Ağbaba: Malatya sokakları Teksas gibi olmuş

Siyaset, 22 Temmuz 2022 23:18

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,"Malatya sokakları Teksas gibi olmuş, cinayet uyuşturucu her şey var" dedi.

Ağbaba: Malatya sokakları Teksas gibi olmuş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ağbaba’nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Malatya sokakları Teksas gibi olmuş, cinayet uyuşturucu her şey var

“Malatya sokaklarını gezdiğiniz zaman, uyuşturucu kullanımının olağanüstü arttığını görüyorsunuz. Malatya valisi ve il emniyet müdürüne çağrı yapıyorum. Malatya Teksas gibi cinayetlerin işlendiği, kafelerin basıldığı ve uyuşturucunun yaygınlaştığı bir şehir oldu. Burada da Konya gibi Adana gibi olayların çıkmasını istemiyoruz. Geçmişte baliyle ilgili Malatya emniyeti başarılı bir çalışma yapmıştı. Buna benzer etkili çalışmaların sürdürülmesini istiyoruz. Geçtiğimiz gün Malatya’da şehrin göbeğinde üç insan öldürüldü. Malatya’da daha önce hiç bu kadar cinayet yaşanmıyordu. Neredeyse her gün cinayet var. İşsizliğin, yoksulluğun pençesinden kurtulamayan insanlar şiddete meylediyorlar. Malatya huzurlu bir şehirdi, şimdi köşe başında uyuşturucu satılan, cinayetlerin işlendiği bir şehir oldu. Demek ki görevini eksik yapan birileri var.”

Gürpınar vadisinin doğal güzelliğini tahrip etmeyin

“Malatya ülkenin en güzel şehirlerinden birisi. Geçtiğimiz yıl Hekimhan, Arguvan ilçelerimiz için Halk TV’de program yapılmıştı. Geçtiğimiz haftada da Arapgir’i, Sezai Yılmaz’ı tanıtmış olduk. Malatya’nın doğal güzelliklerini kaybetmemesi lazım. Darende’de Gürpınar mahallesinde yaşayan vatandaşlarımız son günlerde tedirginlik yaşıyor. Darende Belediyesinin altyapı gerekçesiyle orada çevreyi tahrip edeceği söyleniyor. Türkiye’nin en güzel vadilerinden biri olan Gürpınar vadisiyle ilgili akılcı çözümler üretilmeli, orası betona teslim edilmemelidir.”

Malatyalı çiftçinin zararı karşılansın, çiftçiyi kandırmayın

“14-15 Nisan’da Malatya’da don felaketi yaşandı, ardından dolu yaşandı ve sonra fırtına oldu. AKP’liler “hasar tespit çalışması devam ediyor” dediler, bu yalan çıktı. Malatya ekonomi şimdi bir kayıp yaşıyor. Kayısı tutsa da tutmasa da aynı para harcanıyor ama bir önlem alınabilmiş değil. TARSİM’in zararları karşılayacağına yönelik sözleri halkı kandırıyor. Sigorta yaptırmayanlar ne olacak? AKP’nin olaya bakışı budur. Malatya’da doğal afetten etkilenen insanların zararları mutlaka karşılanmalıdır.”

Kayısı Festivali bir siyasi partinin şovuna dönüşmemeli

“25. Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali başlıyor. Bunların yapılması Malatya’ya değer katıyor, şehrin tanınmasını sağlıyor. Bu festivalin yapılmasında geçmişte emek verenleri saygıyla yad ediyoruz. Umarım bu festival bir siyasi partinin şovuna dönüşmez. AKP Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım’ın çağrıldığı öğrendik. Onu da burada bir soru işareti olarak görüyoruz. Tüm belediye başkanlarının çağrısıyla bu festival yapılıyordu, umarım festivale gölge düşmez. Malatya farklı renkleriyle zengin bir şehir. Bu hafta sonu ayrıca Arguvan türkü festivali var. Buna da tüm Malatyalıları davet ediyoruz. Ayrıca Malatyaspor’un yeni yönetimine de başarılar diliyoruz. Malatyaspor’a sahip çıkın demiştik, bu sesi kimse duymadı. Umarız yeni yönetimle Malatyaspor düştüğü yerden kalkar.”

