Üniversite Mahallesi Pilav Şenliğinde Biraraya Geldi
Yaşam, 10 Ekim 2022 14:17Üniversite Mahalle Muhtarlığınca birlik ve beraberliğin ve dayanışma ruhunu pekiştirmek amacıyla İnönü Üniversitesi yerleşke alanında bulunan Cami avlusunda pilav şenliği etkinliği düzenledi. Katılım oldukça yüksek olduğu Pilav şenliğinde Mahalle sakinleri birbirleri ile tanışma imkanı bulurken çocuklarda kendileri için özel olarak yapılan sahnede Palyaço eşliğinde neşeli dakikalar geçirmenin keyfini yaşadılar.

Üniversite Muhtarı Esra Polat’ın gayret ve çabaları ile gerçekleşen “Pilav Şenliği Etkinliğine “ Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Çolak, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Ak Parti Battalgazi ilçe Başkanı Basri Kahveci, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaaddin Polat, Gazeteciler Cemiyet Başkanı Vahap Güner ve yönetim kurulu üyesi Remzi Hayta, Büyük Birlik partisi Battalgazi ilçe kadın Kolları başkanı Aliye Aybar, İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Müdiresi Tuba Aydoğdu, İnönü Üniversitesi Personeli ve Üniversite Mahallesi sakinleri katıldı.
Pilav şenliğinde çocuklar için Üniversite incili Köşk Kreş Anaokulu sahibi Nida Gezek tarafından mahalle çocukların eğlenmesi için Şişme oyun parkları, Bubble Show. Sihirbazlık gösterileri, kuklalar, çuval yarışması, yaramaz palyaço gibi etkinlikler düzenlendi.
-Açılışı İmam Süleyman Bozkurt’un Kuran-ı kerim tilaveti okuması ile başlandı. Daha sonra söz alan Üniversite Mahalle Muhtarı Esra Polat “Öncelikle bu güzel şenliğimize geldiğiniz ve katılım sağlamanızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz yeni bir mahalleyiz. Yeni Mahalle olmamız nedeniyle sıkıntılarımız çok oldu ama Gerek Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan, gerekse Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder başkanımız hep bizim yanımızda oldular ve sorunlarımızı büyük ölçüde çözdüler ben bu konuda kendilerine huzurlarından teşekkür ediyorum.2020 ayrıldık yeni bir mahalle olduk.
Tabi çok kısa zaman sonra pandemi ile mücadele ettik. Herkes evlerinde mahsur kaldı sosyal etkinlik hiç yapamadık. İnsanlarımız sosyalleşemedi. Bugün burada Üniversite sakinleri olarak birlik ve beraberlik ve paylaşma adına Pilav Şenliği etkinliği Muhtarlık olarak düzenledik. Bu katılıma katılmanızdan dolayı teşekkür ediyorum ve hoş geldiniz diyorum.”
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise “ Üniversite Mahallesinin çalışkan ve başarılı muhtarımız Esra Polat hanımefendiye çok teşekkür ederim çok güzel bir etkinlik. Bizde Battalgazi olarak Üniversite bölgesinde daha çok yatırım daha çok hizmet vermek için elimizden gelen gayret ve çabayı sarf ediyoruz. Daha güzel hizmetler geleceğini belirtmek isterim” diyerek katılımcılara teşekkür etti.
Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mehmet Çolak ise konuşmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan başkanın il dışında olması nedeniyle selamlarını iletti ve böyle güzel etkinliğe ev sahipliği yapan Üniversite Mahallesi Muhtarı Esra Polat’a teşekkür etti.
Daha sonra Protokol Pilavın başına geçerek tabaklara pilav koyarak misafirlere ikram ettiler.
Yaşam, 10 Ekim 2022 14:17
Yorumlar (0)

'Suç Örgütüne Üye 47 Kişi Tutuklandı'

TGC Başkanlığına Vahap Munyar Yeniden Aday Oldu

Malatya'da Üniversite Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Güney Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanıyor

Battalgazi Belediyesi Rulo Çim Üretiyor

MASKİ Köylerin içme suyu ihtiyacını Sondaj Kuyularla Karşılıyor

Malatya'da 14 Torbacı Yakalandı

Hekimhanlı Öğrenciler Anıtkabiri Ziyaret Etti

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

Muğla Malatyalılar Derneği Kongresi Yapıldı

Yeşilyurtspor Oynamadan Kazandı: 0-3

Sahipsiz Yeni Malatyaspor'a Acıyan Yok: 0-9

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetimine Seçildi

Mehmet Akif Ersoy Konferansına Yoğun İlgi

Taşkın: Ak Oğuz Kışlası'ndaki deprem konutları bu yıl tamamlanacak

Arguvan Stadı Bakıma Alındı

Malatya'da Arguvanlılar Derneği Kuruldu

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi’nin temeli atıldı

Sadıkoğlu: Hasar tespitleri bir an evvel tamamlanmalı

Battalgazi'de Yeni Çarşı Projesi Başlıyor

Tefecilik Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

MASKİ Dilek'in Kanalizasyon Sorununu Çözüyor

'Midas'ın Kulakları' adlı oyun ilgi gördü

Zirai Don Sonrası Ağaç ve Bahçe Bakımı Konferansı

Çat Barajının Suyu Azaldı, Birlik Su Kuyusu Açın Mesajı Gönderdi

Baharda alerjik rinit belirtilerini hafife almayın

Yeşilyurt'ta Sıfır Atık Mucitleri Ödüllerini Aldı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK VERDİ

Çekicinin Çarptığı Yaşlı Şahıs Öldü

Yeşilyurt Mehmet Akif Ersoy’u Anacak

Asım Demirkök Malatya Kent Konseyi’ne Konuk Oldu

Sahipsiz Hayvanlara Yaklaşma Eğitimleri Verildi

Türkiye İtfaiyeciler Birliği Malatya da Toplandı

İYİ Partiden Akçadağ'a Ziyaret

TGC Darıca da Huzur Evi Açıyor

Altay Kışlası’ndaki 714 İş Yerleri Teslime Hazırlanıyor

Malatya Hava Limanı Binası Yıl Sonunda Açılacak

KEMAL TAHİR VE MAZAMANOĞLU ABDULLAH
