Yılmaz: Belediyeler İsrafa Son Verin
Siyaset, 21 Eylul 2022 11:54İYİ Parti Malatya İl başkanı Hakan Yılmaz, Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek açıklamalarda bulundu. Yılmaz Belediye Başkanlarının israfa son vermelerini istedi.

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. MGC binasında Cemiyet Başkanı Vahap Güner ve Yöneticiler Remzi Hayta, Kayhan İnceoğlu ve Onay Ozan tarafından karşılanan Başkan Yılmaz açıklamalarda bulundu.
GÜNER: İYİ PARTİYE BAŞARILAR DİLİYORUZ
MGC Başkanı Vahap Güner, siyasi partilerin demokrasinin temel taşları olduğunu belirterek "İYİ Parti yönetimine ziyaretleri için teşekkür ediyoruz. Malatya'nın sorunlarına gösterdikleri duyarlılıkları yakından takip ediyoruz. Yakından tanıdığımız Başkanın başarılı olacağına da inanıyoruz" dedi.
“İYİLERLE MEMLEKET DÜZE ÇIKACAK”
Ziyarette Malatya ve ülke gündemini değerlendiren İYİ Parti İl Başkanı Hakan Yılmaz; “Önerilerimizi tüm platformlardan zaman zaman sıralıyoruz. Bu günler geçecek. Memleket düze çıkacak. Elbette ki bu bir yarıştır. Malatya’da demokrasi gerçekleşecek. Birçok siyasi parti bu yarışa katıldı. Bizde iyi parti ailesi olarak projelerimizden vatandaşlara bahsediyoruz, anlatıyoruz. Malatya‘nın yüzde 70’i tarıma dayalı. Yaklaşık 140 bin aile tarımdan ve özellikle de kayısıdan geçimlerini sağlıyorlar. Ben ziraat mühendisi olması hasebiyle tarımda girdi maliyetlerin artışı çok yüksek olması, kar marjlarını oldukça düşürmüş durumda. Biz İyilerin iktidarında girdi maliyetlerini mutlaka düşüreceğiz. Tarıma girdilere mutlaka destek uygulayacağız.” ifadelerine yer verdi.
“BELEDİYELER İSRAFA SON VERİN”
Belediyelere çağrıda bulunan Yılmaz, belediyelerin israf yaptığını ileri sürerek; “Maalesef ülkemizin içine düştüğü durumun bir sebebi de israftır. Son 15 yıldaki Türkiye’deki ekonomi israf üzerine kurulmuştur. Kamu kuruluşları mutlaka bizlere tasarrufta öncülük etmesi gereken kuruluşlar. Özellikle de belediyeler. Maalesef tamamen israf var. Her gün bir temsil, her gün bir fuar. Tamam mini ölçekte yapalım. Ama milyon milyon TL’leri, şu borç içerisindeki milletin parasını bir yerlere akıtmayalım. İsraf ekonomisine mutlaka son verilmesi gerekiyor. Belediyelerdeki bu savurganlık, vurdumduymazlık yeter artık. Benim paramı, vatandaşın parasını harcayamazsın. Yarın birileri gelir bunların hesabını senden sorar” diye konuştu..
“TANIDIĞI OLAN İŞE GİRİYOR”
İş konusunda hükümeti eleştiren Yılmaz; “Çocuk KPSS sınavına giriyor 90 puan alıyor. 60 puan alan giriyor 90 puan alan giremiyor. Sebebini araştırdık neden diye? Mülakat oluyormuş. Bunun gibi siz AK Partide yukarıda üst düzeyde bir yakınınız varsa çok rahat bir şekilde işe girer. Hatta işte ise görevde yükselme yapabilir. Biz adalet istiyoruz, her şeyde adalet istiyoruz. Vekillerin çocukları sınavsız kadroya geçiyor. Diyorlar ki ‘başkanım sizin çocuğunuzda işe girmiş’ valla girmedi keşke girseydi kardeşim. Böyle bir talebimiz de olmadı da benim çocuğum yüksek mühendis ve evinde oturuyor. Bir insana bir şeyle itam edecekseniz ispatlayacaksınız. Terbiyesizce ailem üzerinden bu tür ithamlarda bulunmayacaksınız. Çocuğum bahçe işleri ile uğraşıyor, kayısı hasadı ile uğraşıyor, inek, tavuk besliyor.” Dedi.
“KONUTLARI BİZ YAPACAĞIZ”
Toplu konut gündemini de açıklamasının içerisine yer alan Yılmaz; “Türkiye’nin bir konut sıkıntısı var. Geçen gün hükümetimizin açıklamış olduğu TOKİ marifetiyle yapılacak 500 bin konut, inşallah daha fazla olur 2-3 milyon konut yapılır. Biz bunu çok istiyoruz. Ancak burada vatandaş aldatılıyor. Benim çocuğumda başvurdu 500 lira yatırdı. Şimdi şöyle bir şey var, bunu yapamayacaklarını bende biliyorum, vatandaş da biliyor. Vatandaşı aldatmaya yönelik, oy devşirmeye yönelik bir operasyon. Ben bu maaş kat sayısı üzerinden artışla bugün ödemeye başlarsam 20 yılda memur maaş katsayı artışı minimum artışla gitse 12-13 milyon para ödeyeceğim. Şuan mevcut iktidarın yapmak istediği şey, ‘biz bu projeyi ürettik, yarın seçimi de kaybettik, bir sonraki seçime hazırlanıyoruz’ bombayı aldı muhalefetin kucağına koydu. ‘siz gelirseniz yapacak mısınız’ derseniz evet efendim yapacağız. Nasıl yapacağız? Çalmayarak yapacağız. Türkiye’nin gayri safi milli hasılası birilerinin cebine giriyor. Biz onları konuta , bir şekilde vatandaşa döndüreceğiz” şeklinde konuştu.
Siyaset, 21 Eylul 2022 11:54
Yorumlar (0)

