İnönü'de Hukuk Fakültesi Mezuniyet Töreni Düzenlendi
Eğitim, 20 Haziran 2022 18:29İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı mezunları için Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde mezuniyet töreni düzenlendi.
Törene İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Baro Başkan Vekili Av. Volkan Durhan, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Akdemir, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yatkın, Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Aslıhan Kayık Aydınalp, akademik personel ve öğrenciler ile aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Akdemir, 2021-2022 akademik yılı içerisinde öğrencilerin gelişimi için yaptıkları çalışmalardan bahsederek şunları dile getirdi:
“Sevgili öğrenciler 4 senelik meşakkatli bir eğitim sürecini tamamlayarak bugün Türkiye’nin en iyi ve en güçlü üniversitelerinden birinin, en genç fakültesinden mezun oluyorsunuz. Bugünün hep birlikte haklı gururunu yaşıyorsunuz. Kariyerinize başlarken seçenekler oldukça fazla. Akademisyen, avukat, bürokrat, hâkim, kaymakam, savcı olarak başlayacağınız kariyerinizde kendinize, ailenize, milletimize ve insanlığa karşı sorumluluklarınız olduğunu unutmayın. Sahip olduğunuz bilgi oldukça kıymetli ancak önemsememiz gereken bazı değerleri hatırlatmak isterim. Bunlardan ilki güzel ahlak sahibi olmak; doğru, dürüst, adil, mütevazı, iffetli, sözünde duran kısacası emin olunandır. İkincisi muvakkit olmak; vaktin kıymetini bilen, vakti yöneten kişi olmaktır. Üçüncüsü ise münevver olmaktır. Münevver olmak insan olmaktır. İnsan mukadasatı olandır. Aydın maruz kalmaz seçer.”
Son olarak öğrencileri yetiştiren öğretim üyelerine ve öğrencilerin ailelerine teşekkür eden Dekan Akdemir, öğrencilere mesleklerini icra ederken Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.” düsturunu ilke edinmeleri temenni etti.
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesinin Türkiye’de ilk 10 hukuk fakültesi içinde yer aldığını belirterek şunları dile getirdi:
“Sevgili öğrenciler artık üniversite ve öğrencilik hayatı bitti. Gerçekler yarından itibaren başlıyor. Çok iyi yetiştiğinizi tahmin ediyorum çünkü sizden önceki mezunlarımız Türkiye’de tüm hukukçuların girdikleri sınavlarda üniversitemizi çok iyi temsil ettiler. Çoğu zaman hukuk fakülteleri arasında ilk 10’da yer aldık, sizde aynı yolda gideceksiniz. Bundan umutluyum, sizlere güveniyorum. Hukuk Fakültesi herkesin gelip okumak istediği ama kazanmanın zor olduğu bir fakülte. Sadece kazanmak yetmiyor öğrenciliği de zor olan bir fakülte. Kalın kitaplar, gece ve hafta sonu çalışmayı gerektiren zorlu sınavları geçtiniz. Ben sınav ve çalışma salonlarını, kütüphaneyi sık sık ziyaret ediyorum. Orada iki grup öğrenci oranın müdavimleri bunlardan biri hukuk öğrencileri, diğeri de tıp öğrencileri. Bunlar çok ders çalışan öğrencilerimiz, ömür boyu da bu başarınızı çalışma hayatınızda ve özel hayatınızda sürdürmenizi sizden bekliyorum. Ülkemiz yarınlarımız sizlere emanet, siz bizim ülkemizin geleceğisiniz artık bugünden itibaren bütün alanlarda yerinizi alacaksınız. Ülkemizi, milletimizi, teslim aldığınız bayrağı daha ileri götüreceksiniz. Yolunuz bahtınız açık olsun, özgüvenle bu yolda yürüyün.”
Rektör Prof. Dr. Kızılay, genç mezunların ailelerine ve onları yetiştirip mezun eden Hukuk Fakültesi akademik personellerine ve bir buçuk yıl içerisinde Hukuk Fakültesinin çevresinde yapılan fiziki ve alt yapı çalışmalarından dolayı Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Akdemir’e, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Aslıhan Kayık Aydınalp ve idari personele teşekkür etti.