Savcının uyuşturucu baronu, polisin kurye olduğu ülke haline geldik!

“Dün ortaya çıkan bir olay, Türkiye’nin son dönemde düşmüş olduğu bataklığı gösteriyor. Türkiye, uyuşturucunun lojistik merkezi haline geldi. Emniyet’in uyuşturucu raporunda da ülkenin nasıl kokain, hap merkezi olduğunu görüyorsunuz. Geçtiğimiz gün Konya Narkotik Ekipleri uygulama yapıyor. Yolda bir aracı durduruyorlar. Aracın sahibi polis, yanında eşi de var. Narkotik polisi olduğu için nasılsa bana dokunmazlar diyor, içi rahat. Polisler ihbar nedeniyle bu şahsın aracını arıyorlar. 25 kg eroin buluyorlar. Telefonuna el koyuyorlar. Telefonuna bir bakıyorlar ki, whatsapp yazışmalarında polise emri veren meğer savcıymış. Adana cumhuriyet başsavcılığı terör suçları soruşturma bürosunda görevli cumhuriyet savcısı emriyle polis uyuşturucu taşıyor. Polisler tutuklanıyor, savcı açığa alınmış, HSK açıklama yapıyor, müfettiş görevlendirmiş. Tabi balık baştan kokar. İçişleri Bakanı’nın arkadaşlarını zaten biliyorsunuz. Dünyada ne kadar sahtekâr varsa hepsi İçişleri Bakanının arkadaşı. Savcısından polisine birçoğu uyuşturucu batağına saplanmış. Emniyet’i zan altında bırakmayalım, işini iyi yapan polisler var. Ama bir yanda da bunlara engel olan, dümen yapan, uyuşturucu sevkiyatının başında kirli ilişkilere girmiş kişiler var. Bunlar ne yazık ki, çok üst düzeyde görev yapıyorlar. İşte gördük, savcı baron, polis kurye olmuş. Türkiye’yi “uyuşturucu baronu savcı olan” bir ülke haline getirdiler. Tüm kamuoyunun dikkatini bu olaya çekmek istiyoruz.”

Bu gidişle göç meselesi ülkenin başına 100 yıl bela olacak

“Göç meselesi ülkenin başına hem ekonomik, hem siyasal, hem de sosyal olarak tam bir bela. Türkiye’yi dünyanın mülteci kampı yaptılar. Afganistan’dan, Pakistan’dan ülkeye gelenler buraya yerleşmeye gelmiyor. Avrupa’ya geçmek istiyorlar. Bizim doğu ve güney sınırlarımız açık ve kuzey sınır kapıları kapalı. Ensar kardeşliği dedikleri tamamen yalan. Amaç burada para ve Avrupa’nın ülkedeki insan hakları ihlalleri görmemelerine ilişkin mülteciler üzerinden şantaj yapılıyor. Yarın Türkiye’de ne olacağını kimse bilmiyor, belki 100 yıl bu sorun çözülmeyecek. Göçmenlerin bir kısmı AKP’de siyaset yapıyor, bir kısmı öğretim üyesi yapılıyor. Bu ülkenin yoksul insanları hak ettiği halde atanamazken AKP’ye yakın göçmenler hemen atanıyor.”

THY Nebati ailesine de “ikram kapısı” oldu

“AKP'nin arpalıklarından biri de THY. Bir tek burayı batıramadılar. Onun için de uğraşıyorlar. Pergoleci ailesinden sonra Işıltılı Bakan da meğer oraya el atmış. Kimi kardeşi diyor, kimi yeğeni diyor. Aileden birini THY’ya ikram hizmetlerine başkan yapmışlar. Elifcan Yetim’den, Fatmanur Altun’dan sonra THY şimdi Nebati ailesine de “ikram kapısı” oldu. İnsanda biraz ahlak olur. Bu kadar okumuş insanın işsiz gezdiği ülkede devlet kurumları bunlara arpalık olmuş durumda. Atadıkları yer de tam kendi zihniyetlerinin özeti: İkram işleri. Türkiye’nin kurumları AKP’lilere ikram ediliyor. Türkiye’nin özeti budur. Ne kadar vizyonsuz, vasıfsız kişi varsa toplanmış, yöneticilik yapıyor. Bu zamana kadar kim bilir ne kadar “ikram” döndü böyle. Merak etmeyin, iktidarımızda ilk iş bu ikram saltanatına son vermek olacak. Bunların burnundan fitil fitil getireceğiz. Ahlaksız o yönetimde yer alanlar mı yoksa bunları oraya atayanlar mı, takdir milletin. Fakir fukaraysan AKP’ye oy versen de devlete girme şansın yok. AKP’de akraban yoksa işe girme şansın sıfır. İktidarımızda KPSS puanıyla atamada ayrım yaparsak bize de yazıklar olsun. Kim kazanıyorsa onların haklarını teslim edilecek.”

