerisinde bulunduğu babayiğitlerin ürettiği ve baş babayiğit cumhurbaşkanımız ile birlikte açılışını yaptığımız muhteşem bir gururdu.” Dedi. 
“İhracat rakamlarımız rekor kırdı”
İhracat rakamlarıyla açıklamasını sürdüren Çalık; “2021 yılında ihracatımızı 225 milyar Dolar olarak gerçekleştirdik. Tüm zamanların en yüksek değerine ulaştık. Ekim ayında ihracatımız geçtiğimiz yılın ayına göre, yüzde 2.8 artışla 21.3 milyar Dolar oldu. Türkiye 2022 yılının ilk 7 ayında toplam 144.4 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. Son 12 aylık dönemde ise, ihracat rakamımız 248 milyar dolara ulaştı. Hedefimiz 250 milyar dolara ulaşmak 2022 sonu itibariyle birlikte. Eski Türkiye’yi hatırladığımızda 1974 yılında yıllık 1,5 milyarlık ihracatı olan bir Türkiye vardı. Sene 1990’a geldiğimizde bir aylık ihracat rakamı 1,5 milyar dolar. Bugün Türkiye günlük 1,5 milyar dolarlık ihracat yapıyor. Türkiye büyümeye devam ediyor, o kadar yapılmak istenen darbelere rağmen. 2021’de son 10 yılın en büyük büyümesini gerçekleştirdik.” İfadelerine yer verdi. 
 “İlk kez enflasyonla tanıştık”
20 yıllık süreci değerlendiren Çalık; “20 yılda ilk kez enflasyonla tanıştık. Bununla mücadele ederken vatandaşımızın alım gücünü arttırmak adına da çok önemli adımlar attık. Atmaya da devam edeceğiz. Türkiye çok güçlü bir devlet ve onun lideriyle birlikte yolumuza devam ediyoruz.” ifadelerini kaydetti. 
“Malatya bölgenin parlayan yıldızı”
Malatya’nın bölgenin parlayan yıldızı olduğuna işaret eden Çalık; “İş gücüne katılım oranımızın artması ile birlikte istihdam oranlarımız artıyor. Şuanda Malatya istihdam oranı yüzde 43,4 ile bölgenin en iyisi. İhracat rakamlarımız şuanda 420 milyon dolara erişmiş vaziyette. Hedefimiz 1 milyar dolar ihracatı Malatya için hedef nokta olarak koymuş vaziyetteyiz. 2021 yılında sadece kayısı ihracat rakamımız 375 milyon dolara erişmiş vaziyette. Bir önceki yıldan 100 milyon dolar daha fazla ihracat yapmış vaziyetteyiz. Son 5 yılda sadece kayısıdan 1,5 milyar dolara yakın ihracat gerçekleştirdik.” diye konuştu.  
“18 milyarlık yatırımın açılışı ile taçlandı”
Cumhurbaşkanının Malatya ziyaretini de gündemine alan Çalık; “Malatya’daki coşku 18 milyarlık açılışla taçlandı. Bununla birlikte son 20 yılda biz 39 milyarlık yatırımı biz Malatya’ya kazandırdık. Malatya’ya gelen yatırımların Malatya’mızın katma değerini arttırmak adına çok önemli adımlar olduğunu ifade etmek isterim.  Malatya gelişiyor ve büyüyor. Malatya cazibe merkezleri içerisinde değildi hatırlarsanız. Sonra yaptığımız yatırımlarla birlikte cazibe merkezleri içine ve sonrasında 6. Teşvik bölgesi kapsamına alındı. 6. Teşvik bölgesi geçen sene sonlanıyordu. Ama yapmış olduğumuz girişimlerle 6. Teşvik bölgesini uzattık. Şimdi yeniden bir kez daha teşviklerin devam etmesini istiyoruz. Çünkü yatırımcılarımız kapımızda. Arsalarımızın kamulaştırmaları devam ettiği, arıtmalarımızın sürecinin tamamlandığı, yeni bir arıtma sistemini inşa ettiğimiz bir dönemde yatırımcılarımızı da burada tutmak, yeni yatırımlara kapı açmak adına 6. Teşvik bölgesini bizlerde çok önemli görüyoruz. Bu vesileyle de hem cumhurbaşkanımıza, hem de bakanımıza bununla alakalı taleplerimizi ilettik. “

 

<iframe width="500" height="300" src="https://www.youtube.com/embed/Onpif-WmCXo" title="6. Bölge Teşvik Taleplerimizi İlettik" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Haber, 12 Kasım 2022 20:52

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ NİSAN TOPLANTISI SONA ERDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ NİSAN TOPLANTISI SONA ERDİ

