İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı
Gündem, 21 Nisan 2022 21:042022 yılı ikinci İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Malatya Valisi Aydın Baruş Başkanlığında gerçekleştirildi.
Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; Vali Baruş ’un yanı sıra, kamu kurum yöneticileri ve STK temsilcileri katıldı.
Malatya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından teklif edilen maddelerin değerlendirildiği toplantıda Kurul üyesi diğer kurum ve kuruluşlarca talep edilen gündem maddeleri görüşülerek öneriler alındı.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Vahap Toman tarafından yapılan sunumda;
Kayıtlı İş Arayanların Öğrenim Durumuna Göre Dağılımı
Kurumumuza kayıtlı iş arayanların sayısı 2022 yılı Mart sonu itibarı ile 44.815 kişidir. İl Müdürlüğümüzde kayıtlı iş arayanların % 39,83 ’sının Ortaöğretim(Lise ve Dengi) mezunudur. Ortaöğretim(Lise ve Dengi) mezunlarını sırasıyla %30,04 ile ilköğretim, %13,72 ile lisans ve %13,66 ile ön lisans mezunları takip etmektedir.
Sosyal Durumlarına Göre İş Arayan Sayıları
Kurumumuza kayıtlı 44.815 iş arayanların %96,88’ü normal statüde iş arayanlardır. Engelli statüsünde iş arayanların oranı %2,71’iken, eski hükümlülerin oranı %0,41’dır.
Yaş Gruplarına Göre İş Arayanlar
Kurumumuza kayıtlı iş arayanların çok büyük bir kısmı genç işsizlerden oluşmaktadır. 15-24 yaş aralığında değerlendirdiğimiz bu gruptaki işsizlerin 15.147 kişi toplam işsizler içindeki oranı %33,80’dir. Erkeklerde işsizliğin en fazla görüldüğü yaş grubu %16,99 ile 20-24 yaş grubu olurken ikinci sırada %12,22 ile 25-29 yaş grubu gelmektedir. Kadınlarda en yüksek oranın görüldüğü yaş grubu %11,82 ile 20-24 yaş grubu olup ikinci sırada %9,83 ile 25-29 yaş grubu yer almaktadır.
İşe Yerleştirme İstatistikleri
2022 yılı Mart ayı itibariyle İl Müdürlüğümüzce özel sektörde 4.735 kişi, kamu sektöründe 35 kişi olmak üzere toplam 4.770 kişi işe yerleştirildiğini söyleyen Vahap Toman, İstihdam edilenlerin meslek gruplarına göre dağılımına bakıldığında, en yüksek istihdamın gerçekleştiği meslek grubunun erkeklerde ve kadınlarda nitelik gerektirmeyen meslekler ile büro hizmetlerinde çalışan elemanlar olduğu ifade etti.
Gündem, 21 Nisan 2022 21:04
Yorumlar (0)
MAGİNDER Gazetecilerin Basın bayramını kutladı
Ziraat Odaları TMO'nun Kayısı alımı yapmasını bekliyor
Malatya da Er ve Baran Ailelerinin mutlu günü
Kale de 'Turna Balığı' Yarışması yoğun ilgi gördü
TGK Basın Meslek Yasasını hazırladı
Bakan Murat Kurum'un artık Malatya'da bir caddesi var
Malatya’nın Baba Yiğitleri...
Malatya'da Kuru kayısı rekoltesi 100 bin tonu aşıyor
Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) Toplantısı Ankara’da tamamlandı
İngiltere'den Arapgir'e geldi, otel satın aldı
33 Yıl önce Özal'ı Yılın Devlet Adamı seçtiğimiz binada bir Malatyalı
ALTIN BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU!
13. Arguvan Türkü günleri konseri büyük ilgi gördü
Malatyalı iş insanı İbrahim Güngör vefat etti
Yeşilyurtspor, Çorluspor ile final oynayacak: 3-4
Efsane Başkan Nurettin Soykan'ı rahmetle anıyoruz
Malatya’da güzel gelişmeler yaşanıyor...
Beydağı Kayak Merkezi olur muydu?
Türkocağı Başkanından 23 Nisan da, MGC'ne Anlamlı hediye
TGK’dan, medya sektörünün sorunları ve çözüm önerileri!
Ali Haydar Bozkurt Malatya içinde bir hayal kurmaz mı?
Malatya Kernek Parkına Teleferik Geliyor
Türkiye’nin Milyarder İş Adamı Malatyalılar!
Meyvecilik Arazisi Artık Büyükşehir'in
BBC WORLD MALATYA'DA, ONAR KÖYÜ’NDE…
Vali Yavuz: Malatya'ya Bu Yıl 700 Bin Turist Bekliyoruz
Veli Ağbaba: Samimilerse Kürecik Üssünü Kapatsınlar
'Yapay zeka gazetecilerin yerini alamaz'
Malatya'da 5 Torbacı Daha Yakalandı
Alkış: Gaziantep’e Malatyalı Yatırımcılar Gidiyor
Milletvekili Babacan Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti
Zafer Partisi İl Yönetimi MGC'ni Ziyaret Etti
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