EYT’lilerin, taşeronların, esnafların sorunlarını da biz çözeceğiz

“Türkiye’de iyi şeyler olmuyor mu, oluyor. Kılıçdaroğlu söylüyor, Erdoğan yapıyor. En son KYK borç faizleri silinecek. Silerler mi silmezler mi bilmiyoruz. Genel Başkanımızın çağrısını yineliyoruz: Mezunlarımız borç faizlerini ödemesinler. Biz bunlar yapmasa bile bu faizleri sileceğiz. Daha önce başka neler yapmıştık. TRT katkı payını biz kaldırttık. Emekli ikramiyeleri, 3600 ek gösterge, muhtar maaşlarının düzenlenmesi, temel gıdadan KDV’nin alınmaması gibi birçok şeyi biz söyledik. Bunların hepsi Kılıçdaroğlu’nun gücüyle oldu. Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyoruz. Şimdi diğer bir sorun var: EYT’liler. Bu sorunu çözmezlerse biz iktidarımızda EYT’yi sorun olmaktan çıkaracağız. Şimdi birçok telefon alıyoruz. Herkes artık çözümün adresini CHP olarak görüyor. Esnaflara da buradan çağrımızı yapalım. Esnaflar pandemide kooperatiflerden aldığı kredilerin de faizini sileceğimizi bilsin. Taşeron meselesini de Kılıçdaroğlu çözdü. 696 KHK ile taşeronlardan kadroya geçenler oldu ama hala kadrosuz kalanlar var. Hastanelerde çalışan, karayollarında çalışan, şeker fabrikalarında çalışanlar var. Bunlara da kadrolarını vereceğimiz bilinsin.”

Siyaset, 22 Temmuz 2022 23:18

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
'Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar' Konferansı Ankara'da Başladı

'Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar' Konferansı Ankara'da Başladı

