Malatyaya Devasa Eğitim Yatırımı Kazandırılıyor
Eğitim, 17 Mart 2022 06:50Malatyada il değerlendirme toplantısında konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer; Malatyada 1 milyar 547 milyon TL yatırımın eğitime kazandırılacağız dedi.

Valilikte gerçekleşen toplantıya Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, MHP İl Başkanı Mesut Samanlı ile ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.
Malatya Valiliğinde yetkililerle eğitim değerlendirme toplantısı gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Malatya’daki eğitim yatırımlarına yönelik bilgi veren Bakan Özer, 2021 yılından devam eden ve 2022 yılında da programa aldıkları yatırımların değerinin 612 milyon TL olduğunu belirterek Malatya’daki eğitimin kalitesini artırmayı hedeflediklerini söyledi.
“DÖNÜŞÜMSÜZ OKUL KALMAYACAK”
Toplantıda doğalgaz dönüşümü gerçekleşmeyen okulların masaya yatırıldığını belirten Özer, tüm Türkiye’deki okullarda henüz doğalgaza erişmeyen okulların bu yıl dönüştürüleceğini ifade etti. Bakan Özer, “Doğalgaz erişimi olup da doğalgaz dönüşümü olmayan hiçbir okulumuzu bırakmayacağız. Bu yılın 6’ncı ayına kadar hepsini bitirmiş olacağız. Malatya’da da çok az sayıda okulun dönüşümü kalmış, bunun içinde 8 milyon TL’lik bir ödeneği programa aldık” dedi.
“TEKLİ EĞİTİME GEÇİLECEK”
Malatya’daki eğitim yatırımlarına da değinen Bakan Özer, şuan da kente 58 okulun ikili eğitim-öğretim yaptığını da belirterek yapılacak yeni okulların hizmete girmesi ile 2023 yılında tüm okulların tekli eğitime geçeceğini belirtti. Malatya’da yeni okul yapımında hayırseverlerinde büyük katkısının olduğuna dikkat çeken Özer, “Buradan hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. Yatırım programlarına bakıldığında diğer illere göre Malatya’da çok sayıda hayırsever vatandaşımızın desteği bizleri de mutlu ediyor” ifadelerine yer verdi.
“EĞİTİME DEVASA YATIRIMLAR”
Yeni okul yapımının yanı sıra büyük onarımlara da ödenek ayırdıklarını ifade eden Özer, “Bu yatırımlar çerçevesinde büyük onarımlar var. Yine 2022’de öncelikli hedeflerimiz arasında okullar arasındaki imkan farklılıklarını da azaltmak ve tüm öğrencilerin aynı imkana kavuşmasını amaçlıyoruz. Bu çerçevede bütün okulların belli standartlarda olması en büyük önceliğimiz. Onarımlar kapsamında da Malatya’da okullarımıza 42 milyon TL ödeneği yarın itibariyle gönderiyoruz” şeklinde konuştu.
19 yıllık AK Parti döneminde okullaşma oranın da devasa bir artış yaşandığı bilgisini de veren Özer, okul öncesi eğitimin ise nispeten gelişmenin daha az olduğu bir alan olarak kaldığını söyledi. Bu kapsamda 2022 yılında 3 bin yeni anaokulu ile 40 bin ana sınıfını da hizmete açacaklarını kaydeden Özer, Malatya’da şuan 43 bağımsız anaokulunun hizmette olduğunu belirtti. Bugünkü toplantı sonrası 40 yeni bağımsız anaokulunu daha yatırım programına dahil ettiklerini açıklayan Özer, ayrıca kentte 27 ilk ve orta okulun da yapılacağını söyledi. Yine 4 yeni lise, 100 öğrenci kapasiteli pansiyon ve 3 yeni atölye de kente kazandıracaklarını belirten Özer, böylelikle 935 milyon TL’lik yeni eğitim yatırımının Malatya’ya kazandırıldığını ifade etti. Devam eden 612 Milyon TL’lik yatırım ile birlikte Malatya’da 1 milyar 547 milyon TL yatırımın eğitime kazandırılacağını ifade eden Bakan Özer, “Ben inanıyorum ki bu yatırımları kazandırdığımız da Malatya’nın eğitim kalitesi çok daha iyi noktaya gelecek. Bu yatırımların tamamını Malatya’ya hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.
HABER:Onay OZAN
Eğitim, 17 Mart 2022 06:50
Yorumlar (0)

'Suç Örgütüne Üye 47 Kişi Tutuklandı'

TGC Başkanlığına Vahap Munyar Yeniden Aday Oldu

Malatya'da Üniversite Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Güney Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanıyor

Battalgazi Belediyesi Rulo Çim Üretiyor

MASKİ Köylerin içme suyu ihtiyacını Sondaj Kuyularla Karşılıyor

Malatya'da 14 Torbacı Yakalandı

Hekimhanlı Öğrenciler Anıtkabiri Ziyaret Etti

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

Muğla Malatyalılar Derneği Kongresi Yapıldı

Yeşilyurtspor Oynamadan Kazandı: 0-3

Sahipsiz Yeni Malatyaspor'a Acıyan Yok: 0-9

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetimine Seçildi

Mehmet Akif Ersoy Konferansına Yoğun İlgi

Taşkın: Ak Oğuz Kışlası'ndaki deprem konutları bu yıl tamamlanacak

Arguvan Stadı Bakıma Alındı

Malatya'da Arguvanlılar Derneği Kuruldu

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi’nin temeli atıldı

Sadıkoğlu: Hasar tespitleri bir an evvel tamamlanmalı

Battalgazi'de Yeni Çarşı Projesi Başlıyor

Tefecilik Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

MASKİ Dilek'in Kanalizasyon Sorununu Çözüyor

'Midas'ın Kulakları' adlı oyun ilgi gördü

Zirai Don Sonrası Ağaç ve Bahçe Bakımı Konferansı

Çat Barajının Suyu Azaldı, Birlik Su Kuyusu Açın Mesajı Gönderdi

Baharda alerjik rinit belirtilerini hafife almayın

Yeşilyurt'ta Sıfır Atık Mucitleri Ödüllerini Aldı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK VERDİ

Çekicinin Çarptığı Yaşlı Şahıs Öldü

Yeşilyurt Mehmet Akif Ersoy’u Anacak

Asım Demirkök Malatya Kent Konseyi’ne Konuk Oldu

Sahipsiz Hayvanlara Yaklaşma Eğitimleri Verildi

Türkiye İtfaiyeciler Birliği Malatya da Toplandı

İYİ Partiden Akçadağ'a Ziyaret

TGC Darıca da Huzur Evi Açıyor

Altay Kışlası’ndaki 714 İş Yerleri Teslime Hazırlanıyor

Malatya Hava Limanı Binası Yıl Sonunda Açılacak

KEMAL TAHİR VE MAZAMANOĞLU ABDULLAH