Son olarak gençlere başarılar dileyerek, tavsiyelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay şunları söyledi:
“Sevgili gençler, çok kıymetli aileler, anne-babalar, kıymetli hocalarım, bu gençlerin hep güzel günlerini görün, gençlerimizin yolu, bahtı açık olsun. Gençlerimizin bir kısmı hakim-savcı olacak, bir kısmı avukat olarak serbest meslek icra edecekler, bir kısmı da belki siyasete atılacak, bir kısmı belki başka sosyal bilimler alanlarında çalışacaklar. Hepiniz her ne alanda çalışırsanız yolunuz bahtınız açık olsun ama birinci, ikinci, üçüncü olan gençlerimizi de ayrıca kutluyorum onları da yüksek lisans- doktora yapıp üniversitemizde asistan olmaya davet ediyorum, en başarılı olanlar da üniversite de hoca olsunlar.”
Hukuk Fakültesini birincilikle bitiren Abdullah Furkan Tiryaki’ye plaketini Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Fakülte ikincisi Nilgünay Arslan’a plaketini Dekan Prof. Dr. Bünyamin Akdemir ve Fakülte üçüncüsü İklima Güngör’e plaketini Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Aslıhan Kayık Aydınalp takdim etti.
Mezuniyet töreni dereceye giren öğrencilerin fakülte kütüğüne isimlerini çakmaları, diploma takdimi, hukukçu yemininin okunması ve kep atma töreni ile sona erdi.
Haber: Mehmet Tevfik Cibiceli
Fotoğraf: Serhat Dumanlı


Eğitim, 20 Haziran 2022 18:29
Yorumlar (0)
MAGİNDER Gazetecilerin Basın bayramını kutladı
Ziraat Odaları TMO'nun Kayısı alımı yapmasını bekliyor
Malatya da Er ve Baran Ailelerinin mutlu günü
Kale de 'Turna Balığı' Yarışması yoğun ilgi gördü
TGK Basın Meslek Yasasını hazırladı
Bakan Murat Kurum'un artık Malatya'da bir caddesi var
Malatya’nın Baba Yiğitleri...
Malatya'da Kuru kayısı rekoltesi 100 bin tonu aşıyor
Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) Toplantısı Ankara’da tamamlandı
İngiltere'den Arapgir'e geldi, otel satın aldı
33 Yıl önce Özal'ı Yılın Devlet Adamı seçtiğimiz binada bir Malatyalı
ALTIN BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU!
13. Arguvan Türkü günleri konseri büyük ilgi gördü
Malatyalı iş insanı İbrahim Güngör vefat etti
Yeşilyurtspor, Çorluspor ile final oynayacak: 3-4
Efsane Başkan Nurettin Soykan'ı rahmetle anıyoruz
Malatya’da güzel gelişmeler yaşanıyor...
Beydağı Kayak Merkezi olur muydu?
Türkocağı Başkanından 23 Nisan da, MGC'ne Anlamlı hediye
TGK’dan, medya sektörünün sorunları ve çözüm önerileri!
Ali Haydar Bozkurt Malatya içinde bir hayal kurmaz mı?
Malatya Kernek Parkına Teleferik Geliyor
Türkiye’nin Milyarder İş Adamı Malatyalılar!
Meyvecilik Arazisi Artık Büyükşehir'in
BBC WORLD MALATYA'DA, ONAR KÖYÜ’NDE…
Vali Yavuz: Malatya'ya Bu Yıl 700 Bin Turist Bekliyoruz
Veli Ağbaba: Samimilerse Kürecik Üssünü Kapatsınlar
'Yapay zeka gazetecilerin yerini alamaz'
Malatya'da 5 Torbacı Daha Yakalandı
Alkış: Gaziantep’e Malatyalı Yatırımcılar Gidiyor
Milletvekili Babacan Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti
Zafer Partisi İl Yönetimi MGC'ni Ziyaret Etti
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