Doğanşehir Belediyesi de 42 Milyon Borçlu Çıktı

Doğanşehir Belediyesi de 42 Milyon Borçlu Çıktı

Malatya'da Mücbir Sebep 3 Ay Daha Uzatıldı

Malatya'da Mücbir Sebep 3 Ay Daha Uzatıldı

CHP Büyükşehir Belediyesinin Borçlarının İncelenmesini İstedi

CHP Büyükşehir Belediyesinin Borçlarının İncelenmesini İstedi

1950 Yılının Malatya'sı...

1950 Yılının Malatya'sı...

Tüfenkci : Çarşı inşaatlarına hız verilecek

Tüfenkci : Çarşı inşaatlarına hız verilecek

Turgut Özal Üniversitesinde Beyaz Önlük Giyme Töreni

Turgut Özal Üniversitesinde Beyaz Önlük Giyme Töreni

Sabancı Kültür Sitesi Yıkılacak ama…

Sabancı Kültür Sitesi Yıkılacak ama…

Ankara'da Medya Konferansı

Ankara'da Medya Konferansı

Başkan Er Başkanlık Koltuğunu Aksarı’ya Devretti

Başkan Er Başkanlık Koltuğunu Aksarı’ya Devretti

Doğanşehir Belediyesi, Çocuklara moral oldu

Doğanşehir Belediyesi, Çocuklara moral oldu

Geçit, Özhan Sanayi Sitesini Ziyaret Etti

Geçit, Özhan Sanayi Sitesini Ziyaret Etti

Mali Müşavirler: Deprem bölgesine özel muafiyetler getirilmeli

Mali Müşavirler: Deprem bölgesine özel muafiyetler getirilmeli

Battalgazi'de Rezerv Alan İlan Edilen Mahalle Sayısını 28’e Çıktı

Battalgazi'de Rezerv Alan İlan Edilen Mahalle Sayısını 28’e Çıktı

Yeşilyurt Belediyesi Melekbabalıları Dinledi

Yeşilyurt Belediyesi Melekbabalıları Dinledi

Malatya'da Organize Suç Örgütü Çökertildi

Malatya'da Organize Suç Örgütü Çökertildi

23 Nisan Darende'de Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Darende'de Coşkuyla Kutlandı

Gevrek: Yeni Malatyaspor Lige Başlayacak

Gevrek: Yeni Malatyaspor Lige Başlayacak

Sadıkoğlu: İş yerlerinin inşa ve teslim süreci hızlanmalı

Sadıkoğlu: İş yerlerinin inşa ve teslim süreci hızlanmalı

Bir Zamanlar 23 Nisan Malatya'da Böyle Kutlanırdı

Bir Zamanlar 23 Nisan Malatya'da Böyle Kutlanırdı

Dünya Mutfakları Yemek Yarışması düzenlendi

Dünya Mutfakları Yemek Yarışması düzenlendi

'MALATYAMIZI HEP BİRLİKTE YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ'

'MALATYAMIZI HEP BİRLİKTE YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ'

MALATYA’NIN GIZEMLİ TARİHİ HARİKASI: ANSIR (BUZLUK) MAĞARALARI

MALATYA’NIN GIZEMLİ TARİHİ HARİKASI: ANSIR (BUZLUK) MAĞARALARI

DARENDE CUMHURİYET İLKOKULU-1925

DARENDE CUMHURİYET İLKOKULU-1925

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti 36. Yaşında

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti 36. Yaşında

Malatya 100. Yaşında

Malatya 100. Yaşında

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ NİSAN TOPLANTISI SONA ERDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ NİSAN TOPLANTISI SONA ERDİ

Sami Er: Sözümün Arkasındayım, 17 Milyar Borçla Devir Aldık

Sami Er: Sözümün Arkasındayım, 17 Milyar Borçla Devir Aldık

Ankara-Diyarbakır Turistik Treni  Malatya'ya Geliyor

Ankara-Diyarbakır Turistik Treni Malatya'ya Geliyor

MHP HEYETİNDEN BAŞKAN SAMİ ER’E ZİYARET

MHP HEYETİNDEN BAŞKAN SAMİ ER’E ZİYARET

Aşık Bektaş Kaymaz Öykü Yarışmasını Kazananlar Belli OLdu

Aşık Bektaş Kaymaz Öykü Yarışmasını Kazananlar Belli OLdu

Vali Eşi Hanife Yazıcı’dan Darende'ye Ziyaret

Vali Eşi Hanife Yazıcı’dan Darende'ye Ziyaret

PROF. DR. AÇIK, KADIN KURUCULAR 100’ LİSTESİNDE 9. SIRADA YERALDI

PROF. DR. AÇIK, KADIN KURUCULAR 100’ LİSTESİNDE 9. SIRADA YERALDI

Doğanşehir Belediyesi tabelasına T.C. ibaresi eklendi

Doğanşehir Belediyesi tabelasına T.C. ibaresi eklendi

Darende de Fikri Çalışkan Sanat Evi…

Darende de Fikri Çalışkan Sanat Evi…

Engelsiz Yaşam Merkezi Öğrencileri Şehitliği Ziyaret Etti

Engelsiz Yaşam Merkezi Öğrencileri Şehitliği Ziyaret Etti

Ballıkayalılar: Elektrik Telleri Köyümüzü Yakacak

Ballıkayalılar: Elektrik Telleri Köyümüzü Yakacak

Vali Eşi Hanife Yazıcı Aile Ziyaretlerini Sürdürüyor

Vali Eşi Hanife Yazıcı Aile Ziyaretlerini Sürdürüyor

SİVAS-İSTANBUL YÜKSEK HIZLI TREN SEFERLERİ BAŞLIYOR

SİVAS-İSTANBUL YÜKSEK HIZLI TREN SEFERLERİ BAŞLIYOR

Sadıkoğlu: Mücbir sebep en az 2 yıl daha uzatılmalı

Sadıkoğlu: Mücbir sebep en az 2 yıl daha uzatılmalı