Gündüz: Başkanımız Yaman'a Sahip Çıkın

Spor, 17 Temmuz 2022 15:13

Yeni Malatyaspor olağanüstü seçimli kongreye gitti. Seçimli Kongrede yeni başkan Hacı Ahmet Yaman başkan olurken, yeni yönetimdeki isimlerden Erdal Gündüz Hacı Ahmet Yaman’ı işaret ederek; “Bu adam bedenini Yeni Malatyaspor için taşın altına koydu, bu adama sahip çıkın” dedi. Yeni yönetim mazbatasını aldıktan sonra görev bölümü yaptı.

Gündüz: Başkanımız Yaman'a Sahip Çıkın

Geçtiğimiz ay olağan kongre sonrası yeniden olağanüstü seçimli kongre kararı alan Yeni Malatyaspor olağanüstü seçimli kongresini tamamladı. Kongrede Hacı Ahmet Yaman Yeni Malatyaspor’un yeni başkanı olurken, kongreden yurt içi ve yurt dışındaki tüm Malatyalılar ile şehrin protokolüne, STK’larına birlik beraberlik ve takıma sahip çıkın çağrısında bulunuldu.

“YENİ DÖNEME VESİLE OLACAĞIZ”

Yeni Malatyaspor yeni başkanı Hacı Ahmet Yaman, yeni bir döneme vesile olmak için buradayız diyerek; “1977 Malatya doğumluyum. Malatya’da inşaat sektöründe çalışıyorum. İnişli çıkışlı bir yolculuğu olan kulübümüzün bundan sonraki yolculuğunun hep çıkışlı olacağına olan inancım tamdır. Olumlu, olumsuz birçok gelişmeler yaşandı ama bugün Şemsi Tebrizi’nin dediği gibi “güzel bir şeyle başla, ama hep güzel olsun” Biz de öyle yapalım. Artık bugünden itibaren yeni bir dönemin başlamasına vesile olmak için buradayız.  Ben sporun ve daha önce Futbolun stadyumların 90 dakikadan daha büyük olduğunu düşünüyorum.  Kişiler üzerinde değil sistem üzerinde gitmenin başarının altında yatan diğer önemli faktörlerden olduğuna inanıyorum.  Bir kültürel değişim başlatmalıyız. İlimizin sosyal ve kültürel gelişiminde de büyük ölçüde hizmet etmeliyiz diye düşünüyorum. Tüzüğümüzde de yer aldığı üzere; Yeni Malatyaspor’u kalkındırmak, dünya çapında başarısı sayılı, Ligde istikrarlı ve mali yapısı kuvvetli, alt yapısı güçlü, spor eğitimine katkı sunmanın yanında ilimizde spor kültüründen yola çıkarak ahlaki ve sosyal değişime hizmet etmek için geliyoruz.  Sporda ilimizde son dönemde Dünya Boks Şampiyonu ola Hatice Akbaşı da huzurlarınızda kutluyorum.  İlimizde bu başarının daha da artması sağlayacak çalışmalar yapacağız. Bir millerin sporda gösterdiği azim geleceğini yükseltir.” dedi.

“YÖNETİM İÇİN DÜN KARAR VERDİK”