Sami Er: Sözümün Arkasındayım, 17 Milyar Borçla Devir Aldık

Sami Er: Sözümün Arkasındayım, 17 Milyar Borçla Devir Aldık

Ankara-Diyarbakır Turistik Treni  Malatya'ya Geliyor

Ankara-Diyarbakır Turistik Treni Malatya'ya Geliyor

MHP HEYETİNDEN BAŞKAN SAMİ ER’E ZİYARET

MHP HEYETİNDEN BAŞKAN SAMİ ER’E ZİYARET

Aşık Bektaş Kaymaz Öykü Yarışmasını Kazananlar Belli OLdu

Aşık Bektaş Kaymaz Öykü Yarışmasını Kazananlar Belli OLdu

Vali Eşi Hanife Yazıcı’dan Darende'ye Ziyaret

Vali Eşi Hanife Yazıcı’dan Darende'ye Ziyaret

PROF. DR. AÇIK, KADIN KURUCULAR 100’ LİSTESİNDE 9. SIRADA YERALDI

PROF. DR. AÇIK, KADIN KURUCULAR 100’ LİSTESİNDE 9. SIRADA YERALDI

Doğanşehir Belediyesi tabelasına T.C. ibaresi eklendi

Doğanşehir Belediyesi tabelasına T.C. ibaresi eklendi

Darende de Fikri Çalışkan Sanat Evi…

Darende de Fikri Çalışkan Sanat Evi…

Engelsiz Yaşam Merkezi Öğrencileri Şehitliği Ziyaret Etti

Engelsiz Yaşam Merkezi Öğrencileri Şehitliği Ziyaret Etti

Ballıkayalılar: Elektrik Telleri Köyümüzü Yakacak

Ballıkayalılar: Elektrik Telleri Köyümüzü Yakacak

Vali Eşi Hanife Yazıcı Aile Ziyaretlerini Sürdürüyor

Vali Eşi Hanife Yazıcı Aile Ziyaretlerini Sürdürüyor

SİVAS-İSTANBUL YÜKSEK HIZLI TREN SEFERLERİ BAŞLIYOR

SİVAS-İSTANBUL YÜKSEK HIZLI TREN SEFERLERİ BAŞLIYOR

Sadıkoğlu: Mücbir sebep en az 2 yıl daha uzatılmalı

Sadıkoğlu: Mücbir sebep en az 2 yıl daha uzatılmalı

Niloya ve Arkadaşları Yepyeni Bölümleriyle 23 Nisan’da Karşınızda

Niloya ve Arkadaşları Yepyeni Bölümleriyle 23 Nisan’da Karşınızda

Hamido Mezarı Başında Anıldı

Hamido Mezarı Başında Anıldı

Çiçek: Yakın siyasi tarihimizin en önemli siyaset adamı Turgut Özal’dır

Çiçek: Yakın siyasi tarihimizin en önemli siyaset adamı Turgut Özal’dır

Darende İlçesinde Turizm Haftası Kutlandı

Darende İlçesinde Turizm Haftası Kutlandı

Malatya Büyükşehir'de 17 Milyarlık Borç Şoku...

Malatya Büyükşehir'de 17 Milyarlık Borç Şoku...

Büyükşehir Belediyesinde Komisyonlar Oluşturuldu

Büyükşehir Belediyesinde Komisyonlar Oluşturuldu

Turizm Haftası kutlamaları başladı.

Turizm Haftası kutlamaları başladı.

8. Cumhurbaşkanımızı Rahmetle Anıyoruz

8. Cumhurbaşkanımızı Rahmetle Anıyoruz

Turgut Özal Malatya'da Anılıyor

Turgut Özal Malatya'da Anılıyor

Yıldız: CHP'li Belediyeler Başarılı Olacak

Yıldız: CHP'li Belediyeler Başarılı Olacak

MASKİ'de Çeçen Dönemi Başladı

MASKİ'de Çeçen Dönemi Başladı

Arabesk ’in Güçlü Sesi Malatya’ya Geliyor

Arabesk ’in Güçlü Sesi Malatya’ya Geliyor

BAYRAMDA OTOYOLLARDAN 11,2 MİLYON ARAÇ GEÇTİ

BAYRAMDA OTOYOLLARDAN 11,2 MİLYON ARAÇ GEÇTİ

Büyükşehir Belediyesi Personelle Bayramlaştı

Büyükşehir Belediyesi Personelle Bayramlaştı

Esenlik Genel Müdürlüğüne Veysel Tay Atandı

Esenlik Genel Müdürlüğüne Veysel Tay Atandı

'Nasılsın? İlmek İlmek Kadın Buluşması' Sergisi Açıldı

'Nasılsın? İlmek İlmek Kadın Buluşması' Sergisi Açıldı

Büyükşehir Meclisi Salı Günü Toplanıyor

Büyükşehir Meclisi Salı Günü Toplanıyor

Dr.Ömer Urhal'dan Malatya'ya Ziyaret

Dr.Ömer Urhal'dan Malatya'ya Ziyaret

Vatandaş Dert Yandı: Yollar Bozuk, İnternet yetersiz, Otobüsler Düzensiz

Vatandaş Dert Yandı: Yollar Bozuk, İnternet yetersiz, Otobüsler Düzensiz

FAHİŞ BİLET FİYATINA SIKI DENETİM

FAHİŞ BİLET FİYATINA SIKI DENETİM

TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALLERİ MALATYA'SIZ BAŞLADI

TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALLERİ MALATYA'SIZ BAŞLADI

BAŞKAN SAMİ ER’DEN TAZİYE ZİYARETİ

BAŞKAN SAMİ ER’DEN TAZİYE ZİYARETİ

Muhtar Mustafa Eren Vefat Etti

Muhtar Mustafa Eren Vefat Etti

Malatya'da Turizm Haftası Kutlanıyor

Malatya'da Turizm Haftası Kutlanıyor

10 YILDA 330 BİN SİBER SALDIRI ENGELLENDİ!

10 YILDA 330 BİN SİBER SALDIRI ENGELLENDİ!

Malatya'da Özel Tarifeli Berberler

Malatya'da Özel Tarifeli Berberler