'Suç Örgütüne Üye 47 Kişi Tutuklandı'

TGC Başkanlığına Vahap Munyar Yeniden Aday Oldu

Malatya'da Üniversite Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Güney Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanıyor

Battalgazi Belediyesi Rulo Çim Üretiyor

MASKİ Köylerin içme suyu ihtiyacını Sondaj Kuyularla Karşılıyor

Malatya'da 14 Torbacı Yakalandı

Hekimhanlı Öğrenciler Anıtkabiri Ziyaret Etti

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

Muğla Malatyalılar Derneği Kongresi Yapıldı

Yeşilyurtspor Oynamadan Kazandı: 0-3

Sahipsiz Yeni Malatyaspor'a Acıyan Yok: 0-9

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetimine Seçildi

Mehmet Akif Ersoy Konferansına Yoğun İlgi

Taşkın: Ak Oğuz Kışlası'ndaki deprem konutları bu yıl tamamlanacak

Arguvan Stadı Bakıma Alındı

Malatya'da Arguvanlılar Derneği Kuruldu

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi’nin temeli atıldı

Sadıkoğlu: Hasar tespitleri bir an evvel tamamlanmalı

Battalgazi'de Yeni Çarşı Projesi Başlıyor

Tefecilik Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

MASKİ Dilek'in Kanalizasyon Sorununu Çözüyor

'Midas'ın Kulakları' adlı oyun ilgi gördü

Zirai Don Sonrası Ağaç ve Bahçe Bakımı Konferansı

Çat Barajının Suyu Azaldı, Birlik Su Kuyusu Açın Mesajı Gönderdi

Baharda alerjik rinit belirtilerini hafife almayın

Yeşilyurt'ta Sıfır Atık Mucitleri Ödüllerini Aldı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK VERDİ

Çekicinin Çarptığı Yaşlı Şahıs Öldü

Yeşilyurt Mehmet Akif Ersoy’u Anacak

Asım Demirkök Malatya Kent Konseyi’ne Konuk Oldu

Sahipsiz Hayvanlara Yaklaşma Eğitimleri Verildi

Türkiye İtfaiyeciler Birliği Malatya da Toplandı

İYİ Partiden Akçadağ'a Ziyaret

TGC Darıca da Huzur Evi Açıyor

Altay Kışlası’ndaki 714 İş Yerleri Teslime Hazırlanıyor

Malatya Hava Limanı Binası Yıl Sonunda Açılacak

KEMAL TAHİR VE MAZAMANOĞLU ABDULLAH