Kongrede söz alarak Yeni Malatyaspor’un an itibariyle nasıl bir süreç ve yol izleyecekleri hakkında bilgiler veren yönetim kurulu üyesi Erdal Gündüz;  Gelinen süreci hep birlikte yaşadık. Ben de o yönetimin içindeydim. Divan üyeleri bir konuşma yaptı. Paranız yoksa yönetime girmeyin diye bir şeyler söyledi. Benim Adil Gevrek yönetimindeki istifa sürecim Yeni Malatyaspor Kulübünün araçlarının satıldığı gündü. Benim istifa kararı aldığım gün. O gün inşallah hesap sormuşlardır. O gün araçların satılması beni üzmüştü. Ben sayın Adil Gevrek ile beraber 2.Lig’de yardımcı oldum, daha sonraki süreçte yönetime girdim. Adil Gevrek ’e söylediğim tek kelime şuydu, mali yapı bozulduğu gün ben yokum.  İstifa ettiğim gün de 47 milyon bir borcun açıklandığı gün ben istifamı verdim. Arkadaşlar bir takım şeyler sordular ki dönüp de bir arkamıza bakmamız gerekiyor.  Bugün 318 Milyon net borcumuz var, bu yıl da takımı yaşatabilmemiz için, 1.Lig de tutabilmemiz için de yaklaşık olarak 90 milyon TL gibi bir bütçeye ihtiyacımız var.  Biz bu yola çıkarken sayın başkanım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla beraber yaptığımız istişare şunu gösterdi bize. Bu yapı sürdürülebilir bir yapı. Ama sadece ve sadece bize güvenirseniz, kusura bakmayın biz dün adaylığımızı açıkladık. Biz hiçbir popülist yaklaşım içerisine girmeden Ahmet Bey kendi firmasını, ya da diğer arkadaşlarımız hiçbiri kendi iş hacimlerini açıklamadan, hiçbir popülist yaklaşıma girmeden, reklam yapmadan, bazıları gibi 100 milyon getirdik, 200 milyon getirdik, 500 Milyon TL getirdik, biz bu kulübe talibiz demeden gerçek bütçemizi Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza, paydaşlara bu süreci nasıl atlatabiliriz diye yola çıktık.  Biz 2 günce aday değildik, çünkü bize sunulan bazı şeylerde tatmin olmadık. Biz sadece dün karar verdik. Bu süreç içerisinde istişarelerde bulunmadığımız arkadaşlarımız varsa, onlarla tabi ki zaman içerisinde bir araya geleceğiz. Bizi daha meydanda görmeden, dün geceden itibaren sosyal medyada linç kampanyasına başlayan arkadaşlarımı burada huzurlarınızda kınıyorum. Onların Malatyalı olmalarından da şüphe ediyorum.” dedi.

“İLK HEDEF LİGDE TUTUMAK”

Takım olarak ilk hedeflerinin ligde kalabilmek olduğunu ifade eden Gündüz; “Bizim planımız 318 Milyon TL Yeni Malatyaspor’un borcu var, 90 milyon TL’de takımın 1.Lig’de kalabilmesi için bir bütçeye ihtiyacı var. Bizim ilk hedefimiz takımı bu ligde tutmak. Sizlere hayal satamayız, çünkü biz hep birlikte biliyoruz hayal satamayız.  Takım eğer ki bu ligde kalırsa gerçekten biz şampiyon olmuşuz demektir. Çünkü yükümüz çok ağır. Bunu düzeltmek her babayiğidin harcı değil. Bizim transfer tahtamız kapalı arkadaşlar. 140 milyon TL lazım ki transfer tahtasını açalım. 90 milyon TL de bu sene için lazım. Transfer tahtasını açsak bile yeni getireceğimiz oyunculara bir ödeme yapmak zorundayız. Hesabımızı kitabımızı çok ince yaptık, olmuyor. Hep birlikte, el birliğiyle bu takımı ayağa kaldıracağız. Bizim bütçemiz 30 Milyon TL. Kusura bakmayın fazla paramız yok. Kimse şuan Yeni Malatyaspor’a bırakım 30 milyon TL’yi 3 Milyon TL bile vermiyor. Ama Ahmet Bey, özellikle bu için ilk hareketlenmesi için ortaya koydu. 30 Milyon TL’yi ilk olarak nerede kullanacağız. Transfer tahtamız kapalı olduğu için amatör futbolcu dahi transfer edemiyoruz. Biz mevcut oyuncularımızı tekrardan çağıracağız, geçmiş borçlarını kapatacağız. Onları tekrardan lige hazırlayacağız. Bizim için en büyük başarılardan bir tanesi bu.  Maliye ve SSK borcumuz var çok acil ödenmesi gereken, onları ödeyeceğiz ve halledeceğiz. Kulübün bugün içler acısı bir durumu var. Mahremiyetimiz var bunlar açıklanamaz.  Reklam ve sponsorlular ile ilgili görüşmelerimizi yaparak ödemeleri alınca o zaman geçmiş borçlarımıza döneceğiz. Birinci planımız budur.”

TETTEH KONUSU

Tehteh’in parasının ödenmediği için serbest kaldığına işaret eden Gündüz, geri döndürebilmek için yüzde 10 ihtimal bile olsa mücadele edeceklerini ifade ederek şunları söyledi; “Serbest kaldı ve şuanda Suudi Arabistan’da bir takım ile görüşüyor. Tetteh ile ilgili döndürebilme ihtimalimiz yüzde 10 da olsa onunla ilgili bizatihi çalışacağız. Menajerleriyle konuşacağız ve ikna edeceğiz. Tetteh’in 2 milyon 100 bin dolar Sparta Prak’a bonservis borcumuz var. Bırakın Tetteh’ten olan kazancımızı ekstradan 2 milyon 100 bin dolar da Sparta Prak’a bonservis borcu var.”

