Sadıkoğlu, Cumhurbaşkanı’ndan Çözüm İstedi
Ekonomi, 25 Ekim 2022 09:05Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Oda üyeleri başta olmak üzere tüm sanayici, esnaf ve KOBİ’lerinin karşılaştığı sorunlar ile çözüm önerilerinin yer aldığı dosyayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sundu.

Toplu açılışlar için 22 Ekim Cumartesi günü Malatya’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir otelde düzenlenen akşam yemeğinde Sivil Toplum Kuruluşları ve Sektör Temsilcileri ile bir araya geldi.
Toplantıya katılım sağlayan Başkan Sadıkoğlu, Oda üyelerinin sektörel anlamda karşılaştığı tüm sorunların ve çözüm önerilerinin yer aldığı dosyayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sundu.
DOSYADA TÜM SORUNLARA YER VERİLDİ
Başkan Sadıkoğlu tarafından sunulan dosyada şu konular yer aldı;
6. Bölge Teşviklerinin ilimiz sanayi için önemi anlatılarak devamı talep edildi.
Organize Sanayi Bölgeleri hakkında detaylı bilgi verilerek, yeni yatırım alanları için ihtiyaç duyulan kamulaştırma bedelleri için ödenek talep edildi.
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından sadece 2020 yılında taban fiyat açıklaması yapıldığı ve alım olduğu hatırlatılarak, 2022 yılı hasat dönemi üzerinden 3 ay geçmesine karşın TMO’nun kayısıda taban fiyat açıklamamasının Malatya’daki kayısı üreticisinin ve ihracatçının mağduriyetler yaşamasına neden olduğu ifade edildi.
İş dünyasının ihtiyaç duyduğu finansman ihtiyacına ulaşımda zorlandığı belirtilerek, kamu ve özel bankaların düşük faizli kredi imkanlarını ve limitlerinin arttırması talep edildi.
EPDK’nın lisanssız elektrik üretimi yapan işletmelerin tüketim fazlası enerjinin bedelsiz devri hakkında çıkardığı yeni yönetmeliğin, ruhsatları alınmış ve uygulamada olan projeleri olan işletmeleri zor duruma soktuğu ifade edilerek, ruhsatları alınmış ve uygulamada olan projelerin 11 Ağustos 2022 tarihinde yürürlüğe giren EPDK kararından muaf tutulması talep edildi.
Yükselen enerji giderleri, KDV iadeleri, vergi oranları, maliyet artışları gibi konuların iş dünyasını zorladığı belirtilerek kapsayıcı çözümler talep edildi.
İş dünyasının işçi-işveren mahkemeleri ile genel hukuksal konularda karşılaştığı sorunlara geniş yer verildi.
Oda üyelerinin yerelde karşılaştığı konular hakkında bilgi verilerek, sektörel anlamda yaşanılan sorunlar hakkında ivedi çözümler talep edildi.
Ekonomi, 25 Ekim 2022 09:06
Yorumlar (0)

'Suç Örgütüne Üye 47 Kişi Tutuklandı'

TGC Başkanlığına Vahap Munyar Yeniden Aday Oldu

Malatya'da Üniversite Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Güney Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanıyor

Battalgazi Belediyesi Rulo Çim Üretiyor

MASKİ Köylerin içme suyu ihtiyacını Sondaj Kuyularla Karşılıyor

Malatya'da 14 Torbacı Yakalandı

Hekimhanlı Öğrenciler Anıtkabiri Ziyaret Etti

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

Muğla Malatyalılar Derneği Kongresi Yapıldı

Yeşilyurtspor Oynamadan Kazandı: 0-3

Sahipsiz Yeni Malatyaspor'a Acıyan Yok: 0-9

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetimine Seçildi

Mehmet Akif Ersoy Konferansına Yoğun İlgi

Taşkın: Ak Oğuz Kışlası'ndaki deprem konutları bu yıl tamamlanacak

Arguvan Stadı Bakıma Alındı

Malatya'da Arguvanlılar Derneği Kuruldu

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi’nin temeli atıldı

Sadıkoğlu: Hasar tespitleri bir an evvel tamamlanmalı

Battalgazi'de Yeni Çarşı Projesi Başlıyor

Tefecilik Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

MASKİ Dilek'in Kanalizasyon Sorununu Çözüyor

'Midas'ın Kulakları' adlı oyun ilgi gördü

Zirai Don Sonrası Ağaç ve Bahçe Bakımı Konferansı

Çat Barajının Suyu Azaldı, Birlik Su Kuyusu Açın Mesajı Gönderdi

Baharda alerjik rinit belirtilerini hafife almayın

Yeşilyurt'ta Sıfır Atık Mucitleri Ödüllerini Aldı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK VERDİ

Çekicinin Çarptığı Yaşlı Şahıs Öldü

Yeşilyurt Mehmet Akif Ersoy’u Anacak

Asım Demirkök Malatya Kent Konseyi’ne Konuk Oldu

Sahipsiz Hayvanlara Yaklaşma Eğitimleri Verildi

Türkiye İtfaiyeciler Birliği Malatya da Toplandı

İYİ Partiden Akçadağ'a Ziyaret

TGC Darıca da Huzur Evi Açıyor

Altay Kışlası’ndaki 714 İş Yerleri Teslime Hazırlanıyor

Malatya Hava Limanı Binası Yıl Sonunda Açılacak

KEMAL TAHİR VE MAZAMANOĞLU ABDULLAH
