BATTALGAZİ'DE 6 SOKAK YENİDEN DÜZENLİ,YOR
Gündem, 20 Eylul 2022 20:48Battalgazi Belediyesi, Yeni Hamam Mahallesini daha da canlı hale getirmenin yanı sıra ilçeye yakışır, temiz, düzenli ve diğer yapılarla mimari bir bütünlük sağlaması amacıyla 6 sokakta yaklaşık 175 dükkanı kapsayan sokak sağlıklaştırmasına başladı.

Battalgazi’nin kalbi niteliğindeki Yeni Hamam Mahallesinde ki Küpçüler, Altınkayısı, Beypınar, Kasap Pazarı, Pınarçık ve Sabuncu Sokak’ta sağlıklaştırması çalışmalarının startını verdi. Etaplar halinde yapılacak olan ve ilk olarak Küpçüler sokakta startı verilen sağlıklaştırma çalışmaları ile Yeni Hamam Mahallesindeki sokaklar hem canlı hale gelmesi sağlanacak hem de estetik bir görünüme kavuşacak. Sağlıklaştırma kapsamında birçok çalışmanın yapılacağı, toplam 35 bina ve 175 dükkanı kapsayan çalışmalar ile ilçeye yakışan bir çalışma daha yapılacak. Diğer yapılarla mimari bir bütünlük sağlanacak olan çalışmalar, esnaf ve vatandaşlardan da büyük takdir topluyor.
BAŞKAN GÜDER: “BATTALGAZİMİZE HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN”
‘Medeniyetlerin Kalbi Battalgazi’de sokaklarımızı sağlıklaştırmaya devam ediyoruz’ diyen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Battalgazi Belediyesi olarak sokak sağlıklaştırması noktasında güzel çalışmalara imza attık, atmaya da devam ediyoruz. Daha önce Yenihamam Mahallesi Aras Sokakta çalışma yapmıştık ve bu kez de diğer 6 sokağı kapsayan çalışmaların startını verdik. Bu çalışmalar ile sokaklarımız daha güzel ve nezih bir duruma gelecek. Malatya’mıza ve Battalgazi’mize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
ÇALIŞMALARDAN ESNAF DA VATANDAŞ DA MEMNUN
Sağlıklaştırma çalışmalarını esnaflar olarak memnuniyetle karşıladıklarını aktaran Mehmet Ceyhan, “Battalgazi Belediye Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Hakikaten Battalgazi’yi daha yaşanabilir hale getirdi. Kendisi büyük bir özveri ile çalışıyor, sokağımız ise bir düzen alıyor. 30 yıldır esnaflık yapıyorum ve bu sokaklarda bulunan iş yerlerinin ilk defa boyandığını gördüm. Biz kendisinden razıyız. Başkanımız, Malatya ve Battalgazi’ye değer katan bir başkan. Bu çalışma sokağımıza canlılıkta getirecek. İnsanlarımız buradan geçmeye korkuyordu ama şimdi gönül rahatlığıyla burada alışverişlerini yapacaklar. Esnaflarımız adına başkanımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkan Vekili ve Halfettin Mahallesi Muhtarı Murat Ceylan, “Battalgazi Belediyesi sağlıklaştırma noktasında Türkiye’de ve Malatya’da bir çığır açmıştır. Yenihamam Mahallesi ticari alan olan bir mahalle. İçerisinde; kayısıcıları, kasapları, ayakkabıcılar, bakırcıları, kuyumcuları, pamukçuları barındıran bir mahalle. Burası çok sayıda yerli yabancı turist konuk ediyor. Buranın canlı olması demek Malatya’nın canlı olması demek. Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder’in burası ile büyük gayretleri var. Çok geniş kapsamlı bir çalışma yürütülüyor. Bizler Battalgazi’de sadece biz değiliz, biz hep birlikteyiz. Bu noktada başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
Alışveriş için Yenihamam Mahallesine gelen vatandaşlarda, yürütülen çalışmalardan dolayı Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e teşekkürlerini iletti.
Gündem, 20 Eylul 2022 20:48
Yorumlar (0)

'Suç Örgütüne Üye 47 Kişi Tutuklandı'

TGC Başkanlığına Vahap Munyar Yeniden Aday Oldu

Malatya'da Üniversite Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Güney Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanıyor

Battalgazi Belediyesi Rulo Çim Üretiyor

MASKİ Köylerin içme suyu ihtiyacını Sondaj Kuyularla Karşılıyor

Malatya'da 14 Torbacı Yakalandı

Hekimhanlı Öğrenciler Anıtkabiri Ziyaret Etti

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

Muğla Malatyalılar Derneği Kongresi Yapıldı

Yeşilyurtspor Oynamadan Kazandı: 0-3

Sahipsiz Yeni Malatyaspor'a Acıyan Yok: 0-9

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetimine Seçildi

Mehmet Akif Ersoy Konferansına Yoğun İlgi

Taşkın: Ak Oğuz Kışlası'ndaki deprem konutları bu yıl tamamlanacak

Arguvan Stadı Bakıma Alındı

Malatya'da Arguvanlılar Derneği Kuruldu

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi’nin temeli atıldı

Sadıkoğlu: Hasar tespitleri bir an evvel tamamlanmalı

Battalgazi'de Yeni Çarşı Projesi Başlıyor

Tefecilik Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

MASKİ Dilek'in Kanalizasyon Sorununu Çözüyor

'Midas'ın Kulakları' adlı oyun ilgi gördü

Zirai Don Sonrası Ağaç ve Bahçe Bakımı Konferansı

Çat Barajının Suyu Azaldı, Birlik Su Kuyusu Açın Mesajı Gönderdi

Baharda alerjik rinit belirtilerini hafife almayın

Yeşilyurt'ta Sıfır Atık Mucitleri Ödüllerini Aldı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK VERDİ

Çekicinin Çarptığı Yaşlı Şahıs Öldü

Yeşilyurt Mehmet Akif Ersoy’u Anacak

Asım Demirkök Malatya Kent Konseyi’ne Konuk Oldu

Sahipsiz Hayvanlara Yaklaşma Eğitimleri Verildi

Türkiye İtfaiyeciler Birliği Malatya da Toplandı

İYİ Partiden Akçadağ'a Ziyaret

TGC Darıca da Huzur Evi Açıyor

Altay Kışlası’ndaki 714 İş Yerleri Teslime Hazırlanıyor

Malatya Hava Limanı Binası Yıl Sonunda Açılacak

KEMAL TAHİR VE MAZAMANOĞLU ABDULLAH