“DAVA AÇIN İNCELENİR”

‘Takımın kayyuma kalmasını ve yapılan borçların incelenmesi gerektiğini’ isteyen taraftarlara yanıt veren Gündüz, yargı yolunu işaret ederek şunları söyledi; “Ayrıca özellikle Erhan kardeşimin söylediği bir söz var; ”Bu kulüp kayyıma kalsın diye” Erhat kardeşim keşke onunla ilgili Anayasanın verdiği kararı okusaydın, Kayyuma kaldığı gün Yeni Malatyaspor’un ne yapacağını, nasıl lige gideceğini, nasıl kapatmaya gideceğini görürdün. Kayyum şu demek. Burada hukukçular da vardır aranızda. Herkesin söylediği bir konu var, eski, yönetimde kalırsa eski yönetime hesap sorulacak. Burada bulunan tüm arkadaşlarımızdan herhangi biri gidip de görevi kötüye kullanmak ile ilgili mahkemeye daha açarsa incelenir. İlla kayyuma kalmasına gerek yok. Gidin arkadaşlar. Ben de vardım o yönetimde. 8 yıllık süre içerisinde ben de vardım.  Beni de eleştirin, beni de mahkemeye verin. Ben rabbime şükürler olsun ben dimdik buradayım. O dava arkadaşlarınıza keşke bir yıl önce hesap sorsaydınız.”

Takımın yeni yönetimi şöyle oluştu: Hacı Ahmet Yaman, Erdal Gündüz, Faruk Günbay, Celal Özkılıç, Ersin İnak, Köksal Abbasoğulları, Muhammet Serhat Şahingil, Ramazan Yeşilova, Ümit Erdoğan, Mehmet Sinan Altıntop, Hüsamettin Özaydınlı, Yusuf Karabulut, Zeynel Abidin Karademir, Fırat Vuran, Nusret Çaylak. Kongre, yeni yönetime mazbata teslimi ile sona erdi.

GÖREV BÖLÜMÜ YAPTILAR

Kongre Divan Kurulundan mazbatasını alan yeni Yönetim kurulu aynı gün toplanarak görev bölümü yaptı:

<iframe width="500" height="300" src="https://www.youtube.com/embed/wSoZzryYgJg" title="BU ADAMA SAHİP ÇIKIN" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Spor, 17 Temmuz 2022 15:13

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Ağbaba: Kiracılar için konut yapacağız

Ağbaba: Kiracılar için konut yapacağız

50 Yıl Sonra Sağı-Solu Birleştiren İftar Yemeği

50 Yıl Sonra Sağı-Solu Birleştiren İftar Yemeği

Başkan Güder İftarda Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Başkan Güder İftarda Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Koray Aydın Malatya'da Ziyaretlerde Bulundu

Koray Aydın Malatya'da Ziyaretlerde Bulundu

Fendoğlu: Ülkücüler;  değil oy vermek selam bile vermez

Fendoğlu: Ülkücüler; değil oy vermek selam bile vermez

Eski Malatya Kütüphaneye Kavuştu

Eski Malatya Kütüphaneye Kavuştu

Dönmezer: Yanlış bir kararla 5 yılınızı heba etmeyin!

Dönmezer: Yanlış bir kararla 5 yılınızı heba etmeyin!

