İnönü 14. Uluslararası Kısa Film Festivaline Hazırlanıyor
Kültür & Sanat, 24 Mart 2022 00:2916-19 Mayıs 2022 tarihleri arasında düzenlenecek İnönü Üniversitesi 14. Uluslararası Kısa Film Festivali için geri sayım başladı. Festivalin lansman toplantısı onur konuğu usta oyuncu Meral Çetinkayanın katılımıyla gerçekleştirildi.
16-19 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan İnönü Üniversitesi 14. Uluslararası Kısa Film Festivali için geri sayım başladı. Festivalin lansman toplantısı Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi Balo Salonu’nda onur konuğu usta Oyuncu Meral Çetinkaya’nın katılımıyla gerçekleştirildi.
İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Sinema Topluluğu’nun birlikte düzenlediği, Malatyalı sinemaseverleri ünlü sanatçılarla bir araya getiren, İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali’nin bu yılki programı usta oyuncu Meral Çetinkaya’nın ve Festival Basın Danışmanı Sayım Çınar’ın katılımıyla İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen lansman toplantısında basına açıklandı.
Toplantıya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkan Vekili Ramazan Yakıcı, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yatkın, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, Küresel Gazeteciler Konseyi Malatya Temsilcisi Kemal Deniz'in yanı sıra Malatya yerel basını ve çok sayıda akademisyen ile öğrenci katıldı.
Jüri üyelerinin tanıtımıyla başlayan toplantı festivalin onur konuğu Meral Çetinkaya’nın biyografisinin izlenmesiyle devam etti. Biyografinin gösterilmesinin ardından konuşan usta oyuncu Çetinkaya, Malatya’da olmaktan ve gelenekselleşmiş bir festivalin onur konuğu olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.
Çetinkaya, kendisini festival lansmanına davet eden Sayım Çınar’a teşekkür etti. Kısa filmi çok önemsediğini belirten usta Oyuncu Meral Çetinkaya, eğitimin insan hayatı için çok önemli olduğundan bahsederek sanatçılar olarak savaşsız bir dünyada yaşamayı temenni ettiklerini vurguladı.
Çetinkaya, festivali ilk kez düzenleyen Kadir Beycioğlu’nu saygıyla andığını sözlerine ekledi. Meral Çetinkaya, İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali’nde emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.
Çetinkaya’nın konuşmasının ardından Battalgazi Belediyesi ve Yeşilyurt Belediyesi ile İnönü Üniversitesi arasında 14’üncü Uluslararası Kısa Film Festivali’nin düzenlenmesine yönelik iş birliği protokolü imzalandı.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen 14. Uluslararası Kısa Film Festivali’nin belgesel ve kurmaca dalında uzman jürilerin bu sene de festivale katkı sunacaklarını ifade etti.
Geçen yıl ulusal ve uluslararası alanda 700’ü geçen başvuru sayısının bu yıl 1000’nin üzerinde olmasını beklediklerini vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Kızılay, şu ana kadar uluslararası 531, ulusal 114 başvuru olduğunu toplam 645 başvuruya ulaştıklarını ifade etti.
Rektör Kızılay, Kültür ve Turizm Bakanlığından da destek alındığını ifade etti ve katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 14’üncüsü düzenlenen kısa film festivalinin Malatya’nın sanatçıya verdiği desteği gösterdiğini ifade etti. Malatya’nın birçok sanatçı yetiştirdiğini söyleyen Güder, sanatın insanların hayatını, hayat konforunu arttıran bir niteliğe sahip olduğunu vurguladı. Bu amaçla Malatya’daki yerel kurumlar olarak iş birliği projeleri geliştirdiklerini söyleyen Güder, esas amaçlarının Malatya’nın değerlerini ulusal ve uluslararası mecralarda tanıtmak olduğunu ifade etti. Güder, Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yatkın’a teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.
Malatya’nın tanıtımına katkı gösteren yerel kurumlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Yeşilyurt Belediye Başkan Vekili Ramazan Yakıcı, Malatyalıların sosyal ve kültürel yönlerini geliştirmek için çaba gösterdiklerini ifade etti ve katılımcılara desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Lansman festivale katkı sunan belediyelerin tanıtım filmlerinin gösterilmesinin ardından düzenlenen yemekle son buldu.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Battalgazi Belediyesi ve Yeşilyurt Belediyesi tarafından desteklenen festivalde “Ulusal Kurmaca”, “Ulusal Belgesel” ve “Ulusalararası Kurmaca”, “Uluslararası Belgesel” kategorilerinde yarışacak filmlerden başarılı olanlara bu yıl toplam 30 bin TL tutarında para ödülü verilecek.
İnönü Üniversitesi 14’üncü Uluslararası Kısa Film Festivali’nin başvuruları 31 Mart tarihinde son bulacak.
.jpeg)

Kültür & Sanat, 24 Mart 2022 00:29
Yorumlar (0)
MAGİNDER Gazetecilerin Basın bayramını kutladı
Ziraat Odaları TMO'nun Kayısı alımı yapmasını bekliyor
Malatya da Er ve Baran Ailelerinin mutlu günü
Kale de 'Turna Balığı' Yarışması yoğun ilgi gördü
TGK Basın Meslek Yasasını hazırladı
Bakan Murat Kurum'un artık Malatya'da bir caddesi var
Malatya’nın Baba Yiğitleri...
Malatya'da Kuru kayısı rekoltesi 100 bin tonu aşıyor
Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) Toplantısı Ankara’da tamamlandı
İngiltere'den Arapgir'e geldi, otel satın aldı
33 Yıl önce Özal'ı Yılın Devlet Adamı seçtiğimiz binada bir Malatyalı
ALTIN BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU!
13. Arguvan Türkü günleri konseri büyük ilgi gördü
Malatyalı iş insanı İbrahim Güngör vefat etti
Yeşilyurtspor, Çorluspor ile final oynayacak: 3-4
Efsane Başkan Nurettin Soykan'ı rahmetle anıyoruz
Malatya’da güzel gelişmeler yaşanıyor...
Beydağı Kayak Merkezi olur muydu?
Türkocağı Başkanından 23 Nisan da, MGC'ne Anlamlı hediye
TGK’dan, medya sektörünün sorunları ve çözüm önerileri!
Ali Haydar Bozkurt Malatya içinde bir hayal kurmaz mı?
Malatya Kernek Parkına Teleferik Geliyor
Türkiye’nin Milyarder İş Adamı Malatyalılar!
Meyvecilik Arazisi Artık Büyükşehir'in
BBC WORLD MALATYA'DA, ONAR KÖYÜ’NDE…
Vali Yavuz: Malatya'ya Bu Yıl 700 Bin Turist Bekliyoruz
Veli Ağbaba: Samimilerse Kürecik Üssünü Kapatsınlar
'Yapay zeka gazetecilerin yerini alamaz'
Malatya'da 5 Torbacı Daha Yakalandı
Alkış: Gaziantep’e Malatyalı Yatırımcılar Gidiyor
Milletvekili Babacan Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti
Zafer Partisi İl Yönetimi MGC'ni Ziyaret Etti
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
