Çiftçilere buğday ve arpa tohumu dağıtıldı
Ekonomi, 28 Ekim 2022 07:42Tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi amacıyla ‘Malatya Buğday Üretimini Artırıyor Projesi’ kapsamında buğdayın, ‘Malatya Tahıl Ambarları Arpa İle Doluyor Projesi’ kapsamında da arpa tohumunun, Tarım ve Orman Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda çiftçilere dağıtımı gerçekleştirildi.

“Malatya Buğday Üretimini Artırıyor Projesi” ile buğday ve “Malatya Tahıl Ambarları Arpa İle Doluyor Projesi” ile arpa tohumu dağıtımı Malatya Büyükşehir Belediye binası arkasında il protokolü ve çiftçilerin katılımıyla yapıldı. Yapılan törende 30.000 dekar alan için 1064 çiftçiye 625.000 kilogram arpa ve buğday tohumu dağıtıldı.
GIDA VE SU OLMADAN HİÇBİR CANLI YAŞAYAMAZ
Buğday ve Arpa dağıtım töreninde konuşan Malatya Tarım Platformu Başkanı İhsan Akın, “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve Valiliğimizin, Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzün katkılarıyla düzenlenen tohum dağıtımı, kırsaldaki çiftçi ve yetiştiricilerimize destek olma adına büyük bir proje. Çünkü geçmişte bu tür projeler çok fazla destek görmedi. Üretmemiz lazım, üretene destek olmamız lazım, sahada olmamız lazım. Gıda ve su olmadan hiçbir canlı yaşayamaz” diyerek, bu projede emeği geçen herkese teşekkür etti.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Bölge Koordinatörü Yunus Kılıç’da, “Son yıllarda yaşanan kuraklık ve dünyadaki pandemi sürecinden dolayı gıdaya olan talebin karşılanması için Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar her zaman şunu söylüyor, ‘gıdaya hükmeden bundan böyle dünyaya hükmeder.’ Ben burada değerli Büyükşehir Belediye Başkanıma ve değerli ekibine Malatya ve üreticilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Malatya’mızda önemli ürünleri üretiyoruz. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza Belediye Başkanı demiyoruz, Şehrül-Emin diyoruz. Çünkü fuar alanını, Dünya Kayısı Ticaret Merkezi, Fidancılar Sitesi, Buğday Pazarı, park ve yeşil alanlar oluşturursanız işte biz de burada tüm dünyaya seslenerek, Belediye Başkanı demiyoruz, Şehrül-Emin diyoruz. Selahattin Gürkan bundan sonra Şehrül-Emin’dir. Milletin emanetine sahip çıkarsanız işte böyle Emin olursunuz. Ben başta Sayın Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza saygılarımı şükranlarımı sunuyor, çitçiye olan bu desteklerin her zaman her yerde olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Ekonomi, 28 Ekim 2022 07:42
Yorumlar (0)

'Suç Örgütüne Üye 47 Kişi Tutuklandı'

TGC Başkanlığına Vahap Munyar Yeniden Aday Oldu

Malatya'da Üniversite Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Güney Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanıyor

Battalgazi Belediyesi Rulo Çim Üretiyor

MASKİ Köylerin içme suyu ihtiyacını Sondaj Kuyularla Karşılıyor

Malatya'da 14 Torbacı Yakalandı

Hekimhanlı Öğrenciler Anıtkabiri Ziyaret Etti

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

Muğla Malatyalılar Derneği Kongresi Yapıldı

Yeşilyurtspor Oynamadan Kazandı: 0-3

Sahipsiz Yeni Malatyaspor'a Acıyan Yok: 0-9

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetimine Seçildi

Mehmet Akif Ersoy Konferansına Yoğun İlgi

Taşkın: Ak Oğuz Kışlası'ndaki deprem konutları bu yıl tamamlanacak

Arguvan Stadı Bakıma Alındı

Malatya'da Arguvanlılar Derneği Kuruldu

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi’nin temeli atıldı

Sadıkoğlu: Hasar tespitleri bir an evvel tamamlanmalı

Battalgazi'de Yeni Çarşı Projesi Başlıyor

Tefecilik Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

MASKİ Dilek'in Kanalizasyon Sorununu Çözüyor

'Midas'ın Kulakları' adlı oyun ilgi gördü

Zirai Don Sonrası Ağaç ve Bahçe Bakımı Konferansı

Çat Barajının Suyu Azaldı, Birlik Su Kuyusu Açın Mesajı Gönderdi

Baharda alerjik rinit belirtilerini hafife almayın

Yeşilyurt'ta Sıfır Atık Mucitleri Ödüllerini Aldı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK VERDİ

Çekicinin Çarptığı Yaşlı Şahıs Öldü

Yeşilyurt Mehmet Akif Ersoy’u Anacak

Asım Demirkök Malatya Kent Konseyi’ne Konuk Oldu

Sahipsiz Hayvanlara Yaklaşma Eğitimleri Verildi

Türkiye İtfaiyeciler Birliği Malatya da Toplandı

İYİ Partiden Akçadağ'a Ziyaret

TGC Darıca da Huzur Evi Açıyor

Altay Kışlası’ndaki 714 İş Yerleri Teslime Hazırlanıyor

Malatya Hava Limanı Binası Yıl Sonunda Açılacak

KEMAL TAHİR VE MAZAMANOĞLU ABDULLAH