Vali Yazıcı Süt  Üretim Çiftliğini Ziyaret Etti

Vali Yazıcı Süt Üretim Çiftliğini Ziyaret Etti

Depremde Malatyalıların yanında olanları esnaf unutmadı

Depremde Malatyalıların yanında olanları esnaf unutmadı

Doğanşehir Belediyesi Toplu Açılış Töreni Gerçekleşti

Doğanşehir Belediyesi Toplu Açılış Töreni Gerçekleşti

Vali Ersin Yazıcı’nın Sıfır Atık Günü Mesajı

Vali Ersin Yazıcı’nın Sıfır Atık Günü Mesajı

Vali Eşi Yazıcı Ziyaretlerine Devam Ediyor

Vali Eşi Yazıcı Ziyaretlerine Devam Ediyor

Elbi Elektrik Kalitesine 'Kadın Eli' Dokunuşu Artıyor

Elbi Elektrik Kalitesine 'Kadın Eli' Dokunuşu Artıyor

Prof.Dr. Karatepe, Akçadağ Adayı Dr. Şahin'e Destek İstedi

Prof.Dr. Karatepe, Akçadağ Adayı Dr. Şahin'e Destek İstedi

Taşkın: Durmadan yorulmadan hizmet edeceğiz

Taşkın: Durmadan yorulmadan hizmet edeceğiz

PROF. DR. GEÇİT’TEN MESLEK ODALARINA ZİYARET

PROF. DR. GEÇİT’TEN MESLEK ODALARINA ZİYARET

Sami Er: Malatya'da Konut Sorununu 2 Yılda Çözeriz

Sami Er: Malatya'da Konut Sorununu 2 Yılda Çözeriz

Ağbaba: Malatya’da sosyal belediyeciliği herkes hissedecek

Ağbaba: Malatya’da sosyal belediyeciliği herkes hissedecek

Gürsoy: Bunlar Sizi Limon Gibi Sıkacak

Gürsoy: Bunlar Sizi Limon Gibi Sıkacak

Yıldırım: Malatya’nın rantına talip olanların oyunlarını bozacağız

Yıldırım: Malatya’nın rantına talip olanların oyunlarını bozacağız

Gezer: Küme düşürülmüş bir Malatya var

Gezer: Küme düşürülmüş bir Malatya var

AİLE HEKİMLERİ MALATYA’DA BİR ARAYA GELDİ

AİLE HEKİMLERİ MALATYA’DA BİR ARAYA GELDİ

Vali Ersin Yazıcı’dan Battalgazi'deki Çiftliklere  Ziyaret

Vali Ersin Yazıcı’dan Battalgazi'deki Çiftliklere Ziyaret

Türkiye Kızılay Derneği İftar Verdi

Türkiye Kızılay Derneği İftar Verdi

DÜNYA TİYATRO GÜNÜ KUTLANDI

DÜNYA TİYATRO GÜNÜ KUTLANDI

Fendoğlu, Bu sadece bir yerel seçim değildir

Fendoğlu, Bu sadece bir yerel seçim değildir

İYİ Partiden Çelikhanlılar Derneğine Ziyaret

İYİ Partiden Çelikhanlılar Derneğine Ziyaret

Vali Eşi Yazıcı'dan Yazıhan'a Ziyaret

Vali Eşi Yazıcı'dan Yazıhan'a Ziyaret

Özbey: İlçede en büyük sorun işsizlik!

Özbey: İlçede en büyük sorun işsizlik!

İYİ PARTİLİ ADAYLAR İFTAR VERDİ

İYİ PARTİLİ ADAYLAR İFTAR VERDİ

Dr. Vahap Şahin İftarlık Dağıttı

Dr. Vahap Şahin İftarlık Dağıttı

Gürsoy, Bunlar Şeytana Pabucunu Ters Giydirir

Gürsoy, Bunlar Şeytana Pabucunu Ters Giydirir

AK Partili Taşkın seçim çalışmalarını sürdürüyor

AK Partili Taşkın seçim çalışmalarını sürdürüyor

GEÇİT: BU SEÇİM MALATYA'YI AYAĞA KALDIRMA SEÇİMİDİR

GEÇİT: BU SEÇİM MALATYA'YI AYAĞA KALDIRMA SEÇİMİDİR

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er Arapgir’deydi

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er Arapgir’deydi

Ağbaba: Malatyalıların belediye başkanı olacağım

Ağbaba: Malatyalıların belediye başkanı olacağım

Hekimhan Madenlerinden Belediye’ye 200 Milyon…

Hekimhan Madenlerinden Belediye’ye 200 Milyon…

Doğanşehir'de Bayram'a, Karatepe Desteği

Doğanşehir'de Bayram'a, Karatepe Desteği

FIRAT EDAŞ KIZ ÇOCUKLARININ GELECEĞİNİ AYDINLATIYOR

FIRAT EDAŞ KIZ ÇOCUKLARININ GELECEĞİNİ AYDINLATIYOR

Yıldırım: Hekimhan’ı İskenderun Yapacağız

Yıldırım: Hekimhan’ı İskenderun Yapacağız