Malatya’da Arsa Fiyatları Bir Yılda Yüzde 358 Arttı
Ekonomi, 17 Temmuz 2022 21:03Türkiye genelinde arsa fiyatlarının yıllık endeksine Malatya damgasını vurdu. Kent genelinde bir ayda arsa fiyatları yüzde 174 artarken, yıl genelinde yüzde 358 oranında arttı. Arsa fiyatlarının ortalama fiyatı 573 bin 520 TL olurken, ortalama metrekare fiyatı 856 TL oldu.

FK World Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Furkan Keleş, Malatya genelinde arsa fiyatlarının son bir yıl içerisindeki artışını değerlendirdi. Keleş, ”Satılık arsa fiyatlarındaki artış açıklanan endekslerde dikkat çekti. Haziran ayından bu yana en fazla fiyat artış gösteren il yüzde 174 artış oranıyla Malatya olurken, Bilecik yüzde 64, Burdur ise yüzde 45 artış oranıyla arsa bazında en fazla değer kazanan iller oldu. Ayrıca Malatya geçtiğimiz senenin aynı dönemiyle karşılaştırıldığına yüzde 358 fiyat artışıyla dikkat çekti” dedi.
Malatya’nın ülke genelinde ilk sırada olduğunu kaydeden Keleş, ”Türkiye genelinde arsa satış fiyatları il bazında karşılaştırıldığında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre ise yüzde 358’lik artış göstererek en fazla değerlenen il Malatya oldu. Malatya’yı yüzde 211 ile Antalya, yüzde 196 ile Gaziantep takip etti. Aylık fiyat artışı gösteren iller sırasıyla174’lük artışla Malatya, yüzde 64 ile Bilecik, yüzde 45 ile Burdur oldu.” diye konuştu.
METREKARE FİYATI 856 TL
İlçe bazında imarlı arsaların metrekare birim fiyatlarını aktaran Keleş, ”Malatya’da konut imarlı arsa birim metrekare fiyatı Haziran ayında 930 TL oldu. 2021 yılı Haziran ayında 568 TL olan birim fiyatının yüzde 63,73 artış gösterdiği belirtildi.
Yıllık ortalamalara bakıldığında Haziran 2022 sonu itibarıyla konut imarlı arsa için Malatya’da en fazla değer kazanan ilçeler sırasıyla Battalgazi, Yeşilyurt oldu.
Yıllık ortalamalara bakıldığında Haziran 2022 sonu itibarıyla konut imarlı arsa için Malatya’da en fazla değer kaybeden ilçeler sırasıyla Kuluncak ve Arapgir oldu.” sözlerini kullandı.
“ALTINA, DÖVİZE DEĞİL MÜLKİYETE YATIRIM YAPIN”
Arsa yatırımının altın ve dövizden daha fazla kazandırdığını kaydeden Keleş, “Gayrimenkuller, günümüzde fazlasıyla değerlendi. Durum böyle olunca hem arsa hem daire yatırımları ön plana çıktı. Arsa yatırımı yapmak, mantıklıdır. Doğru ekip ile çalışmanız durumunda karlı yatırımın kapıları açılacak ve arsa alım satımından para kazanabileceksiniz. Bu noktada önemli olan şey; doğru ekip ve kurum ya da kuruluş ile çalışmak. Malatya’da son 2 yıllık süreçte en fazla kazanç sağlayan yatırım arsa yatırımı oldu. Bu nedenle vatandaşlarımız yatırımlarını döviz veya altından ziyade arsa ve konut üzerinden yapmalılar.” ifadelerine yer verdi.
>>> Ebubekir Atilla-SONSÖZ Gazetesi
Ekonomi, 17 Temmuz 2022 21:03
Yorumlar (0)

'Suç Örgütüne Üye 47 Kişi Tutuklandı'

TGC Başkanlığına Vahap Munyar Yeniden Aday Oldu

Malatya'da Üniversite Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Güney Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanıyor

Battalgazi Belediyesi Rulo Çim Üretiyor

MASKİ Köylerin içme suyu ihtiyacını Sondaj Kuyularla Karşılıyor

Malatya'da 14 Torbacı Yakalandı

Hekimhanlı Öğrenciler Anıtkabiri Ziyaret Etti

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

Muğla Malatyalılar Derneği Kongresi Yapıldı

Yeşilyurtspor Oynamadan Kazandı: 0-3

Sahipsiz Yeni Malatyaspor'a Acıyan Yok: 0-9

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetimine Seçildi

Mehmet Akif Ersoy Konferansına Yoğun İlgi

Taşkın: Ak Oğuz Kışlası'ndaki deprem konutları bu yıl tamamlanacak

Arguvan Stadı Bakıma Alındı

Malatya'da Arguvanlılar Derneği Kuruldu

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi’nin temeli atıldı

Sadıkoğlu: Hasar tespitleri bir an evvel tamamlanmalı

Battalgazi'de Yeni Çarşı Projesi Başlıyor

Tefecilik Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

MASKİ Dilek'in Kanalizasyon Sorununu Çözüyor

'Midas'ın Kulakları' adlı oyun ilgi gördü

Zirai Don Sonrası Ağaç ve Bahçe Bakımı Konferansı

Çat Barajının Suyu Azaldı, Birlik Su Kuyusu Açın Mesajı Gönderdi

Baharda alerjik rinit belirtilerini hafife almayın

Yeşilyurt'ta Sıfır Atık Mucitleri Ödüllerini Aldı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK VERDİ

Çekicinin Çarptığı Yaşlı Şahıs Öldü

Yeşilyurt Mehmet Akif Ersoy’u Anacak

Asım Demirkök Malatya Kent Konseyi’ne Konuk Oldu

Sahipsiz Hayvanlara Yaklaşma Eğitimleri Verildi

Türkiye İtfaiyeciler Birliği Malatya da Toplandı

İYİ Partiden Akçadağ'a Ziyaret

TGC Darıca da Huzur Evi Açıyor

Altay Kışlası’ndaki 714 İş Yerleri Teslime Hazırlanıyor

Malatya Hava Limanı Binası Yıl Sonunda Açılacak

KEMAL TAHİR VE MAZAMANOĞLU ABDULLAH
