VAHAP KÜÇÜK DOĞANŞEHİR'DE ANILDI
Gündem, 19 Haziran 2022 19:26Doğanşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde 18 Haziran 2020 yılında vefat eden hayırsever iş insanı Vahap Küçük ölüm yıl dönümünde Doğanşehir ilçesinde anıldı.

Anma töreni sırasında kısa bir konuşma yapan Merhum Vahap Küçük’ün oğlu Vahap Küçük, “Rahmetli babamı anlatmakla ifade edemem. Babamı benim kadar Doğanşehirli ve Malatyalı hemşerilerimizde tanıyor. Babam bu toprakları seven bu topraklarda yaşamayı kendisine ilke edinen İstanbul’da kısa bir süre kalmasına rağmen İstanbul’un tapusunu bana verseniz ben burada duramam. Her gün rüyamda Doğanşehir’i görüyorum, Doğanşehir’e tekrar döneceğim derdi. Her zaman Doğanşehir’e hizmet etme aşkı ile yaşadı. Her zaman yardım etmenin gayretinde oldu. Borç bulur yine fakir fukaranın işini hallederdi. Sofrası her zaman açıktı. Misafir olmadığı zaman evde huzursuzluk olurdu. Babam iyi bir mümindi. Babam dini vecibelerini yerine getirmeye çalışırdı ve bize örnek olurdu. Babam iyi bir dava adamıydı. İnandığı davasının çizgisinden hiçbir zaman çıkmadı. Babamın her istediğini evlatları olarak yapmaya çalıştık, ona hiçbir zaman hayır demedik. Bugün burada bulunanlardan Allah Razı olsun” dedi.
Merhum Vahap Küçük’ün büyük bir hayırsever olduğunu belirten Başkan Gürkan ise yaptığı konuşmada, “Rahmetli Vahap Küçük ile ilgili söylenmesi gerekenleri evlatları ifade ettiler. Bir kişi dünyadan göçerse arkasında amel defterinin açık olması için bütün unsurları Vahap amca geride bıraktı. Okulu, bilim yuvası, eserleri var ve hayırları da devam ediyor. Vahap amca bizim yanımızda çok kıymetliydi ve değerliydi. Dünya’dan ayrılışının 2. Yıl dönümünde onu yad ederken, onun o cömertliğinin devam etmesi adı altında Malatya’da Hayır Çarşımızı açtık haftanın 7 günü 24 saat kim ne isterse o hayır çarşısında rahatlıkla herhangi bir ücret ödemeden alış-verişini yapabiliyor. Buda Vahap amcanın ne kadar cömert olduğunun en güzel göstergesidir. Evlatları da babalarının izinde onun yokluğunu aratmayacak şekilde hayırlarına devam ediyorlar. Sadece Türkiye’de değil bütün mazlum coğrafyanın mazlum milletlerinde de hayırlar devam ediyor. Böyle güzel evlatlar bıraktığı için Vahap amcayı minnetle, şükranla yad ederken evlatlarının sağlık ve huzur içerisinde daha nice hizmetlere vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyor Vahap amcamıza Allah gani gani rahmet eylesin. Mekanı Cennet olsun” şeklinde konuştu.
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise yaptığı konuş, bugün hepimizin gönlünde yüreğinde iz bırakmış büyüğümüzü rahmetle anıyoruz. İnanıyorum ki burada bulunan herkesin farklı yerlerde ve farklı işleri vardı ama mevzu hepimizin gönlünde yer etmiş Vahap Küçük olunca Vahap Küçük Baba olunca elimizdeki işleri bırakarak burada olmayı arzu ettik” dedi.
Malatya Valisi Hulusi Şahin ise, “Öğrenciler sınav bittikten sonra herhangi bir soruya cevap verme imkanı varmı, böyle bir imkanı yok. İnsan hayatı da aynıdır bizler bir sınavın içerisindeyiz. Ölüm günü geldiği zaman bize de kalem kâğıdı bırak diyecekler. Ondan sonra artık yeni bir sevap işleme şansımız kalmayacak. Bunun sadece tek bir istisnası var hayatınızda eyer birşeyler yaptıysanız ve sizin ömrünüzden daha uzun devam ediyorsa işte o zaman sevap yazılmaya devam ediyor. Merhum Vahap Küçük’de işte böyle güzel eserler bırakmış bir hayırsever. Allah Rahmet eylesin” şeklinde konuştu.
Gündem, 19 Haziran 2022 19:26
Yorumlar (0)

'Suç Örgütüne Üye 47 Kişi Tutuklandı'

TGC Başkanlığına Vahap Munyar Yeniden Aday Oldu

Malatya'da Üniversite Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Güney Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanıyor

Battalgazi Belediyesi Rulo Çim Üretiyor

MASKİ Köylerin içme suyu ihtiyacını Sondaj Kuyularla Karşılıyor

Malatya'da 14 Torbacı Yakalandı

Hekimhanlı Öğrenciler Anıtkabiri Ziyaret Etti

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

Muğla Malatyalılar Derneği Kongresi Yapıldı

Yeşilyurtspor Oynamadan Kazandı: 0-3

Sahipsiz Yeni Malatyaspor'a Acıyan Yok: 0-9

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetimine Seçildi

Mehmet Akif Ersoy Konferansına Yoğun İlgi

Taşkın: Ak Oğuz Kışlası'ndaki deprem konutları bu yıl tamamlanacak

Arguvan Stadı Bakıma Alındı

Malatya'da Arguvanlılar Derneği Kuruldu

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi’nin temeli atıldı

Sadıkoğlu: Hasar tespitleri bir an evvel tamamlanmalı

Battalgazi'de Yeni Çarşı Projesi Başlıyor

Tefecilik Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

MASKİ Dilek'in Kanalizasyon Sorununu Çözüyor

'Midas'ın Kulakları' adlı oyun ilgi gördü

Zirai Don Sonrası Ağaç ve Bahçe Bakımı Konferansı

Çat Barajının Suyu Azaldı, Birlik Su Kuyusu Açın Mesajı Gönderdi

Baharda alerjik rinit belirtilerini hafife almayın

Yeşilyurt'ta Sıfır Atık Mucitleri Ödüllerini Aldı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK VERDİ

Çekicinin Çarptığı Yaşlı Şahıs Öldü

Yeşilyurt Mehmet Akif Ersoy’u Anacak

Asım Demirkök Malatya Kent Konseyi’ne Konuk Oldu

Sahipsiz Hayvanlara Yaklaşma Eğitimleri Verildi

Türkiye İtfaiyeciler Birliği Malatya da Toplandı

İYİ Partiden Akçadağ'a Ziyaret

TGC Darıca da Huzur Evi Açıyor

Altay Kışlası’ndaki 714 İş Yerleri Teslime Hazırlanıyor

Malatya Hava Limanı Binası Yıl Sonunda Açılacak

KEMAL TAHİR VE MAZAMANOĞLU ABDULLAH
